-
-
Re: HappyAuPair
paty > 04-04-2011, 21:18
nawet jeśli podpisałam umowę z biurem?? -
rosario > 04-04-2011, 21:22
tak :p
nie informuj go w ogole o tym, ze sama tez szukasz..zreszta-nie ich sprawa -
paty > 04-04-2011, 21:25
a jeśli znajdę coś na własną reke, to co wtedy? nie zerwe przecież umowy?! czy moge?!
nie wiem dziewczyny, na prawde jestem 'zielona', to dopiero moj 1st wyjazd. -
Aisling > 04-04-2011, 21:28
Chyba nawet ja coś o tym wcześniej wspominałam? ;>
Rosa słoneczko, czekam na Twojego maila -
arsenalfan26 > 05-04-2011, 20:16
[quote name="mocca162"]Hej
Tez złożyłam papiery na początku marca do biura happyaupair do Hiszpanii. Mam nadzieję że uda się trafić na jakąś fajną rodzinkę i wyjechać na wakacjeDługo czeka się na oferty? Może któraś z Was miała już jakieś ?[/quote] ciekawa jestem jak tam twoja oferta, czekasz już miesiąc, ja zaraz 3 tygodnie. dostałaś już jakieś oferty? -
prun > 06-04-2011, 14:45
cześć dziewczyny :]
to mój pierwszy post tutaj, dołączam do gronia oczekujących na rodzinę z UK - wyjazd wakacyjny
marzy mi się Bristol lub Edynburg, zobaczymy!
umowę podpisałam jakoś w połowie lutego i nadal czekam.. -
mocca162 > 06-04-2011, 15:36
Hej, nie nie dostałam jeszcze żadnej oferty ze strony biuraMam nadzieję że to się zmieni Podaj swoje gg na priv -
arsenalfan26 > 07-04-2011, 20:29
hejka dziewczyny
ma ktoś już jakieś oferty na te wakacje do hiszpanii? 8) -
may92 > 13-04-2011, 1:32
Cześć, dziewczyny! ;-)
Również planuję wyjechać do UK, na 3 miesiące, po maturze, ale jak czytałam pierwsze strony wątku, to byłam mega pocieszona, bo szybko znajdowałyście rodziny, a teraz widzę, że dość długo czekacie...
Zamierzam w środę/czwartek wysłać aplikację, strasznie się boję, powiem szczerze.
Mam do Was kilka pytań, byłabym wdzięczna za odpowiedzi:
1. czy agencja kontaktuje się z osobą wystawiającą childcare reference?
2. jak ma wyglądać list do rodziny goszczącej?
3. za przelot płacimy same, tak? interesowałam się wcześniej wyjazdem do USA z Cultural Care i tam rodzina opłacała samolot, stąd moje pytanie. -
arsenalfan26 > 13-04-2011, 7:38
[quote name="may92"]
Mam do Was kilka pytań, byłabym wdzięczna za odpowiedzi:
1. czy agencja kontaktuje się z osobą wystawiającą childcare reference?
2. jak ma wyglądać list do rodziny goszczącej?
3. za przelot płacimy same, tak? interesowałam się wcześniej wyjazdem do USA z Cultural Care i tam rodzina opłacała samolot, stąd moje pytanie.[/quote]
z tym kontaktowaniem się to nie wiem, ale jak ja już czekam ponad miesiąc na rodzinę i z tego co wiem, to nikt się do nich nie odzywał w tej sprawie.
list do rodziny goszczącej ma być dość szczegółowy, ja przynajmniej taki napisałam. przedstawiłam się, swoją rodzinę, gdzie mieszkam, co robię na co dzień, jakie są moje plany na przyszłość, jakie są moje umiejętności. potem pisałam o doświadczeniach z dziećmi, ile czasu się zajmowałam, co robiłam dokładnie, w jakim wieku były, jakiej były płci itd. na zakończenie napisałam dlaczego chciałabym być au pair, dlaczego wybrałam ten a nie inny kraj. wyraziłam chęci na szybki wyjazd na początku czerwca i napisałam, że mam nadzieję, że rodzina będzie zadowolona ze mnie a ja z niej. ważne jest, żeby zapewnić ich że chcesz przyjechać
z tym przelotem to jest różnie, generalnie płaci się samemu, ale jak rozmawiałam z panią w biurze to powiedziała, że można się dogadać z rodziną, żeby opłacili koszty podróży całe, albo chociaż częściowe.
mam nadzieję, że pomogłam