-
-
Re: Ile pieniędzy wydajecie miesięcznie?
idril > 08-08-2007, 23:25
Lumi a wlasciwie dlaczego powiedzieli ze juz u nich nie pracujesz? wiem ze pewnie to juz pisalas ale mi sie nie chce szukac, len ze mnie! -
lumi-enkeli > 11-08-2007, 0:24
Uswiadomili sobie,ze ich dzieci sa za male (2 lata i 3 miesiace) na au pair. Hostka non stop w domu,ciagle sie zderzalysmy gdzies. To bylo jednak jeszcze do zniesienia. Zaczelo sie jak Sara,2 lata dostala okres na MAME. MAMA MAMA i tak non stop. Wiec kobieta chodzila z maluchem na reku,a ta mala jako kula u nogi,ktorej odciagnac nie mozna bylo. Domek czysciutki wiec ja nie mialam tam praktycznie co robic!
Na dodatek maly zaczal zabkowac to po kilku nieprzespanych nocach i bardzo napietej atmosferze pogadalam z hostka. Dogadalismy sie,ze to nie jest dla nich...dla mnie z reszta tez nie. Nie moglam po prostu wykonywac swojej pracy. Wyjechalam na weekend do Helsinek (do Karoliny) a oni mieli uzgodnic co dalej robic. Spodziewalam sie,ze zatrzymaja mnie do konca miesiaca (brakowalo mi tygodnia),ze dostane druga polowe pensji (placili mi na pol). A tu zonk: zostac oczywiscie mozesz ale placic za nic nie bedziemy :mad:
Potem byla jeszcze jedna rodzinka,ale to dluga nieprzyjemna historia :?
O tych swirach pisalam juz w dziale Ciekawostki->Finlandia....
Do tej pory mam o nich koszmary nocne 8O -
idril > 11-08-2007, 23:33
to Ty Lumi faktycznie jakiegos pecha masz...
a co do wydawania pieniedzy, to ja dzisiaj bylam na zakupach
oczywiscie tlyko godzine bo zanim dojechalam (nie spieszylam sie glupia bylam 14:30 na miejscu, spacerkiem do centrum handlowego) bo sie okazalo ze centrum jest czynne tylko do 16.
ja to ofiara jestem, zeby sie nie zapytac hostow!
ale kupial sobie spodnie materialowe, takie zielone khaki chyba taki kolor sie nawzywa z 349koron przecenione na 179w Cubusie
i plyte z chill-outem przeceniona z 149kr. na 59
wiec udalo mi sie nawet nie zbankrutowac! -
lumi-enkeli > 14-08-2007, 15:47
Zakupy....niedlugo zapomne co to slowo moze oznaczac,ostatnimi czasy to jest dla mnie wycieczka do marketu po cos na obiadek :? grrr Ale mam ukryte 50 euro gdzies na czarna godzine,to w Polsce moze sie na cos rzuce :twisted: no w koncu 200zl buahahah (i niech mi nikt nie mowi,ze to na jedno wychodzi,niech sie dziecko cieszy :lol: ) -
Gość > 15-08-2007, 9:19
Lumi-enkeli, nie martw sie, nie-operki w Skandynawii tak maja, albo jest za malo kasy albo za malo czasu. Ja tez sie z Toba w cierpieniach zakupowych lacze, bo w lipcu nie pracowalam prawie nic tylko w restauracji i dopiero wczoraj wyszlam z zaleglych rachunkow. -
Karolina_c > 15-08-2007, 14:26
ja juz powoli planuje przestac byc operka (albo przynajmniej tak mi sie zdaje). Umowe mam do 1 lutego, zobaczymy moze uda mi sie cos znalezc od tego czasuale byc moze jako niania bede dorabiac wiec od dzieci sie jeszce nie uwolnie a na razie wypoczywam w Polsce -
WAMPIREK > 15-08-2007, 15:31
To milego wypoczynku w Polsce
Ja ostatni dzien w Polsce dzisiaj jestem ... -
salisee > 16-08-2007, 3:20
zakupyhehe:
sluchawki z mikrofonem zeby gadac na skypie
2 pary spodenek bo jest GORACO -
Karolina_c > 17-08-2007, 10:32
Wampirek, dziekuje ale dzisiaj to moj ostatni dzien w Polsce, troche dola mam....
co sobie kupilam za moje pieniadze tutaj? 4 opakowania magnezu, 3 opakowania plusza i balsam do ciala -
wercia109 > 14-03-2012, 1:01
Witajcie
Chciałabym wiedzieć, ile mniej więcej miesięcznie wydajecie/wydawaliście dolarów na własne wydatki: ubrania, jedzenie, imprezy i ew. zainteresowania, sposób życia, np. sport (jakieś aerobiki itp.) I też ile pieniędzy wydaliście na jakieś ciekawe wyjazdy, wycieczki? Piszcie wszystko, co uważacie za zgodne z tematyką wpisu!