• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sol - OSZUKAC PRZEZNACZENIE!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Sol - OSZUKAC PRZEZNACZENIE!

• Sol - OSZUKAC PRZEZNACZENIE!
  • Re: Sol - OSZUKAC PRZEZNACZENIE!

Sol > 10-08-2006, 15:04

Jejciu kochane musze sie wam pochwalic!!!!!!!!!!

Jestem po pierwszej rozmowie telefonicznej prowadzonej po ang z moja ewentualna przyszla rodzinka!!!!!!!

I poszlo mi nad wyraz dobrze!!!!!!! :lol:

Zrozumialam 99% z tego co ta przemila zreszta pani do mnie mowila! :wink: SZOK!

Moze nie jestem jednak totalnym tlukiem :?: A co najlepsze-opowiadalam jej o sobie i wydaje sie ze ona tez mnie zrozumiala!

I jeszcze jedno-nie bylam kompletnie przygotowana na taka rozmowe!!!

Nie pisali do mnie wczesniej-po prostu zobaczyli profil i zadzwonili :lol:

Odbieram sobie tel z nastawieniem ze dzwoni Dominika(pryw num) a tu:hello, My name is...

A teraz szczegoly:

Pomimo iz kobieta wydawala sie spoko,przyslala mi zajebistego maila z opisem ich rodziny,a szczegolnie zainteresowan dzieci, ktore swoja droga sa juz nastolatkami, i tylko jedna 6 letnia dziewczynka-nia mialabym sie opiekowac, to jest to ze mieszkaja oni 40 mn od Paryza,do szkoly trzeba dojezdzac 15 min busem :?

Poza tym wszystko ok,w sumie dzieciaki cool,rodzinka ma identyczne zainteresowania jak ja wiec na pewno bym sie z nimi dogadala.

I jeszcze fakt,ze gadaja po ang,bo mieli przez rok aupair z US.

Facet mowi nawet troche po polsku,mieli tez dwie polskie aupair.

Co myslicie?Prosze o rade doswiadczone aupair :!:

Edi > 10-08-2006, 15:14

Spytaj,czy to miejsce gdzie mieszkaja,czy to nie jeden dom w szczerym polu,albo jakas zapadla wiocha.I czy ta szkola to pewne.Moi tez mowili,ze w Edynburgu tyyyle szkol.I jak co do czego to nie moglam.Ja bym domu,gdzie sa nastoletnie dzieciaki nie brala,ale to nie ma byc moj wybor.Tylko twoj.I jeszcze jedno,jak jest z komunikacja do tego Paryza,zebys calej kasy na te busy nie wydala.Nie przedstawia sie to dla mnie zbyt kolorowo,ale jakos malo szczegolow podalas.Ale jeszcze raz,to twoj wybor,nie moj.

maya > 10-08-2006, 17:52

A na jakim poziomie jest twój francuski?żeby nie było tam na miejscu,że nie wiesz co do Ciebie mówia i samej ciężko Ci sie porozumieć :wink: Ale pytam sie tylko o tak-z ciekawo?ci,bo ja się jeszcze w liceum tez uczyłam francuskiego i wiem jaki to skomplikowany język,hehe A co do rodzinki-rób jak uważasz :wink:

Sol > 10-08-2006, 21:38

Moj francuski na poziomie zerowym,ale sie okazalo ze oni wszyscy po ang spoko bo mieszkali w sumie malo we Francji, o miejscowosc oczywiscie zapomnialam zapytac :? , kobieta zadzwonila do mnie drugi raz zapytac czy jej mail doszedl :!: :?: , w sumie to nie jestem przekona tak na 100% ale sie okazalo ze konkurencja jest tak zajebista,ze juz sama nie wiem czy dobrze wymyslilam upierajac sie na ta Francje :?

Musze sprawdzic rodzinki z Norwegii,moze cos ciekawego sie pojawilo :wink:

madzieeek > 11-08-2006, 2:38

Sol, serioooooooo???? Kurczę, ale fajnie!! Koniecznie dowiedz się jak najszybciej i napisz - jakie miasto, w któr? stronę od Paryża!

Ja będę w małej miejscowo?ci 80km od Paryża na południe, Bois Le Roi. Tam mieszkaj? dosyć zamożni ludzie, operka+sprz?taczka to standard w większo?ci domów Wogóle, we Francji instytucja "fille au pair" ma dosyć dług? tradycję (uczyłam się o tym już w ogólniaku na francuskim ) dlatego raczej nie martwiłabym sie o szkołę... Komunikacja tez jest niezła, mieszkałam kiedy? przez tydzień w tej okolicy, w której będę i dojazd do scisłego centrum Paryża zabierał ok. 30 min. - niezastapione kolejki francuskie - RER-y

aaa...francuski nie taki skomplikowany jak się wydaje Najtrudniejsze pocz?tki, ale idzie się szybko wci?gn?ć

No więc pakuj się kobieto, czekam na Ciebei we Francji - będę miała z kim wdrapywac się na Wieżę

Sol > 11-08-2006, 19:08

No i Madzia wykrakala!!!hehe

Wlasnie rodzinka do mnie napisala ze sa zdecydowani na mnie na 100% i sa w stanie poczekac na mnie 2 tyg!Spoko :wink:

A co ciekawe,dzieciaki starsze mowia po ang,tylko mala nie-szkoda,ale z moim zapalem do francuskiego moze zdarze sie cos nauczyc do wyjazdu hehe(ide zaraz do sklepu kupic rozmowki )

Tak czy inaczej oni jada teraz na weekend wiec mam czas na podjecie decyzji do wtorku,musze obczaic ceny busow i tak dalej.Jesli nie pojawi sie zadna lepsza oferta to biore ja na pewno bo nie mam czasu zeby rezygnowac znow ze swoich marzen!

Co do dojazdu do Paryza to kolejka jest bezposrednio z tej miejscowosci, a szkola tez jest i to nie droga-jak sie okazalo!

Podobno nawet bede mogla do niej chodzic 4 razy w tyg-ale jak to bedzie w rzeczywistosci to zobaczymy!!!

Zyczcie mi powodzenia!

Edi > 11-08-2006, 19:44

No i zyczymy

maya > 11-08-2006, 20:33

Pewnie,że życzymy powodzenia-a jak!

Edi > 11-08-2006, 20:42

Oj,Maya,to znowu Ty :lol: Ale mnie scigasz :lol:

Sol > 11-08-2006, 20:48