• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

mamecia > 10-10-2012, 20:57

Do Nowego Roku blisko a po Nowym roku do matury i wyjazdu to już wam zleci! Nie ma co się przejmować maturą! To naprawdę nic strasznego, na studiach dopiero doświadczycie strasznych egzaminów, przy nich matura to nic! I tak na pocieszenie jeśli ja zdałam to wy też to zrobicie! haha wywnioskowałam to kiedyś po postach jak mówiłyście kto jakie przedmioty i na jakim poziomie wybrał. Ja nie byłam tak ambitna jak niektóre z was, więc sądzę że jeśli decydujecie się na przedmioty inne niż w podstawie i na dodatek w rozszerzeniu to na pewno uda wam się zdac maturę!

paulaw > 10-10-2012, 21:02

Ja się w ogóle maturą nie stresuję. To pewnie źle, bo gdybym się stresowała, to bardziej przyłożyłabym się do przedmiotów, które zdaję, a nie znów zostawię wszystko na ostatnią chwilę, ale ja po prostu tak sobie myślę, po co to wszystko, skoro i tak po wyjeździe na au pair moje priorytety kompletnie się zmienią i okaże się, że to co dotychczas robiłam było bezcelowe (; A ja nie lubię marnować czasu ani pieniędzy.

madz > 10-10-2012, 21:12

[quote name="mamecia"]Nie ma co się przejmować maturą! To naprawdę nic strasznego, na studiach dopiero doświadczycie strasznych egzaminów, przy nich matura to nic![/quote]

Potwierdzam w milionie procent :)

Blueberry91 > 10-10-2012, 21:39

Matura to bzdura generalnie, naprawdę nie ma się czym przejmować. Chyba, że ktoś jest naprawdę tępy a jednocześnie mu zależy. Ale nie widzę tu tępych osób, a że mam alergię na tępotę, to ją łatwo wyczuwam

Paula, dokładnie to samo chcę zrobić jak będę w NYC. Tzn. chodzić i robić zdjęcia. Sklepy mnie mniej interesują. Jak wyjedziemy w tym samym terminie albo wylądujemy blisko siebie, fajnie by było się wybrać i pofotografować. Architektura, klimat, różnorodność ludzi... Nowy Jork pod tymi względami jest niesamowity.

paulaw > 10-10-2012, 21:47

[quote name="Blueberry91"]Paula, dokładnie to samo chcę zrobić jak będę w NYC. Tzn. chodzić i robić zdjęcia. Sklepy mnie mniej interesują. Jak wyjedziemy w tym samym terminie albo wylądujemy blisko siebie, fajnie by było się wybrać i pofotografować. Architektura, klimat, różnorodność ludzi... Nowy Jork pod tymi względami jest niesamowity.[/quote]

It's a deal! (:

balbina > 11-10-2012, 0:53

Sharon - spoko spoko : D

No to dobrze, że już Twoje skills się polepszają : )

o fuck mnie śmiech ze stresu u ludzi jest zabawny : D w zaje*istym serialu RÓŻOWE LATA 70-TE matka głownego bohatera co chwile się tak śmieje haha : D

Każdy ma swoje tyki nerwowe ; ) no nie dziwie się Twoim byłym, to musiało być przykre :<

bo wiesz - generalnie nikt nie używa sformułowania "rozmowa kwalifikacyjna" dlatego też nie zrozumiałam. Po prostu interview z rodzinką, rozmowa z rodzinką czy coś : )

Właśnie nie mogę się doczekać pierwszej rozmowy! Nawet z jakąś głupią rodziną, ale żeby mieć jakąś wprawę już ; )

Nie... Ceny są różne właśnie dlatego wybrałam gawo, są promocje, z których w sumie wszyscy starają się skorzystać i to wychodzi 500 zł, kolejna promocja to 550zł a już cena regularna to 750zł. Ja jeszcze zdążyłam na promocje w APC - darmowa wycieczka do NYC w trakcie szkolenia, więc super! : )

madz - ta rozmowa była od razu po spotkaniu informacyjnym, może przy wypełnianiu profilu jest jescze jakaś rozmowa? Miałam m.in. pytanie co bym zrobiła chyba gdyby dzieci zaczęły się kłócić czy coś, co bym robiła w zimie, po co chcę jechać, co będę robić jak wróce... nie pamiętam : x

cien_wiatru > 11-10-2012, 1:23

[quote name="paulaw"]
    [quote name="Blueberry91"]Paula, dokładnie to samo chcę zrobić jak będę w NYC. Tzn. chodzić i robić zdjęcia. Sklepy mnie mniej interesują. Jak wyjedziemy w tym samym terminie albo wylądujemy blisko siebie, fajnie by było się wybrać i pofotografować. Architektura, klimat, różnorodność ludzi... Nowy Jork pod tymi względami jest niesamowity.[/quote]

It's a deal! (:[/quote]

Wierzcie lub nie, ale byłam w Nowym Jorku 4 razy i nigdy nie spędziłam w sklepie więcej niż 5 minut, tu jest tyle pięknych miejsc, budynków, parków, ludzi że szkoda czasu na zakupy )

Sharon > 11-10-2012, 8:25

[quote name="aguta"]Sharon - spoko spoko : D

No to dobrze, że już Twoje skills się polepszają : )

o fuck mnie śmiech ze stresu u ludzi jest zabawny : D w zaje*istym serialu RÓŻOWE LATA 70-TE matka głownego bohatera co chwile się tak śmieje haha : D

Każdy ma swoje tyki nerwowe ; ) no nie dziwie się Twoim byłym, to musiało być przykre :<

bo wiesz - generalnie nikt nie używa sformułowania "rozmowa kwalifikacyjna" dlatego też nie zrozumiałam. Po prostu interview z rodzinką, rozmowa z rodzinką czy coś : )

Właśnie nie mogę się doczekać pierwszej rozmowy! Nawet z jakąś głupią rodziną, ale żeby mieć jakąś wprawę już ; )

Nie... Ceny są różne właśnie dlatego wybrałam gawo, są promocje, z których w sumie wszyscy starają się skorzystać i to wychodzi 500 zł, kolejna promocja to 550zł a już cena regularna to 750zł. Ja jeszcze zdążyłam na promocje w APC - darmowa wycieczka do NYC w trakcie szkolenia, więc super! : )

madz - ta rozmowa była od razu po spotkaniu informacyjnym, może przy wypełnianiu profilu jest jescze jakaś rozmowa? Miałam m.in. pytanie co bym zrobiła chyba gdyby dzieci zaczęły się kłócić czy coś, co bym robiła w zimie, po co chcę jechać, co będę robić jak wróce... nie pamiętam : x[/quote]

Tanio bardzo. Ja z CC zapłace ze swoją zniżką coś koło 1500 zł jeśli wezme podstawowe ubezpieczenie - z rozszerzonym zaplace wiecej, ale jeszcze się zastanawiam czy brać. Huh, mowie, gapa ze mnie, bo jak zlapalam jedna agencje to zrobilam takie "łuhuuuu!" i nie szukalam dalej tylko sie zaangazowalam xD

Emmm... Rozmowa z CC jest na spotkaniu kwalifikacyjnym tylko chyba. Z tego co ja pamietam.

A rozmowy z rodziną... Wszyscy, nawet tamta rodzinka mowią mi, zebym rozmawiala z mozliwie kazda rodzina ktora bede miala na roomie.

Mwah i przez weekend skoncze filmik Jak ogarne dlaczego procesor nie utrzymuje mi programu do filmow xD Tylko tak teraz patrze, ze sporo bledow zrobilam w gramatyce u siebie, ale troszke da sie to zatuszowac xD

madz > 11-10-2012, 17:49

[quote name="aguta"]madz - ta rozmowa była od razu po spotkaniu informacyjnym, może przy wypełnianiu profilu jest jescze jakaś rozmowa? Miałam m.in. pytanie co bym zrobiła chyba gdyby dzieci zaczęły się kłócić czy coś, co bym robiła w zimie, po co chcę jechać, co będę robić jak wróce... nie pamiętam : x[/quote]

Tak jak już wspomniano wyżej, jest tylko rozmowa przy spotkaniu informacyjnym, jedynie jak się skończy aplikację to jest test osobowościowy po angielsku, więc i tak nie mierzy prawidłowo naszej osobowości, ale nie będę wnikać wam tu w zasady psychometryczne i adaptacyjne testów :P

Sharon > 11-10-2012, 20:29

[quote name="madz"]
    [quote name="aguta"]madz - ta rozmowa była od razu po spotkaniu informacyjnym, może przy wypełnianiu profilu jest jescze jakaś rozmowa? Miałam m.in. pytanie co bym zrobiła chyba gdyby dzieci zaczęły się kłócić czy coś, co bym robiła w zimie, po co chcę jechać, co będę robić jak wróce... nie pamiętam : x[/quote]

Tak jak już wspomniano wyżej, jest tylko rozmowa przy spotkaniu informacyjnym, jedynie jak się skończy aplikację to jest test osobowościowy po angielsku, więc i tak nie mierzy prawidłowo naszej osobowości, ale nie będę wnikać wam tu w zasady psychometryczne i adaptacyjne testów [/quote]

O matko, pamietam ten test xD Najpierw chcialam wyrzucic, bo zerknelam tylko ze po angielsku i z przywyczajenia "aha, spam". Ale tak sie wczytuje i...kurde, cos nie tak. Za duzo znajomych slow... A po chwili dzwoni do mnie babka ze "dwarazy mi test wysylala, dlaczego nie wypelniam?".

Test byl dziwny. Odpowiedzi w ogole takie jakby pytali czy "Na kanapke kladziesz:

a) ser zolty

b) ser w kolorze słońca

c) produkt mleczny zwany serem

d) ser żołty w plastikowym pojemniczku"

;x
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia