• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

DominikaDomi > 01-10-2012, 18:33

Dołączam do was. Zmieniłam date wylotu na lipiec 2013.

Sharon > 01-10-2012, 19:38

Huh, dziewczęta, prosiłabym o pomoc. Dostałam meila od rodziny i ogólnie podoba mi się, że chcą zebym sie zastanowiła i że chcą sami podjąć słuszną decyzję, ale... Nie jestem pewna czy to nie bylo takie delikatnie, standardowe "odezwiemy sie do Pani".

"Hey there Sharon!! It was very good talking to you on Saturday. We

hope that we answered all of your questions. We will be talking this

week and will let you know as soon as we make a decision. But, please

let us know if you have any questions. Dave and I are just slow in

making BIG decisions Hope you have a great week.

Sincerly,"

Rodzina

Oczywiscie odpisalam im, ze nie wszystkie pytania potrafilam w tym stresie sformułować i dlatego wybralam kilka pytan z waszej listy (swietny, naprawde genialny pomysl! Powinnyscie zamiescic go gdzies w ogolnych poradach dla aupairek.) i podesłałam jeszcze, zeby na chlodno przeanalizowac.

Ale kurcze, poki co wydaje mi sie ze to naprawde jest to, co chciałam. Moze niedokladnie, bo chcialam jedno dziecko, ale plan dnia mam tak rozlozny ze ani sie zmecze, ani nabiegam ;D Podpytam o samochod, o telefon, o okolice i rozrywki etc

Tylko wlasnie odpowiedzcie mi na wczesniejsze pytanie - to nie jest takie wdzięczne "odezwiemy się"? ;x

I czy możliwe zeby pierwsza rodzina, jaka mi sie trafiła byla dobra?

Chciałabym obejrzeć tez inne i tez im to napisalam. W sensie porozmawiac z innymi rodzinami, jesli jakies beda ;x

I date chyba zmieniam na czerwiec/lipiec (zaraz po otrzymaniu swiadectwa).

paulaw > 01-10-2012, 20:23

Czerwiec/lipiec a ty już masz rodzinkę? Wow c:

A co do ich wiadomości - bardzo miła. Może powinnaś coś im odpisać, ale niezbyt nachalnie, żeby zobaczyli, że ci zależy itd.

alesliw > 01-10-2012, 21:39

wow. ja też planuje w tym okresie wyjechać, ale jeszcze nawet sie nie zabrałam za składanie aplikacji. Póki co szukam drugiej osoby, która chciałaby jechac z gawo. (może ktoś chętny? (: )

Nalegam tak na to gawo, bo oni są z Gdyni-tak jak ja, i dzięki temu bd mogła wszystko ładnie, osobiście załatwić.

a co do pytań(naprawdę świetny pomysł), to sobie je skopiowałam i wydrukowałam, tak na wszelki wypadek, jakbym potem nie mogła ich znaleźć.

paulaw > 01-10-2012, 21:41

W sumie ja też już bym złożyła dokumenty itd ale nie mam jeszcze prawka... za miesiąc mam egzamin, ale do tego czasu mam jeszcze mnóstwo jazd + nie wiem czy zdam za pierwszym razem... no ale nawet jeżeli nie to i tak złożę papiery zaraz po zdaniu.

Sharon > 01-10-2012, 21:49

Tak, odpisałam im, wymieniliśmy meile i po prostu rodzina moich prywatnych marzeń - wiem, ze jadę do pracy, wiec nie oczekuję niewiadomo jakich luksusów, a tu prosze. Sama przyjemnosc I ponoc Bella mnie polubila! xD

I teraz, z racji własnie tego, ze zostal mi caly rok, boje sie ze ktoś mi gwizdnie tę rodzinkę lepszym angielskim. Oj, bedzie nauki a nauki.

Ale ogólnie uzgodnilismy chyba, ze mam porozmawiac jeszcze z innymi rodzinami (a siedza mi na profilu caly czas, wiec zamykaja go na inne rodziny, ot, minus CC) i wtedy blizej wyjazdu sie uzgodni. I wtedy mi sie termin przesunie tak, ze wyjade centralnie po zaliczeniu egzaminow zawodowych, z jezykiem na brodzie. Dyplom mi przesla najwyzej - swiadectwo ukonczenia szkoly, ew. maturalne dostane wczesniej.

Huhuhu I'm so excited!

madz > 01-10-2012, 23:13

[quote name="Blueberry91"]madz, A dostałaś w ogóle jakiś czas temu moje skany pytań? [/quote]

Tak tak kochana dziękuję bardzo, miałam napisać ale chyba wyleciało mi z głowy :*

[quote name="DominikaDomi"]Dołączam do was. Zmieniłam date wylotu na lipiec 2013. :)[/quote]

Super Domi, czyli jednak się zdecydowałaś :) Myślę że to lepsze niż przerywać w połowie semestru studia.

Sharon oczywiście że pierwsza rodzina może być idealną!

A pytania wrzucę w zakładkę u mnie na blogu, żeby każdy miał do nich swobodny dostęp i się nigdzie nie zagubiły ;)

madz > 01-10-2012, 23:26

[quote name="ambiwacencja"]About the children

If the children attend school, how far away is the school and how do they get there?

If the child is a baby, does he/she walk and/or talk? Or rather not talk yet and not walk?

About the parents:

Do your family members or relatives live nearby?

About the area:

Are there other families with children nearby?

[/quote]

To było dobrze, przepisałam z książeczki od CC :P

If the child is in school, how far away is the school and how do they get there?

If the child is a baby, is he/she walking and/or talking yet?

Do family members or relatives live nearby?

Are there other families which children nearby?

ambiwacencja > 02-10-2012, 0:14

madz nie zawsze to co jest w książce jest dobrze. Moim zdaniem niektore zdania są źle skonstruowane. Nie wiem byc moze sie myle. Nie ważne... Mysle ze rodzinki i tak beda wiedzialy o co chodzi

Shanon > 02-10-2012, 8:08

[quote name="Sharon"]

Huhuhu I'm so excited![/quote]

Też bym była podekscytowana gdybym miała jakąś rodzinkę już na profilu a zamierzała wylecieć dopiero w przyszłym roku jakoś we wakacje,Gratuluję ! :*
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia