-
-
Re: Maturalne au-pair - 2011
martak > 06-12-2010, 19:48
szuszuvp mam tak samo jak ty z tymi agencjami: na początku byłam 100% pewna, że będę leciała z CC. Jednak im dłużej byłam na forum, im więcej czytałam to widzę, że chcę jednak jechać z Proworkiem.
Przede wszystkim dlatego, że wychodzi jakieś 3 razy taniej, bo tam masz już w cenie rozszerzone ubezpieczenie, a ja bez rozszerzonego nie zamierzam wyruszać... Za to w CC musisz dopłacić ok. 1600 zł 8O
Nie chcę nic mówić, ale te dodatkowe pięniadze wolę zamienić sobie na dolary i wziąc do US żeby mieć na pierwsze dni...
Teraz jeszcze czytałam blogi sikrokaxx i ona np jedzie z Prowork'u... dzisiaj miała lecieć
Więc powiem tak: obserwujac ten blog dowiem się, jak prowork obecnie traktuje dziewczyny. I to już ostatecznie chyba rozdmucha moje wątpliwości... Choć do proworku mają wieksze wymagania, to jakoś bardziej mnie do siebie przekonują...
No i do tego CC mnie ostatnio wkurzył, bo tak jak wcześniej mi mówili, że ok. stycznia powinnam sobie wypełniać, to z tydzień temu dostaję telefon kiedy zamierzam kończyć wypełnianie aplikacji... WTF!? A może chcę z nich zrezygnować?
Powiedziałam, że proszę o jakieś 2 tygodnie i najwyżej po tym czasie powiem im dziękuję dobranoc
anusiawa, z prawkiem spokojnie, w końcu się udaa data 27 grudnia Warszawa mi by odpowiadał Ktoś jeszcze jest za? -
Nathalie > 06-12-2010, 22:19
Ja też!Będę na 100% tylko wpowiedzcie mi gdzie :mrgreen: -
kamyk > 06-12-2010, 22:22
Ja! Ja też jestem za.Tylko powiedzcie, kiedy i gdzie. Może (jakże oryginalnie) Starbucks? Hehe. -
Nathalie > 07-12-2010, 0:22
Starówka?tam jest zawsze ciekawie^^ A ja mogę wziąćaparat i pykac zdjęcia^^ -
kingulath > 07-12-2010, 0:48
ZAZDROŚĆ.... -
julita883 > 07-12-2010, 1:21
Dziewczyny jeżeli chodzi o biuro to mogę wam polecić jak narazie CC. Panie w biurze bardzo pomocne można sie w każdej sprawie dogadać rodzinkę znalazłam dośc szybko bo po 3 tygodniach. Jak jakaś mi nie pasowała to dzwoniłam do biura i od razu mi znikała z profilu. Czasmi bylo denerwujące to że dość długo czekało sie na odpowiedź z biura ale ja tłumaczyłam sobie to tym że nie jestem tam jedyna i takich osób jak ja mają mnóstwo i każdemu chcą pomóc, doradzić itp.
Teraz czekam na dokumnty wizowe i musze zacząć kompletować wszsytkie dokumenty bo za 1,5 miesiąca wylot.
I mocno trzymam za Was kciuki abyście w wakacje do mnie dołączyłyZapraszam do CAlifornii -
anusiawa > 07-12-2010, 17:28
co do spotkania, to spotkajmy się może gdzieś na starówce, a później zobaczyny gdzie zawędrujemytylko ja mam taką prośbę, że może tak ok 10.00- 11.00, bo ja 3godziny jadę busem z Lublina
kingulath a Ty będziesz, czy raczej nie dasz rady? -
kingulath > 07-12-2010, 17:40
coś ty. nie mam kasy na takie dalekosiężne wyjazdy... jestem z okolic Piły... -
kingulath > 07-12-2010, 17:42
julita883 aaaale masz szczęście... CALIFORNIA DREAM -
szuszuvp > 07-12-2010, 18:06
martak ja chyba jednak poważnie zastanowię się nad Proworkiem chociażby ze względu na cenę...bo tak jak już mówiłam rodzina to kwestia szczęścia :) a właśnie dziewczyny mam jeszcze do Was jedno pytanie. Będziecie robiły ten filmik? bo ja właśnie nie wiem czy robić czy nie.
julita883 zazdroszczę Ci lokalizacji! San Francisco to moje wymarzone miejsce :)
a tak w ogóle to bardzo żałuję że nie mogę być na spotkaniu :( ale mam nadzieję że jeśli nie w Polsce to spotkamy się chociaż w Stanach :)