• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

Sharon > 09-10-2012, 15:45

Hmm... Możliwe, że w ramach tego projektu rzadowego mają coś takiego. Swoją drogą, do mnie nie zadzwonili jak mialam rodzine na roomie.. Po prostu zgadalismy sie na skajpa i tyle, hm...

goodmorningamerica > 09-10-2012, 20:13

Dzisiaj dzwoniła do mnie koordynatorka z mojego miasta i powiedziała, że spokojnie mogę uzupełnić aplikację na APiA w grudniu. Nie ma się co stresować.

merti > 09-10-2012, 21:19

Jeeeju, ale szał na studniówkę u mnie w szkole ! Już się nie mogę doczekać

A po studniówce zacznę swoją aplikację! I wtedy już wszystko z górki będzie

A do zdania prawka zostały mi z 4 tygodnie! U was też wszytsko tak fajnie?

Daria.sl > 09-10-2012, 21:21

Heja Jak już wcześniej pisałam (kieeedyś tam) , byłam dziś na spotkaniu z koordynatorką APIA ze śląska. Dowiedziałam się wszystkiego czego tylko mogłam od A do Z, również odpowiedzi na moje pytania. Jeśli ktoś byłby ciekaw to PW.

A co do godzin to ja mam na razie 1316 :] I btw to coś tak widzę, że dużo nas jedzie po tej maturze

Ja mam egzamin na prawko za 10 dni ;p

Sharon > 09-10-2012, 21:22

[quote name="merti"]Jeeeju, ale szał na studniówkę u mnie w szkole ! Już się nie mogę doczekać

A po studniówce zacznę swoją aplikację! I wtedy już wszystko z górki będzie

A do zdania prawka zostały mi z 4 tygodnie! U was też wszytsko tak fajnie? [/quote]

Lol, u nas też sie zaczęło. Wpisali mnie na liste osob do tańczenia poloneza, a ja nawet nie chce isc na ta studniówke.

Przynajmniej buty na szpilkach nałoże ;D

Ja zaś czekam i marudze, bo nie ma zainteresowania moją aplikacją. Trzeba szybko ten filmik kończyć i wrzucać, może lepiej będzie ;]

agnieszka89 > 09-10-2012, 21:35

Masz jeszcze sporo czasu, więc spoko. Ale fakt po wgraniu filmiku jest większe zainteresowanie aplikacją.

paulaw > 09-10-2012, 22:37

Ja już śmigam samochodem Ale nie mam jeszcze umówionego egzaminu, pewnie za 4 tygodnie. A poza tym deklaracji już raczej nie zmieniam, więc szkoła ustawiona. Teraz jedyne co mnie martwi, to moje wątpliwości co do wyjazdu. Widzę zarówno tyle samo plusów co i minusów. Przez tyle lat nic złego o tym nie myślałam, a im bliżej wyjazdu tym więcej minusów... z jednej strony czytam blogi au pairek i bardzo im zazdroszczę, a później wracam do rzeczywistości i zastanawiam się jak będzie wyglądała moja przyszłość, jak duże znaczenie ten wyjazd będzie miał i kiedy będę studiowała. Dobrze, że jeszcze zostało trochę czasu.

balbina > 09-10-2012, 23:52

ja już pisałam w wątku lutowo styczniowym, że zamierzam jechać właśnie, a to w sumie już 2013 roku, dlatego dopisuję się i tutaj

cien_wiatru > 10-10-2012, 0:54

Dla wszystkich, którzy się jeszcze wahają wstawiam mój filmik z soboty w Nowym Jorku Dla takich sobót warto żyć i warto się zaryzykować. Nie jest to tak pięknie jak reklamuje agencja, to naprawdę ciężka praca, dzieci potrafią bardzo męczyć + dochodzi fakt nowego jedzenia, otoczenia i wszystkie inne rzeczy. To program dla ludzi o silnych nerwach i psychice, którzy nie boją się czasem co tu dużo mówić, samotności i wielu wyzwań, które czekają na niego tu w Stanach (mi np. dzisiaj popusł się samochód, niby zwykła rzecz, a jaka stresująca kiedy za 10 minut macie odebrać dziecko ze szkoły) ale potem przychodzą weekendy, wyjazdy, spotkania z nowymi ludźmi i zapomina się o trudach całego tygodnia.

Oglądacie w HD, sto razy fajniejsze i życze wam wszystkim powodzenia w szukaniu rodzinek, mimo tego, że nie jest łatwo, warto tu przyjechać

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... vlzVQbBaZI

Sharon > 10-10-2012, 8:57

Piękny filmik, naprawde. I aż się uśmiechnęłam, jak stwierdziłam, że jednak przesada jest stwierdzenie, że każdy amerykanin nosi rozmiar XXX

Swoją drogą, ptrzylam gdzies na mapke z rozmiejsowieniem aupairek i zauwazylam, ze sa one glownie w Californii i okolicach NY. W innych miejsach nie ma rodziny czy po prostu nie jeździ sie tam bo jest az tak nudno?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia