-
-
Re: Au Pair 2013!
goodmorningamerica > 30-09-2012, 19:18
paulaw twoje umiejętności z godziny na godzinę staja się coraz lepsze. Ja sama byłam zdziwiona, kiedy po kilku lekcjach już hamowałam delikatnie i potrafiłam bez patrzenia zmieniać biegi.) -
agnieszka89 > 30-09-2012, 19:26
Sharon, ja osobiście nie chciałabym się opiekować półrocznym dzieckiem. No chyba że ty szukasz właśnie rodziny z tak małym dzieckiem. Ja wolę starsze. A skąd jest ta rodzinka? -
paulaw > 30-09-2012, 19:34
[quote name="agnieszka89"]Sharon, ja osobiście nie chciałabym się opiekować półrocznym dzieckiem. No chyba że ty szukasz właśnie rodziny z tak małym dzieckiem. Ja wolę starsze. A skąd jest ta rodzinka?[/quote]
Ja to samo uważam... wiek starszych dzieci wręcz idealny, ale wiem jak to jest z małymi dziećmi, moja siostra ma tylko 3 miesiące, a zajęcie się nią od jednego karmienia do drugiego jest problematyczne. Wyobraź to sobie (nie chcę zniechęcać, ale po prostu mówię jak jest): karmisz co trzy godziny, po karmieniu musi się odbić, albo zwymiotuje albo nie, dostanie czkawki, musisz jej dać pić, często może się zakrztusić co jest OKROPNE, zwymiotuje, trzeba przebrać bo zrobiła okropną żółtą kupkę (wyobraźcie sobie duży słoik musztardy w pampersie), jest śpiąca, marudzi, zasypia, ale przy przebieraniu tak się namęczyć i ją potrząśniesz, że zwymiotuje i trzeba ją przebrać co ją rozbudzi i od początku mijają trzy godziny i znów to samo... nie mogłabym tak. Za nic w świecie. Za żadne pieniądze. -
Sharon > 30-09-2012, 19:42
[quote name="paulaw"]
[quote name="agnieszka89"]Sharon, ja osobiście nie chciałabym się opiekować półrocznym dzieckiem. No chyba że ty szukasz właśnie rodziny z tak małym dzieckiem. Ja wolę starsze. A skąd jest ta rodzinka?[/quote]
Ja to samo uważam... wiek starszych dzieci wręcz idealny, ale wiem jak to jest z małymi dziećmi, moja siostra ma tylko 3 miesiące, a zajęcie się nią od jednego karmienia do drugiego jest problematyczne. Wyobraź to sobie (nie chcę zniechęcać, ale po prostu mówię jak jest): karmisz co trzy godziny, po karmieniu musi się odbić, albo zwymiotuje albo nie, dostanie czkawki, musisz jej dać pić, często może się zakrztusić co jest OKROPNE, zwymiotuje, trzeba przebrać bo zrobiła okropną żółtą kupkę (wyobraźcie sobie duży słoik musztardy w pampersie), jest śpiąca, marudzi, zasypia, ale przy przebieraniu tak się namęczyć i ją potrząśniesz, że zwymiotuje i trzeba ją przebrać co ją rozbudzi i od początku mijają trzy godziny i znów to samo... nie mogłabym tak. Za nic w świecie. Za żadne pieniądze.[/quote]
Ja to wiem, ja się opiekowałam głównie niemowlętamiI uwielbiam to. Zdecydowanie bardziej niz opieke nad 2-6 latkami xD
Starsze dzieci sa o tyle spoko, ze jak matka przyjdzie do dziecka malego to moge sobie wyjsc z nimi na zabawe i doszkolic jezyk. A niemowlęta jak dla mnie są doskonałe. Nie mam do nich obrzydzenia. To ze dzieci robią kupki taki czy inne to normalne. Moja siostrzenica, ma obecnie 2 i pol roku, zajmowalam sie nia od kiedy siostra przyniosla ja ze szpitala, to powiem ci ze jest chorowita i czesto wymiotuje, ma biegunki no i wiadomo ze trzeba to sprzatac. A teraz jeszcze oduczamy ją pampersa, wiec wszystko jest w majtkach i na podłodze xD
Jako jedyna z rodziny nie mam odruchu wymiotnego, wiec wiadomo, kto to sprzata xD Jak dla mnie wiek dzieci i zakres obowiązków naprawde super, tylko wlasnie.. Kurczę, nie wiem czy napewno chce jechac do Ohio xD W sumie blisko mam do Chicago, Cincinnati i Indianapolis, a to podobno duże miasta..Co wy sadzicie o tym regionie? -
paulaw > 30-09-2012, 19:49
Nie wiem sama... zależy jakie to miasto w Ohio. Duże? Małe? Nie chciałabym na pewno tam jechać, będzie dużo pracy, a wieczorem czy w weekendy będzie można się tylko rozerwać, więc wolałabym duże miasto, albo przynajmniej w odległości nie więcej niż 30 minut drogi do dużego miasta (typu NYC). Jeżeli miałabym spędzać wieczory siedząc na komputerze, to już wolałabym iść na studia. Głupie, ale prawdziwe. -
madz > 30-09-2012, 19:51
Sharon masz jeszcze mnóstwo czasu, musisz wiedzieć na 100% że to Ci. Popisz, pogadaj jeszcze z nimi kilka razy.
No i musisz pamiętać ze dla nich jesteś niepełnoletnia i dlatego zero alkoholu i tu chodzi nie tylko o imprezy a i o lampkę wina czy małe piwo.
Eh a samochodów Wam zazdroszczę, ja jak sama sobie nie zarobię to na pewno nie dostanę :( -
Sharon > 30-09-2012, 19:53
Hymm... 30 minut mam do Indianapolis, 4 godiny do Chicago, poltorej godziny albo godzina do Cincinnati. A to jest taki teren podmiejsko-wycieczkowy, Huber Heights w Ohio.
Jak dla mnie nie ma problemu, ja wszedzie znajde znajomych xD A na weekendy moglabym jechac. Do NY mam 8 godzin z tego co pisało w ich aplikacji. Wiec tez bede czasem mogla pojechac ;] Ale chyba sama balabym sie tam jechac, tak sadze xD
Cóż, na chwilę obecną jestem całkowicie abstynentką, wiec mówie, alkohol mi nie przeszkadza.
Samochody.. Cóż, nie mam włąsnego, własny bede miala - madz, własnie dopiero jak sobie zarobie xDAlbo jakis sluzbowy, jak do roboty pojde ;> -
agnieszka89 > 30-09-2012, 19:56
A bedziesz mogła gdzieś dalej jechać samochodem czy tylko po okolicy. Jest tam chociaż jakiś Starbucks w okolicy?:p -
paulaw > 30-09-2012, 19:59
Ech no nie wiem... ale skoro oczekujesz naszego zdania, to ja już bym była na nie: rozdrażniona matka po porodzie, może i będzie miała depresję, nigdy nie wiadomo, więc zero pomocy, lokalizacja nieciekawa, małe dziecko... Ale każdy woli co innego -
Sharon > 30-09-2012, 20:05
[quote name="agnieszka89"]A bedziesz mogła gdzieś dalej jechać samochodem czy tylko po okolicy. Jest tam chociaż jakiś Starbucks w okolicy?:p[/quote]
Na pewno są XD Aczkolwiek powypytuje ich jeszcze o takie ulozenie miasta. A samochod poweidzieli ze mam calkowicie do swojej dyspozycji, gdzie tylko chce. Mam tylko im mowic gdzie jade, zeby sie nie martwili i miec zawsze ze soba telefon
Huh, na nie.. Racja, depresji po porodzie nie bralam pod uwage O.o Kurcze, musze spytac jej delikatnie jakos czy sie cieszy z trzeciego dziecka x.x