-
-
Re: Au Pair 2013!
Sharon > 09-10-2012, 15:45
Hmm... Możliwe, że w ramach tego projektu rzadowego mają coś takiego. Swoją drogą, do mnie nie zadzwonili jak mialam rodzine na roomie.. Po prostu zgadalismy sie na skajpa i tyle, hm... -
goodmorningamerica > 09-10-2012, 20:13
Dzisiaj dzwoniła do mnie koordynatorka z mojego miasta i powiedziała, że spokojnie mogę uzupełnić aplikację na APiA w grudniu. Nie ma się co stresować. -
merti > 09-10-2012, 21:19
Jeeeju, ale szał na studniówkę u mnie w szkole ! Już się nie mogę doczekać
A po studniówce zacznę swoją aplikację! I wtedy już wszystko z górki będzie
A do zdania prawka zostały mi z 4 tygodnie! U was też wszytsko tak fajnie? -
Daria.sl > 09-10-2012, 21:21
HejaJak już wcześniej pisałam (kieeedyś tam) , byłam dziś na spotkaniu z koordynatorką APIA ze śląska. Dowiedziałam się wszystkiego czego tylko mogłam od A do Z, również odpowiedzi na moje pytania. Jeśli ktoś byłby ciekaw to PW.
A co do godzin to ja mam na razie 1316 :] I btw to coś tak widzę, że dużo nas jedzie po tej maturze
Ja mam egzamin na prawko za 10 dni ;p -
Sharon > 09-10-2012, 21:22
[quote name="merti"]Jeeeju, ale szał na studniówkę u mnie w szkole ! Już się nie mogę doczekać
A po studniówce zacznę swoją aplikację! I wtedy już wszystko z górki będzie
A do zdania prawka zostały mi z 4 tygodnie! U was też wszytsko tak fajnie?[/quote]
Lol, u nas też sie zaczęło. Wpisali mnie na liste osob do tańczenia poloneza, a ja nawet nie chce isc na ta studniówke.
Przynajmniej buty na szpilkach nałoże ;D
Ja zaś czekam i marudze, bo nie ma zainteresowania moją aplikacją. Trzeba szybko ten filmik kończyć i wrzucać, może lepiej będzie ;] -
agnieszka89 > 09-10-2012, 21:35
Masz jeszcze sporo czasu, więc spoko. Ale fakt po wgraniu filmiku jest większe zainteresowanie aplikacją. -
paulaw > 09-10-2012, 22:37
Ja już śmigam samochodemAle nie mam jeszcze umówionego egzaminu, pewnie za 4 tygodnie. A poza tym deklaracji już raczej nie zmieniam, więc szkoła ustawiona. Teraz jedyne co mnie martwi, to moje wątpliwości co do wyjazdu. Widzę zarówno tyle samo plusów co i minusów. Przez tyle lat nic złego o tym nie myślałam, a im bliżej wyjazdu tym więcej minusów... z jednej strony czytam blogi au pairek i bardzo im zazdroszczę, a później wracam do rzeczywistości i zastanawiam się jak będzie wyglądała moja przyszłość, jak duże znaczenie ten wyjazd będzie miał i kiedy będę studiowała. Dobrze, że jeszcze zostało trochę czasu. -
balbina > 09-10-2012, 23:52
ja już pisałam w wątku lutowo styczniowym, że zamierzam jechać właśnie, a to w sumie już 2013 roku, dlatego dopisuję się i tutaj -
cien_wiatru > 10-10-2012, 0:54
Dla wszystkich, którzy się jeszcze wahają wstawiam mój filmik z soboty w Nowym JorkuDla takich sobót warto żyć i warto się zaryzykować. Nie jest to tak pięknie jak reklamuje agencja, to naprawdę ciężka praca, dzieci potrafią bardzo męczyć + dochodzi fakt nowego jedzenia, otoczenia i wszystkie inne rzeczy. To program dla ludzi o silnych nerwach i psychice, którzy nie boją się czasem co tu dużo mówić, samotności i wielu wyzwań, które czekają na niego tu w Stanach (mi np. dzisiaj popusł się samochód, niby zwykła rzecz, a jaka stresująca kiedy za 10 minut macie odebrać dziecko ze szkoły) ale potem przychodzą weekendy, wyjazdy, spotkania z nowymi ludźmi i zapomina się o trudach całego tygodnia.
Oglądacie w HD, sto razy fajniejsze i życze wam wszystkim powodzenia w szukaniu rodzinek, mimo tego, że nie jest łatwo, warto tu przyjechać
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... vlzVQbBaZI -
Sharon > 10-10-2012, 8:57
Piękny filmik, naprawde. I aż się uśmiechnęłam, jak stwierdziłam, że jednak przesada jest stwierdzenie, że każdy amerykanin nosi rozmiar XXX
Swoją drogą, ptrzylam gdzies na mapke z rozmiejsowieniem aupairek i zauwazylam, ze sa one glownie w Californii i okolicach NY. W innych miejsach nie ma rodziny czy po prostu nie jeździ sie tam bo jest az tak nudno?