• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Viser la Lune - ca me fait pas peur..! <madzieeek en Fran

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Viser la Lune - ca me fait pas peur..! <madzieeek en Fran

• Viser la Lune - ca me fait pas peur..! <madzieeek en Fran
  • Re: Viser la Lune - ca me fait pas peur..! <madzieeek en Fran

madzieeek > 18-05-2007, 22:46

Jakos nie mam weny ostatnio do pisania...

Wogole...do czegokolwiek.

Moja historia powoli dobiega konca, a dopieor co ja zaczynalam!

Wene mam tylko do odliczania wiec i do wyczekiwania pieknego zlotego volvo ktore po mnie tu przyjedzie... ))

Poki co weekend, jeszcze w domu, ale jutro rano sie zmywam i wracam dopieor w poniedzialek - lubie, jak dziadkowie przyjezdzaja :twisted:

Milego weekendu tout le monde!

madzieeek > 22-05-2007, 14:54

Jeju, jejuuu, jak fajnie...

Coraz bilizej konca ;p

Tzn mojego powrotu do odmu

A poki co czekam na mojego Brata, ktory mnie nawiedzi juz we czwartek i zostanie do poniedzialku.

W tym czasie mam chate wolna wiec jakby komus bylo po drodze to tez zapraszam ;p

W niedizele obstawiamy Disneyland, jakby nie bylo ciekawszych i bardziej interesujacych miejsc do odwiedzenia w Paris ;p hehehe

Mam nadzieje ze pogoda bedzie.

Ostatni weekend tez byl fajny - dziadkowie zajeli sie ekipa, a ja wrocilam do domu w poniedzialek wieczorem :d

Bosko...!

Tyle, ze na wstepie dowiedzialam sie ze ktos zepsul moje pedalskie Kangoo, no i jestem zmuszona dupe ruszac i na piechote chadzac ;p

Mam andzieje ze szybko naprawia, bo jeszcze za duzo schudne ;p;p;p

No nic, ja przezyje, nie wiem tylko jak bedzie z nieprzyzwyczajonymi do wysilku zabojadowymi udkami, buahahahaha!

Bizzz!

madzieeek > 25-05-2007, 10:58

No i jest!

Przylecial, znalazl odpowiedni autobus, znalazl moja kolezanke na dworcu, znalezli razem odpowiedni pocig i dojechal do mnie.

Moj maly brciszek (wyzszy ode mnie o glowe ;p).

No i oczyiscie sie smial ze taaaaka wiocha ;p

A potem sie wczul i gral z malolatami w noge, chociaz to nie jest jego ulubiony sport , a potem nawet na skakance skakal :d

Agnes sie smiala, ze na przyszly rok wezma go jako "garcon au pair"

Juz to widze...caly chetny na pewno jest ;p

Najbardziej mi sie chcialo smiac jak sie Agnes zaczela wczuwac i po angielsku nawijac, buahahaha.

A jej angielski, jak to na Francuzke przystalo, jest....gorszy niz moj :wink:

Ale zebyscie widzialy dzieciaki...!

Od razu zdobyl ich serca obdarowujac AZ Toffiefie (czekolada tu zakazana ,wiec dzieciaki byly wniebowziete )

Chlopcy pokazali mu od razu swoje samochody zdalnie sterowanei co minute biegali do mnie :"Magdaaa, a jak powiedziec po polsku: teraz ty bedziesz bramkarzem! ?"

Masakra!

A jakie grzeczne! <olaboga>

Bez szemrania pod prysznic, do stolu... A rano sie tylko pytali czy on jeszcze spi i czy jeszcze z nimi zagra...

Ehhh, ten moj brat, wszyscy go kochaja!

Dzis zostajemy w nocy sami w domu, to zaprosze mu jakies kolezanki, a jutro juz ruszamy na ekspresowe zwiedzanie Paryza no i Disney...

Tylko kurna zapowiadaja burze... :/

Milego weekendu, seeya!

Grizzly > 25-05-2007, 12:39

Idźcie lepiej do Parku Asterix, jest o niebo lepszy niż Disneyland Przynajmniej byscie sie wyszaleli, bo w Disneylandzie to atrakcje tylko dla przedszkolaków

madzieeek > 29-05-2007, 10:34

O Dzizasss, co z aintensywny weekend!

Wrocilam wczoraj pozna noca do domu, od czwartku spalam tylko kilka godzin, tak ze odstawilam dzieci do szkoly a sama robie wagary i wracam do lozka ;p I tak bym dzis nic ze swojej szkoly nie wyniosla, bom nieprzytomna :p (zadziwiajace ze zazwyczaj bardziej jestem zmeczona po weekendzie, zwlaszcza takim dlugim, niz po tygodniu pracy :twisted: )

Tak ze zycze milego tygodnia i dobranoc i reszte opowiem potem

Nawet na floga nie mam sily dzis...

Aaaaa, a w Disneylandzie bylo super!

madzieeek > 31-05-2007, 10:56

Nie nooo...bosko po prostu...

Wlesnie sie dowiedzialam, ze do konca mojego pobytu tutaj, czyli -uwaga - MIESIAC!!!! - w kazda sobote poza najblizsza, i niektore piatki mam babysitting...

Fuck.

Nic tylko sie pociac...

A imprezy pozegnalne....???

:evil:

madzieeek > 04-06-2007, 18:10

Jest dobrze.

jest bosko.

Jest pieknie.

Bo odliczam dni do wyjazdu ;p

I z kazda odliczona godzina lubie tych moich zabojadow coraz bardzej :d:d:d

Nawet im racuchy zrobilam ostatnio! lol

A co, miesiac mi zostal, moge gotowac chocby codziennie - choc mojego stosunku do tej czynnosci absolutnei nie zmienilam ;p

Teraz odbywam zwiedzanie na "hura", bo miliona rzeczy nie zdazylam zobaczyc i teraz sie obudzilam, ze za chwile jade do domu.

Ale cos mi mowi, ze do teog Paryza (ale nie do Bois Le Roi) to ja jeszcze keidys wroce....

Nie wiem co, wole sie nad tym nawet nei zastanawiac....

Bo bardziej glowezaprzata mi kwestia: skad wziac kase na prezenty: pozegnalne/powitalne/pamiatki, w postaci najbardzije badziewnych wiezyczek Eiffla i magnesow, ktore zawsze chcialam sobie kupic, a co zawsze na poootem odkaldalam...

Bisous, milego tygodnia!

Oddaje kompa hostowi...

Jakby mu jego laptop nie wystarczyl :/

Hostom w domu, nawet tym najbardziej sympatycznym mowiezdecydowane : NIE!

:twisted:

WAMPIREK > 07-06-2007, 0:47

Wooo to juz miesiac ? Szybko zlecialo ...wiec wykorzystaj swoj czas we Francji na maksa

madzieeek > 08-06-2007, 13:49

Ja to jestem jednak walnieta!

I to zdrowo :p

Od jakiegos czasu zaczelam sie zastanawiac nad moja najblizsza przyszloscia...

No i w zasadzie jeszcze wczoraj zadnych planow nie mialam, poza tym, ze za miesiac bede w PL.

Cos mi sie jawilo zeby jechac na winobranie, gdzies na poludnie Francji...

Z nudow tez przegladalam sobie portal "niania.pl".

no i dzis wyglada na to, ze winogron nie bedzie, ale za to roczny Franek, w centrum Krakowa - jak najbardziej

Na poczatek wystarczy.

Gorzej niz w przedszkolu nie bedzei (pod wzgledem materiamnym :p), do tego bez tej calej papierkowej roboty no i tylko jeden dzieciak.

I spacery po Rynku, Plantach i nad Wisla - czego taaaaaaaaaak mi brakuje, i za czym sie tak stesknilam przez rok

A w miedzyczasie bede szukac czegos fajnego...

Najwazniejsze, ze zaraz po powrocie bede miala jakiekolwiek pieniazki, bo juz mnie przerazala wizja pustej kieszeni na wakacje

Aaa, no i prace bede miala od wtorku do piatku, czyli tak troche po opersku - w tydzien bede zarabiac, zeby w weekend (dlugi) wydac

Matko, jaka ja jestem niepowazna...

I nie mysle o zyciu jak powinna kobieta po 25 roku zycia...

I ch**, dobrze mi z tym!

Buziaki, milego weekendu!

edyta_s > 08-06-2007, 15:49

hehehe dobrze zakonczona wypowiedz
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia