• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Skąd mam mieć pewność?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Skąd mam mieć pewność?

• Skąd mam mieć pewność?
  • Re: Skąd mam mieć pewność?

WAMPIREK > 07-09-2007, 10:03

Nawet nie wiesz jak Tobie zazdroszcze...

Z checia bym tez juz wrocila,ale mam bilet na 25 wrzesnia...

w tym tygodniu jest wszystko na NIE...chodze non stop zdenerwowana rodzina ... a jeszcze sie z Agnieszka poklocilam...i niby OK...ale cos czuje,ze dzisiaj bedzie powtorka z rozrywki :mad: :?

WAMPIREK > 08-09-2007, 1:46

Kochana,Ty jeszcze nie wylecialas a ja juz za Toba tesknie

Dzieki Tobie za wszystko :*:*:*

Klarasek > 08-09-2007, 1:48

Hej, ale ja nie zamierzam Cie porzucac!Mam nadzieje ze dalej bedziemy mogly tak milo jak zawsze rozmawiac na gg...i nie tylko

Spakowana, szczesliwa, ruszam jutro do Polski!

Klarasek > 14-09-2007, 8:58

wróciłam i Bogu dziękować!

Hostka nawet w Polsce nie dawała mi spokoju...Ileż ja sie nastresowałam!

No, ale o tym później.Zaraz mam jazdy a o 11...EGZAMIN!!!

Klarasek > 14-09-2007, 16:37

Odwołuję wszystko co dobrego napisałam o moich hostach!

Jestem głupi? idiotk?, skończon? naiwn? kretynk?

tylko tak mogę skomentować mój pobyt w Bonn.Ale może zaczne od pocz?tku...

Ostatniego wieczoru przed moim wyjazdem ho?ci zrobili uroczyst? kolacje(żeby nie było-zrobili to tylko dlatego,że przyjechała ich znajoma).Siedzieli?my do późna w salonie, grali?my w gry, pili?my winko.Niby wszystko tak jak się należy.Miło, prawda?

W pewnym momencie hostka stwierdziła, że jest zmęczona i chętnie położyłaby się spać.Co host na to?A no, dobrze to JA SIE TU Z KLARA ZABAWIE...Nie pozostało mi nic innego jak tylko powiedzieć, że w takim razie ja również położę się spać i zamknę się w swoim ZAMYKANYM NA KLUCZ POKOJU.

Następnego ranka host urz?dził przy pomocy dziecięcych zabawek scenkę pt. Pożegnanie z Klar?.A wygl?dało to mniej więcej tak"Klara będziemy za Tob? tęsknić" "Ach Hartmut ja za Tob? też!Kocham Cie baby!".Akapit ten pozostawię bez komentarza...

Najlepsze jednak przyszło na koniec.Po prostu mi nie zapłacili.Ja jednak wolałam się unie?ć honorem i nie "przypominać" mi o tym drobnym szczególe.Po powrocie napisałam im maila.Wspomniałam o moim kieszonkowym.Hostka zaczęła do mnie wydzwaniać!Nie odbierałam oczywi?cie.Zasypywała mnie mailami wyliczaj?c mi wszystkie pieni?dze, które mi dała(jedno wielkie nieporozumienie...).

Stwierdziła na koniec, że uważała za ważniejsze stworzenie au pair miłych warunków domowych niż koncentracja na pieni?dzach...

Ich przyszła niedoszła au pair zadzwoniła do mnie, że nie wie co ma robić bo odk?d jej odmówiła kobieta do niej ciagle z pretensjami wydzwania.

Tak oto skończyła sie moja przygoda w Bonn.

Egzaminu na prawko nie zdałam

Mangom > 14-09-2007, 17:44

jak to??? czytam i własnym oczom nie wierzę... Klara nie dziwie się, że chciała? wrócić... i jeszcze ten incydent z "zapomnieniem o kasie"...wiesz co.. trzeba mieć tupet! no i chyba rzeczywi?cie pozostawię to bez komentarza! teraz cieszysz sie pewnie podwójnie, że jeste? już w domu!!??

aha i dodam tylko,że ogarn?ł mnie lekki stressss przez Twoja historyjkę :?

pozdrawiam!

idril > 14-09-2007, 23:30

slucham?! ze co?!

Klara i Ty to tak zostawilas?! sory ale glupia jestes (nie obrazaj sie tlyko to taki pol zart) ze sie nie upomnialas.

trzeba walczyc o swoje.

zawsze i wszedzie! nie mozna dac sie wykorzystywac tak- przeciez uczciwie pracowalas. ja w ogole nie rouzmiem ludzi typu pokroju Twoich hostow!.

a co do egzaminow nie tym razem to nastepnym. znam z opowiadan przyjaciol na czym potrafia oblac egzaminatorzy. ja zaczynam swoje kursy juz tez niedlugo. jak tylko wroce zaczynam sie rozgladac za jakas szkola.

pozdr.!

WAMPIREK > 15-09-2007, 0:14

Brakuje mi naszym rozmow...

Tak mi smutno

Gość > 16-09-2007, 19:16

ja sie podpisuje pod Idril, o takie rzeczy to sie upomina - a jakby byla taka rodzina, co zawsze jej trzeba mowic, zeby kase dala, to co, Klarasek, za darmo bys u nich robila?

WAMPIREK > 17-09-2007, 1:02

Ja pracuje u takiej rodziny,ze sie musze o swoje upominac.Sama sie nie domysli...dla mnie to dziwne,ze oni nie zwazaja na to uwagi,ze jest niedziela czyli wyplata....

Ale ja nie popuszcze...upominam sie o swoje.Nie lubie sie o kase upominac,ale wkoncu to praca i mi sie nalezy...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia