• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summer au pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Summer au pair

• Summer au pair
  • Re: Summer au pair

adrenalina > 20-04-2011, 20:28

dziś rozmawiałam z rodzinką przez skypa .... Znalazłam przez stronkę (wyjazd na 3 miesiące do Hiszpanii) wszystko fajnie i pięknie. Rodzina super, miejsce gdzie mieszkają jest ok, dzieci itp ale na koniec powiedzieli, że mają jeszcze 10 rozmów z innymi dziewczynami.....10 rozmów aż mnie z zszokowała :-( fajny mają wybór dlaczego my tak nie mamy :\ więc chyba pozostało mi szukanie dalej albo liczenie na moje życiowe szczęście:-)

alexandra085 > 20-04-2011, 22:53

hehehe no w sumie dlatego jestem sceptycznie nastawiona do rodiznek ze stron....jak widzialam po 100-200 zgloszen...probuje i szukam ale przewaznie dostaje negatywne odpowiedzi, albo pozytywne z adresem mailowym i pozniej i tak mi nie odpisuja na maila

dosiunia > 20-04-2011, 22:59

Alexandra: 100 czy 200 to nic ja widziałam jak miały prawie 600 zgłoszeń, choć nie wiem jak to możliwe

jest taki cytat: szukajcie, a znajdziecie, to dotyczy także zła. Także szukać, szukać, ale też być ostrożnym Ja do mojej rodzinki wysłałam kiedys mejla i nie odpisali, to wyslałam po 2 tyg drugi raz i voila! mam rodzinkę

alexandra085 > 24-04-2011, 11:54

ja juz zaczelam wysylac zgloszenia do rodzinek z roznych krajow - ale takich ktorych terminy pokrywaja sie z moimi. Napisala do mnie wlasnie rodzina z Belgii, jeszcze nie wiem jakie miasto.

Wiec tak: maja jedno roczne dziecko(tzn bedzie mialo rok w terminie wyjazdu), potrzebuja oczywiscie pomocy w domu i napisali na profilu, ze pomoc przy dziecku w Belgii oraz na wakacjach w poludniowej Francji.

Spytala ile kieszonkowego...Nie napisala ile godzin wiec musze spytac jakby co...

No i niestety ale chca au pair tylko na ...miesiac! od 1 sierpnia do 1 wrzesnia... wiem ze nei znajde rodizny idealnie pod moje daty ale chcialabym chociaz na te dwa miesiace...co myslicie? nikt inny do mnie nie pisze

Nathalie > 24-04-2011, 12:45

Jeżeli rodzinka jest fajna, to bierz

Ewentualnie zrób wstępną zgodę i szukaj dalej.

dosiunia > 24-04-2011, 13:01

Ja bym się nie zgodziła chyba, nie opłaca się, za autokar/samolot zapłacisz jakieś 500zł w dwie i nic sobie nie zarobisz, chyba, że opłacą Ci przejazdy, chociaż w Belgii dość sporo płacą kieszonkowego i ta Francja ) + chyba, że nie zależy Ci tak bardzo na kasie to jedź

alexandra085 > 24-04-2011, 13:18

wiecie, generalnie zalezy mi bardziej na zwiedzaniu, podrozach itp niz na kasie. Ale faktem jest ze pieniazki sa wazne o tyle, ze musze oplacac szkole -przez wakacje rowniez.Wiec nie do konca by mi sie to oplacalo...i jeszcze dojazd...

Wlasnie mailuje jeszcze z rodzinka w Hiszpanii. Byla zainteresowana moim profilem w grudniu a ja jakos to przeoczylam i dzisiaj dopiero napisalam maila Odpisala od razu, ale mowi ze ma tyle zgloszen ze nawet nie pamieta co komu wysylala. Ma mi wyslac plan dnia- warunki itp....kurcze wolalabym przez agencje ale nie moge czekac z zalozonymi rekoma, bo widze ze duuuzo dziewczyn nie mialo ani jednej oferty mimo ze chca jechac juz w czerwcu...

alexandra085 > 24-04-2011, 13:22

dziewczyny a wy sie nie boicie tak ze strony internetowej? cholera ja to sie bardzo boje!!!!! Nathalie Ty chyba tez znalazlas rodzine w necie, tak? Bo pisalas ze rodzice sie bali/boja, wiec jak to przyjeli? Ja nawet nie wyobrazam sobie reakcji mamy, ze znalazlam rodzine na necie!!!!!<pomimo moich wczesniejszych wojazy i mojego wieku :? >

Nathalie > 24-04-2011, 14:36

Hej!

A wiec tak, ja szukałam w necie, bo nie chciało mi sie opłacać agencji. Gdybym jechała do USA, to tylko przez agencje. Rodzice ogółem byli zaniepokojeni, ale jak udobruchalam babcie to z mama i tata było z górki mamie pomysł sie spodobał. Ja miałam tylko dwa oczekiwania: rodzina opłaca kurs językowy i jest doświadczona pod względem au pair. Po 4 miesiącach poszukiwań, znalazłam moja obecna host familie. Jestem ich bodajże 11 au pair, oni zaprosili moja mamę na pare dni do siebie(prawie tydzień). Moja mama porozmawiala sobie z nimi na skypie i wszystko jest ok. Ogółem koszty jakie ponosze są mniejsze- bilet lotniczy: 159 zł, rodzinka płaci za mój kurs językowy i ubezpieczenie, nawet opłaca moje podatki^^. Jeżeli chodzi o europę: agencja sie nie opłaca, według mnie. Tak wiec: jak szukać przez neta, to tylko doświadczone rodzinki. Koniec mojego kazania

dosiunia > 24-04-2011, 15:16

Ja już drugi raz jadę do rodzinki znalezionej w internecie, na agencję faktycznie nie opłaca się wykładać aż tak dużych pieniędzy wg mnie, a do usa tylko przez agencję, zresztą inaczej się nie da chyba

Moja mama na początku jak jej już powiedziałam, że szukam rodzinki to od razu na starcie powiedziała, że nigdzie nie jadę, ale ja wiedziałam, że i tak pojadę, więc chyba nie miała wyjścia trochę się wkurzała, że musi kasę na mnie wyłożyć etc, ale u mnie to norma więc jakoś sobie poradziłam z nią ;]
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia