-
-
Re: Au Pair 2013!
balbina > 10-10-2012, 9:16
nooo filmik Ci się udał, naprawdę!
i rzeczywiście w HD jest dużo lepszy : )
Sharon
[Obrazek: ?di=3UHG]
tak wygląda obecna mapa na au pair Circle : )
i rzeczywiście masz rację - tam jest najwięcej operek ; )
Ja sama nie pogardziłabym super rodzinką w Los Angeles : ) -
Sharon > 10-10-2012, 9:19
Huh, musze przestac wyszukiwa informacji na mniejszyh forach i przejsc do normalnych, zaufanych linkow ;<
Ale faktycznie, teraz to wyglada...Naturalnie.
Tak sie po cichu modle, zeby mi wypadł NY, Washington DC. albo chociaz coś w Californii ;> Chociaz jesli tam bede miala rodziny z dzieciakami 2-5 lat, a gdzie indziej w wieku jaki mi pasuje to chyba nie bede sie zastanawiac nawet. A wy, te ktore maja juz rodziny... Jak wybieralyscie? Na jakiej zasadize? Wiek dzieci czy wrazenia po rozmowie kwalifikacyjnej? Czy moze wlasnie miejsowosc? -
balbina > 10-10-2012, 9:31
no, wiesz co nawet możesz zalogować się na tej stronce http://aupaircircle.com/ i będzie Ci łatwiej znaleźć w przyszłości kogoś w okolicy : )
Haha ja też bym chciała - wiadomo : ) no ale tak jak piszesz sama, że wybrałabyś bardziej rodzinę w wieku, który ci pasuje.
No ja właśnie mam na roomie NYC, Manhattan, ale właśnie wiek dziecka jednego... no nie wiem czy bym się na to pisała, zresztą rodzina nawet nie pisze do mnie, więc bez szału ;x -
Sharon > 10-10-2012, 9:35
Jo, z jakiej agencji jedziesz?
Bo np u mnie, jak pojawia sie rodzina na roomie, to mam opcje zebym sama napisala jako pierwsza. I w sumie tego sie chyba obejsc nie da, chyba ze rodzina zrezygnuje. Nie wiem jak to działa x.x
A jaki jest wiek tego dziecka? ^^ Hah, wiem, ze musze byc cierpliwa, ale jak slucham o tych waszych rodzinkach to az mnie skreca z niecierpliwosci xD Ale, zaczelam juz korepetycje z angielskiego i w sumie.. Ja sama jestem w szoku ze umiem tyle powiedziec. I te miny ludzi sluchajacych nas gdy siedzialysmy w kawiarence... (mieszkam w małym miasteczku na chwile obecna, urodzilam sie w malym wiekszym miasteczku 30 km dalej, wiec mnie az tak tu nie znaja... Ale to wlasnie miejsce, gdzie jak zaczynasz mowic w innym jezyku to nikt nawet sie nie kryje z tym, ze cie obserwuje... pff...gapi sie perfidnie)
Bede na korki chodzila do samego wyjazdu zeby nie pozapominac
A jak u was jest z jezykiem? Nie mialyscie problemow z rozmowa kwalifikacyjna? -
balbina > 10-10-2012, 9:48
Mam nawet w podpisie : P jestem w gawo ( APC i IE ) Oczywiście, że mam możliwość pisania wiadomości, no napisałam coś krótkiego, ale nie odpisały, poza tym podobno mają ten room otwarty do dnia dzisiejszego, także nic z tego nie będzie : )
Wiek jednego dziecka to 1,1 roku czyli jakoś 405 dni - wciąż się zastanawiam czy podjęłabym się takiego maleństwa, ale najwięcej zależy od tego czy rodzina będzie super : ) do tego ta rodzina to para homoseksualistek, jedna jest polką ;xi
no właśnie - cierpliwości!jak masz tyle czasu i tyle motywacji no to po prostu polepszaj swój room, nowe zdjęcia, super filmik itd. : D
Pamiętaj, że ten wyjazd ma Cię nauczyć angielskiego, a nie potrzebnie wydawać kupe kasy na korki, chyba że naprawdę uważasz że jest kiepsko to się ucz, ucz a z czasem myślę, że możesz nawet z losowo wybranymi ludzmi gadać na skype, bo to też fajnie uczy : )
haha no to rzeczywiście maluutka mieścina : D ja mieszkam we Wrocławiu i jak niedawno byłam na imprezie to udawałam ukrainkę z przyjaciółką i jak przeklinałam to faceci takie wooow i w ogóle byli zaciekawieni moją osobą ; )
z moim językiem jest -okej, ale nie jestem z niego zadowolona , bo uwielbiam ten język, może będę się nawet wyżej kształcić w tym kierunku i wiem, ze może być lepiej : )
Rozmowa? yhhh strasznie byłam zestresowana! Do samego koniaca, wiesz u mnei w agencji rozmowa trwa dość długo i strasznie się zacinałam. ale ja tak właśnie się stresuje... jak zdawałam pierwszy raz prawo jazdy to zwymiotowałam ze stresu, także spoko : d ciekawe co będzie w konsulacie : D
byłam też na rozmowie w CC, ale tam zadają 5 pytań i koniec -
Sharon > 10-10-2012, 16:48
Gapa ze mnie, przepraszam x.x Rano tak mam, póki ślęcze nad kawa, ze widze jedynie wąski pasek przed oczami xD
Huh, w zasadzie po pierwszych zajęciach z babką od angielskiego, stwierdzam ze nie jest tak tragicznie. Udaje mi sie nawet rozmawiac dluzszy czas w jezyku, chociaz wiadomo, ze czasami wychodzi z tego "Kali jesc picie".
Jo, u mnie stres to dokladnie tak samo, tyle ze ja nie wymiotuje, ja się smieje, co jest gorsze od wymiotow... No wiesz, ludzie na ogol rozumieja ze ci niedobrze, jestes chora albo wlasnie zestresowana i wymiotujesz..
... a spróbuj wyjaśnić facetowi że przy zrywaniu nie wyśmiałaś go a po prostu śmiałaś sie ze stresu? ;x W ten sposob zaden moj byly nie jest moim kumplem,niestety, chociaz prawie kazdy mial zadatki xD Z tego samego powodu przestalam śpiewac publicznie
Nie moge sie doczekac nastepnej rozmowy kwalifikacyjnej... Ale chyba sie nie zrozumialysmy bo ja pytalam o rozmowe z rodziną, z hostami na skajpieNie o tej prowadzonej przez agencje.
No mnie w CC wypytali konkretnie o moje podejscie do dzieci, o doswiadczenie, o to dlaczego chce wyjechac. I w symie tyle. Btw, z ciekawosci.. Ile placicie w GAWO? Ceny sa podobne wszedzie? -
madz > 10-10-2012, 18:29
[quote name="aguta"]byłam też na rozmowie w CC, ale tam zadają 5 pytań i koniec[/quote]
To chyba zależy od konsultanta, bo mnie wypytywali bardzo długo i na różne tematy, na pewno to było dużo więcej niż 5 pytań + do tego jeszcze scenki :) -
Daria.sl > 10-10-2012, 19:07
Powtarzam moje zacne pytanie : Jest tutaj ktoś kto jedzie z APIA i jest ze śląska, okolice Katowic ? (Pisać PW)
Moje interview z moją koordynatorką będzie składało się z : 1,5h test psychologiczny na komputerze po polsku (ma ponad 200 pytań) + rozmowa po angielsku też m.in. godzina (pytania o: mnie, doświadczenie, co potrafię robić, co robię na co dzień, przyjaciele itp.) . Także wiem na co mam się nastawiaćSwoją koordynatorkę z APIA poznałam na spotkaniu. -
paulaw > 10-10-2012, 20:04
Filmik przepiękny! Nowy Jork jest przepiękny, a widok nocą... nie ma na to słów. Nowy Jork to naprawdę betonowa dżungla. Nie mogę się doczekać, żeby zwiedzić NYC! Ale nie chcę chodzić po sklepach, mam nadzieję, że ktoś podzieli moją miłość do architektury i zechce po prostu sobie pochodzić i porobić zdjęcia -
goodmorningamerica > 10-10-2012, 20:46
Niedługo zapisuję się na egzaminy.
Nie wiem czy wy też tak macie, ale strasznie zaczynam się denerwować. Nie wyjazdem, bo wyjazd dopiero za rok, ale okresem przedmaturalnym i maturalnym. Po prostu mam niechęć do wszystkiego i do robienia czegokolwiek związanego ze szkołą. Po prostu smutek i rozpacz.