• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

USA Październik 2012

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• USA Październik 2012

• USA Październik 2012
  • Re: USA Październik 2012

panama > 27-08-2012, 21:01

aczkolwiek Cincinnati wydaje się być bardzo sympatycznym miasteczkiem

adziszkowa > 27-08-2012, 21:55

Bardzo fajna rodzinka! Host Dad był bardzo pozytywny! Jeżeli lokalizacja Cię nie przeraża to się nie zastanawiaj. Auto do dyspozycji. Plus mówili mi, że dopóki wywiązujesz się z obowiązków to oni w rodziców się nie bawią i nie obchodzi (w pozytywnym znaczeniu) co robisz w wolnym czasie. Generalnie w mojej opinii rodzinka jest świetna.

panama > 27-08-2012, 23:12

też mi to mówił bo dziś z nim rozmawiałam. Powiedział że nie ma curfew i jak chcę to w weekend mogę sobie jechać "swoim" samochodem nawet do Chicago

Rodzina jest mega, tym bardziej, że host mom jest polką i dzieci będę uczyć polskiego. A Ohio? zrobię wszystko by nie było nudne i mam nadzieję, obalę mit o nim..

adziszkowa > 27-08-2012, 23:57

Czyli co decydujesz się na nich? Super, że znaleźli au pair tak szybko bo szukają kogoś od października dawaj znać trzymam kciuki

panama > 28-08-2012, 0:15

Póki co jestem pozytywnie nastawiona będę pisać jak coś...

Najlepsze jest to, że host dad powiedział, że zależy im na au pair z Polski ale mają problem, żeby kogoś znaleźć. Biedni myślą, że nikt ich nie lubi a tu po prostu chodzi o to całe OHIO!!

adziszkowa > 28-08-2012, 0:29

A czemu na au pair z Polski? Mi mówili, że nie rozmawiają w domu po polsku bo on i syn nie potrafią, córka ponoć trochę umie, ale od kiedy poszła do szkoły dużo zapomniała. Host mama z tego co pamiętam do USA przeprowadziła się w wieku 12 lat. To racja generalnie rodzina na szóstkę! tylko to Ohio!

panama > 28-08-2012, 11:01

właśnie stawiali na Polskę dlatego, że chcą bym dzieci uczyła Polskiego. 2 lata temu mieli au pair z Polski, ale rok temu im się nie udało . Córka rozumie jak ktoś rozmawia po Polsku ale nie potrafi się dogadać a syn to już w ogóle. Tak w domu rozmawiają tylko po angielsku ( na szczęście ).

adziszkowa > 28-08-2012, 13:04

Jestem ciekawa jak się sprawa zakończy. Trzymam w każdym razie mocno kciuki!

adziszkowa > 28-08-2012, 18:33

mam pytanie, jestem w agencji Gawo i byla w dwohc amerykanskich rodzina IE i APC rodzinka, ktora wybralam jest z APC i tam room jest otwarty a w IE nadal dziala i wlasnie zglosila sie do mnie rodzinka co mam zrobic? sama mam zamknac room czy agencja mi go zamknie?

cien_wiatru > 28-08-2012, 21:45

[quote name="adziszkowa"]mam pytanie, jestem w agencji Gawo i byla w dwohc amerykanskich rodzina IE i APC rodzinka, ktora wybralam jest z APC i tam room jest otwarty a w IE nadal dziala i wlasnie zglosila sie do mnie rodzinka co mam zrobic? sama mam zamknac room czy agencja mi go zamknie?[/quote]

Lepiej nie ryzykuj, nic nie zamykaj i napisz jutro do Gawo, co masz zrobić w takiej sytuacji. A jeśli rodzinka się odezwie to ładnie przeproś i powiedz, że już znalazłaś swoją host family Ja miałam taką sytuacje, że pomimo zamkniętego roomu, pan z Californii miał moje namiary jeszcze i zadzwonił do mnie o 2 w nocy!! przy okazji wszystkich budząc, haha Więc mu ładnie wytłumaczyłam, że dziękuje za zainteresowanie, ale ja już znalazłam swoja host family i tyle
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia