-
-
Re: Walizka, torba, czy ... ? z czym jeździmy?
agulka > 27-07-2009, 15:13
nie bedziesz musiala doplacac. ja lecialam po szkoleniu do cleveland - malusim samolocikiem, w ktorym limit bagazowy byl taki jak na easy jet`a. kobieta na lotnisku chciala tylko, zebym jej pokazala, ze przylecialam z polski, a nie ze mieszkam sobie w nyc i nagle postanowilam wywiezc pol dorobku do cleveland
tazke jedyne co musisz zrobic, to zachowac wszelkie bilety i dowody na to, ze lecialas z polski i ny bylo tylko przejsciowe na szkolenie. -
kamysia > 27-07-2009, 15:17
. -
kamildzianka > 27-07-2009, 16:13
Ja znowu przypominam: w USA placi sie za kazda walizke od 15$ do 50$. Jedynie JetBlue oraz Southwest nie pobiera oplat. Na wszelki wypadek trzeba wziac gotowke.
Ale tez mi sie wydaje, ze bedzie tak, jak mowi Aga. Ale poczekajmy na relacje Dominikany. Ona chyba leciala potem do CA. -
cailet > 27-07-2009, 17:07
kamysia ----> no mi nerwy już się dają we znaki. Co do bagażu, bo wczoraj kupiłam plecak i walizkę, więc już się to dla mnie realne robi. A co do reszty... no cóż z każdym dniem robi się coraz bliżej, więc i nerwy się bardziej dają we znaki. Ale pocieszające że z formalności do załatwienia mi zostali tylko lekarze i zrobić projekt. Resztę już mam całą chyba pozałatwianą. Od przyszłego tygodnia będę miała mieszkanie w kawałkach, więc przynajmniej tyle, że mam nadzieję to wszystko wcześniej pozamykać. No, i na DHL-a wciąż czekam. Ciekawe, kiedy się pojawi :roll:
agulka, kamildzianka ---> jakbym wiedziała, jakimi liniami mam potem lecieć, to bym sobie to sprawdziła sama u źródła, ale bilet na ten drugi lot mam na szkoleniu dostać, a kobieta z agencji au-pair mi powiedziała właśnie że to potem problem jest z tym drugim lotem. Więc chciałam się zorientować, jakie są kwoty. 20-30$ przeżyję, ale żeby to nie było jakieś 100 na przykład.
Ale chyba racja, że poczekam na dominianę. -
kamysia > 28-07-2009, 13:06
. -
agulka > 28-07-2009, 16:51
moi znajomi leciali teraz do LA i zatrzymali sie na 5 dni w NY. mieli po dwie walizki na osobe i tez musieli tylko pokazac bilet na trasie zurich - LA i bylo ok, nic nie doplacali. -
cailet > 28-07-2009, 18:06
ok, super z tym bagażembo się już zestresowałam oczywiście
kamysia, tylko jak sprawdzałam ten numer ostatnio to nie było takiej przesyłki, brak informacji o przesyłce :roll: w ogóle. A w czwartek w ambasadzie byłam. -
kamysia > 29-07-2009, 10:42
. -
cailet > 29-07-2009, 10:44
Ok, dostałam wreszcie -
kamysia > 29-07-2009, 10:51
.