-
-
Re: Dytka operka w slicznym Colorado:)
Dytka90 > 16-01-2010, 1:01
PIATEK!!! ciesze sie jak szczerbaty na sucharyBo sie zapowiada fajnie a tydzinie mnie wykonczyl. We wtorek malej sie ujbalo w glowie ze sie nie ubierze i ze bedzie chodzic caly dzien w pizamie. Spoko ale ja chcialam gdzies wyjsc bo w domu juz mi sie nudzilo wiec ja ganiala 30minut po domu. Chaney miala radoche psy rowniez ale ze mna?? Jak napisalam koledze ze biegam za mala po domu to mi odp wez ja zabierz w PJ's amerykanskie podejscie do zycia tutaj norma np ludzie w pizamie w Wallmarcie albo dzieci. W srode na treningu zapasow Bailee bawila sie moim telefonem kiedy przyszedl sms od kolegi i go przeczytala a sms byl taki ze lepiej zeby go nie widziala. I takim to sposobem na drogi dzien rano host pyta Edyta do u have boyfriend?? Wogol ja hosta bardziej od hostki lubie on jest fajny smieje sie duzo z nim nie jest zazdrosny o dzieci i pomaga mi jak mam problemy... A ktoregos dnia hostka wraca z pracy i pyta czy w cos uderzyla autem ostatnio albo cos ja ze nie i mi pokazala ze auto roche porysowane. Ja powiedzialam ze to nie ja bo chyba to nie ja tzn ktoregos dnia wyjezdzajac z garazu zachaczylam o auto hosta no ale ten lakier na aucie jest czerwony a host ma niebieskiego trucka...
A szczesliwa jestem strasznie bo znalazlam szkole nie daje mi kredytow do programu ale jeszcze mi tylko 3 potrzeba wiec zrobie jakis szybki kurs pozniej. Szkole ktora zaczynam to http://www.arapahoe.edu/ wklejam linka bo oni maja klasy on line wiec nawet jak mieszkac w innym stanie mozecie je wziasc. 6 tygodniowy kurs kosztuje 109$ po zakonczeniu dostane certyfikat i moge zaczac inne kusy. Maja ich mase ja zaczynam od dwoch Grammar for ESL! and Mastery of Business Fundamentals! zobaczymy jak to bedzie wygladac pierwsze moje on line kursy w zyciu zobaczymy jak to bedzie. Wolalabym normalne lekcje w szkole poznawac nowych ludzi i wogole ale narazie z moim planem dnia nie mam jak. A jednak w soboty to ja podziekuje weekend to weekend
Uwiebiam tutaj ze poznajemy z moimi kolezankami tyle ludzi kazda impreza przynosi nowych znajomyc hehe
Ok koncze bo pracuje
3majcie sie wszycy :* -
adziszkowa > 16-01-2010, 13:05
Mała trochę ciekawskie jajo jest ;P hehe u Ciebie jak zawsze dużo się dzieje !i bardzo dobrze jesteś chyba najbardziej szaloną operką jaka znam pozdrawiam i baw się dobrze :* -
PolarLights > 16-01-2010, 23:51
Uwielbiam czytać ten wątek . Jest taki pozytywny , widać że podoba się Tobie życie tam -
Ewelina88 > 17-01-2010, 2:57
Chyba każda chciałaby podobnie trafić :mrgreen: W sumie nie ważne gdzie, ale ważne z Kim. Dytka ma to szczęście, ze trafiła na równie fajne au pairki -
PolarLights > 17-01-2010, 18:59
Nie marudź
Jeszcze troche i też takie będziesz mieć
Kajtka , me and Anita -
Dytka90 > 21-01-2010, 20:36
Weekend fajny jak zawsze duzo smiechu, alkoholu imprez kino. W sobote bylam na lunchu w bradmoor hotel. Czulam sie jak gwiazd filmowa albo jakbym grala w jakims filmie. Ten hotel jest jednym z najbardziej eksluzywnych w stanach. Kolezanka dostala od hostow girt card na luch tam a ze chlopak z ktorym jest to idiota wziela mniePodjezdzamy do wejscia a tam boy parkingowy otwiera dzwi naszego auta bierze nasz samochod i odporwadza na parking. Wielkie drzwi wejsciowe otwieraja dwaj lokaje witajac komplementujac jake to my sliczne i pytaja how r u i td tp. Od drzwi odbiera nad kobieta ktora opowiada o histori hotelu zaprasza po lanchu na spacer wokol i td. W restauracji pytaja nas o nazwisko rezerwacji prosza o poczekanie na stolik w czasie czekania dostalysmy kawe. Kelner przyszedl przedstawil sie zaproponowal wino nie wiedzialysmy ktore chcemy to nam przyniosl kieliszki z dwoma rodzajami wina do sprobowania i wybrania. Ludzie widac ze bogaci dookola jedni ubrani inni jak to amerykanie wygladaja jakby na pizame wlozyli jakis dres. Restauracja w stylu francuskiego stolu jesz co chcesz placisz pozniej blysmy tam z 3h zjadlam wszystko na co tylko mialam ochote. Wszycy bardzo mili ale widac ze pracownicy maja mega rygor np jedna kelnerka jak wracalam z ubikacji pawie na mnie wpadla to inny kelner podbiegl przeprosil za nia mowi ze ona jest tutaj nowa czy chce lampke wina i td.Ogolnie za wszystko zaplacilysmy 100$ i 20napiwku wiec nie ak zle bo jak sie idzie do glupiego I HOOP na sniadanie to placisz 20$ i napiwek a tam pilysmy wino sok kawe jadlysmy co chcialysmy ile chcialysmy. nawet mnie o dowod nie spytali jak zamawialam wino hehe Smiesznie bylo bo umowilam sie z Geli na 10rano ze po nia przyjade i pojedziemy na lunch razem. Tylko nie przewidzialam ze piatkowa impreza z after party skonczy sie o 7rano zanim mnie kolega odwiozl do domu byla 8 rano czyli wzielam prysznic i td pospalam 30minut i wstalam sie zbierac. Ubralam dzinsy tshirt adidasy a Geli w sukience obcasy pyta czy mam cos na zmiane ja ze nie to porzyczylam od niej sukienke Czy wy znacie jakies fajne amerykanki mile sympatyczne?? Bo ja jestem tu 5miesiecy i zadnej. Tak jak w piatek impreza chwile bylysmy na jakiejs domowce z kolegami a tam amerykanki my z operkami mile sympatyczne a one tak na nas patrza jakbysmy im krzywde zrobily. Moze dlatego ze jak przyjechalysmy w 4 to wszyscy goscie przy dzwiach nas witaja skad jestesmy i td tp ze mamy boski akcent. Te laski do nas jakies durne teksty typu wracajcie do swoich krajow i td wiec stwierdzilysmy ze wychodzimy bo szkod sie klucic z idiotkami. Na drugi dzien kolega nam powiedzial ze one byly zazdrosne bo z chwila naszego wejscia cala uwaga skupila sie na nas no ale kurde to nie nasza wina. W sobote kolezanka zrobila sobie tatuaz tak sliczny. W sumie nawet nie plakala twarda jest dziewczyna. Ja chce sobie zrobic w ten piatek albo z przyszly zbaczymy kiedy Joel (chlopak ktory robil Carol tatua) bedzie mial czas. A i znow prawie weekend czwartek i juz jutro piatek. Jutro caly dzien na play day z inna operka wiec dzieci si beda bawic a my gadac. Tylko musze uwazac bo mala strasznie slucha o czym rozmawiam z kolezankami np mamy kolege Jaydeeh i o nim cos rozmawialysm a pozniej mala bo ja mam nowego kolege Jaydeeh jest z Meksyku hehe... A w aucie sie mnie pytala czy moj chlopak ma na imie Jaydeeh i ze ona chce go poznac... -
aaleeksaandraa > 21-01-2010, 20:53
Masz Ty zycie
Nie wiesz nawet z jaka ja tesknota na to czekam...
A za pere dni bede znowu w nastrepnym nowym miejscu...
Baw sie tak dalej!i skupiaj na sobie uwage wszystkich -
adziszkowa > 21-01-2010, 21:54
Dziwisz się ? bawisz się na impreze wchodzą takie jedne, głupich amerykanek zdaniem laski z trzeciego świata i wszyscy skupiają uwagę na nich do tego znają obcy język, a ona tylko 3 slowa po hiszpańsku no to halloDytka szalej szalej ... a w ogóle mam pytanie ?:> myslałaś już nad tym żeby zostać na kolejny rok ?:> -
PawelAuPair > 22-01-2010, 1:15
No przecież pisała wcześniej, że się zastanawia ale nie wie do końca czy będzie potrzebna... praca 4h dziennie = marzenie
Naprawdę człowiek czytając Twoją historię wierzy, że może być lepiej!! Tak trzymaj. -
Dytka90 > 23-01-2010, 4:43
Z mysleniem o zostaniu dluzej to jest tak ze czasem chce a czasem nie zobaczymy mam 7miesiecy prawie na podjecie decyzjiPiatek godzina 18.30 a ja wciaz z dziecmi Sama sie z sumie zgodzilam bo host dal propozycje nie do odrzucenia ja dzisiaj pracuje 3h extra a on bierze wolne w piatek jak Marlena bedzie u mnie. Co znaczy ze z Marlena poimprezuje 2dni wiecej niz planowalam Dzisiaj pogoda byla sliczna 8stopni celcjusza ale slonce tak swiecilo caly dzien. Kocham to w Colorado ze czasem jest zimno jak cholera a mimo wszystko swieci slonko Po pracy wybywam na impreze do Denver poczatek pozegnalnych imprez kolezanki ktora wraca do Niemiec mam nadzieje ze wroci. Ciezko wrocic po roku operki do normalnego zycia kraju bo co jak co ale tutaj nie musimy sie martwic czy mamy na czynsz jedzenie i td. Tutaj wszyscy sa mili usmiechaja sie do ciebie gdy uslysza nasz akcent pytaja skad jestesmy co tu robimy witaja w ameryce pomimo ze jestem tu 5miesiecy jakbym wlasnie przyjechala. Gdy zrobisz cos glupiego jadac autem nikt na ciebie nie trabi przynajmniej mi sie nie zdarzyllo nic takiego uslyszec