-
-
Re: USA Październik 2012
panama > 27-08-2012, 21:01
aczkolwiek Cincinnati wydaje się być bardzo sympatycznym miasteczkiem -
adziszkowa > 27-08-2012, 21:55
Bardzo fajna rodzinka! Host Dad był bardzo pozytywny! Jeżeli lokalizacja Cię nie przeraża to się nie zastanawiaj. Auto do dyspozycji. Plus mówili mi, że dopóki wywiązujesz się z obowiązków to oni w rodziców się nie bawią i nie obchodzi (w pozytywnym znaczeniu) co robisz w wolnym czasie. Generalnie w mojej opinii rodzinka jest świetna. -
panama > 27-08-2012, 23:12
też mi to mówił bo dziś z nim rozmawiałam. Powiedział że nie ma curfew i jak chcę to w weekend mogę sobie jechać "swoim" samochodem nawet do Chicago
Rodzina jest mega, tym bardziej, że host mom jest polką i dzieci będę uczyć polskiego. A Ohio? zrobię wszystko by nie było nudne i mam nadzieję, obalę mit o nim.. -
adziszkowa > 27-08-2012, 23:57
Czyli co decydujesz się na nich? Super, że znaleźli au pair tak szybko bo szukają kogoś od październikadawaj znać trzymam kciuki -
panama > 28-08-2012, 0:15
Póki co jestem pozytywnie nastawionabędę pisać jak coś...
Najlepsze jest to, że host dad powiedział, że zależy im na au pair z Polski ale mają problem, żeby kogoś znaleźć. Biedni myślą, że nikt ich nie lubi a tu po prostu chodzi o to całe OHIO!! -
adziszkowa > 28-08-2012, 0:29
A czemu na au pair z Polski? Mi mówili, że nie rozmawiają w domu po polsku bo on i syn nie potrafią, córka ponoć trochę umie, ale od kiedy poszła do szkoły dużo zapomniała. Host mama z tego co pamiętam do USA przeprowadziła się w wieku 12 lat. To racja generalnie rodzina na szóstkę! tylko to Ohio! -
panama > 28-08-2012, 11:01
właśnie stawiali na Polskę dlatego, że chcą bym dzieci uczyła Polskiego. 2 lata temu mieli au pair z Polski, ale rok temu im się nie udało . Córka rozumie jak ktoś rozmawia po Polsku ale nie potrafi się dogadać a syn to już w ogóle. Tak w domu rozmawiają tylko po angielsku ( na szczęście ). -
adziszkowa > 28-08-2012, 13:04
Jestem ciekawa jak się sprawa zakończy. Trzymam w każdym razie mocno kciuki! -
adziszkowa > 28-08-2012, 18:33
mam pytanie, jestem w agencji Gawo i byla w dwohc amerykanskich rodzina IE i APC rodzinka, ktora wybralam jest z APC i tam room jest otwarty a w IE nadal dziala i wlasnie zglosila sie do mnie rodzinka co mam zrobic? sama mam zamknac room czy agencja mi go zamknie? -
cien_wiatru > 28-08-2012, 21:45
[quote name="adziszkowa"]mam pytanie, jestem w agencji Gawo i byla w dwohc amerykanskich rodzina IE i APC rodzinka, ktora wybralam jest z APC i tam room jest otwarty a w IE nadal dziala i wlasnie zglosila sie do mnie rodzinka co mam zrobic? sama mam zamknac room czy agencja mi go zamknie?[/quote]
Lepiej nie ryzykuj, nic nie zamykaj i napisz jutro do Gawo, co masz zrobić w takiej sytuacji. A jeśli rodzinka się odezwie to ładnie przeproś i powiedz, że już znalazłaś swoją host familyJa miałam taką sytuacje, że pomimo zamkniętego roomu, pan z Californii miał moje namiary jeszcze i zadzwonił do mnie o 2 w nocy!! przy okazji wszystkich budząc, haha Więc mu ładnie wytłumaczyłam, że dziękuje za zainteresowanie, ale ja już znalazłam swoja host family i tyle