-
-
Re: Au Pair 2013!
paulaw > 25-03-2012, 13:26
Też chętnie bym poszła na dietetykę lub kosmetologię gdzieś bo to przyszłościowe zawody, ale znając życie skończę na dziennikarstwie i mediach połączonych z piarem. -
DaisyyUSA > 25-03-2012, 15:42
[quote name="paulaw"] skończę na dziennikarstwie i mediach połączonych z piarem.[/quote]
No widze, że podobne plany mamy ;d.
Ja chce zdawać rozszerzony polski, Angielski - jeszcze nie wiem czy podstawa czy rozszerzenie, matma ( oby udało się te 30 % xD ) , wos podstawa i historia podstawa.
Pogrzało mnie totalnie, chce zostać na studia w USA wiec naprawde nie wiem do czego mi to potrzebne ;d. -
margo > 25-03-2012, 16:42
Ja też stwierdziłam że nie potrzebne mi jakieś dodatkowe przedmioty bo nie chce studiować w Polsce więc będę zdawała Polski podstawa , Matma podstawa ( oby na 30 % ;P ) i Angielski rozszerzonymyślałam nad geografią lub historią podstawową ale stwierdziłam , że nie będzie mi to do niczego potrzebne więc po co sobie tym głowę zawracać -
paulaw > 25-03-2012, 17:06
Ale chyba trzeba zdawać dodatkowy przedmiot? Ja będę zdawała niemca dodatkowo, jeżeli mnie zwolnią z ustnego. A jeżeli nie to historia najprawdopodobniej. -
margo > 25-03-2012, 17:17
Nie trzeba zdawać dodatkowych przedmiotówAle jeśli się chce to można i jak się " nie zda" tego dodatkowego przedmiotu a te obowiązkowe się zda to i tak zdajesz maturę więc można próbować zdawać dodatkowe a jak się nie zda to tylko nie fajnie że na świadectwie maturalnym ma się napisane że się podchodziło ale się nie zdało . -
Astrid > 25-03-2012, 19:28
Jeśli zdajesz jako dodatkowy przedmiot język obcy, to wybierasz czy zdajesz tylko pisemny czy ustny też. Narzucony jest tylko przy wiodącym języku.
A dodatkowe przedmioty nie są obowiązkowe a jeśli się je wybierze i nie zda, maturę i tak się ma. -
mamecia > 25-03-2012, 20:32
no tak, ale na świadectwie i tak jest napisane że się podeszło ale się nie zdało. Więc jak ktoś nie jest pewny jakiegoś przedmiotu to po co w ogóle do niego podchodzić ? -
Astrid > 25-03-2012, 21:12
No racja, wtedy to bez sensuAle czasami się umie a i tak nie wyjdzie. Niby jest napisane, ale to nic nie zmienia, bo na studia i tak możesz iść, nawet jeśli uwaliłaś wos czy historię. No chyba, że były niezbędne -
mamecia > 25-03-2012, 21:53
W ogóle matura... hehe kiedy to było. Niestety ja byłam tym nieszczęsnym rocznikiem, który jako pierwszy znowu powitał matematykę na maturzeTak szczerze to nie ma czego się obawiać. I szczerze to bardziej się stresowałam rozmową z hostami niż np ustnego angielskiego -
merti > 25-03-2012, 22:12
mamecia, zazdroszczę, że byłaś w gronie tych, którzy jako pierwsi pisali matmę obowiązkowo. Pamiętam jaka była łatwa... rozwiązałyśmy z kumpelą to około 40% miałyśmy w 2 gimn. A teraz coraz trudniejsze robią. Tak to miałabym ze 100% a nie 90% na które liczę.
heh, ja się martwię o to, że nie będzie maxu, a "humany", czy wgl dadzą radę zdać...