-
-
Re: USA Październik 2012
adziszkowa > 26-08-2012, 0:17
rany 15 minut to rzut beretem! jeżeli będziesz miała tylko ochotę to już zapraszam na kawęrodzina właśnie wysłała mi maila, że napisali do agencji. Ciekawe tylko czy agencja jeszcze dziś to załatwi w końcu tam jest po 17stej nie wiem jak i czy w ogóle pracują w weekendy. Zależy mi na czasie bo mam inna rodzinę na profilu z Ohio, która również chce mnie jako au pair i napisałam im własnie maila, że niestety, ale wybrałam kogoś innego. Nie chcę żeby czuli się oszukani. Jejku jak się ciesze to nawet nie umiem opisać
z tego Co widzę będziesz tam 1,5 miesiąca szybciej więc z niecierpliwością czekam jak Ci się podobamożesz napisać coś o swojej rodzinie? i w jakiej dokładnie miejscowości będziesz?
Pozdrawiam ;D -
cien_wiatru > 26-08-2012, 1:04
Raczej nie pracują w soboty, bo jak rozmawiałam z panią z GAWO, w piątek, to ona mi mówiła, że potwierdzenie do nich przyjdzie w poniedziałek raczej, czyli twoje pewnie też
będę mieszkać w Short Hills, NJOczywiście, jeśli wszystko będzie okej to jak przyjedziesz to możemy się umówić na spotkanie Zresztą, z tego co zdążyłam zauważyć w okolicy jest mnóstwo dziewczyn, więc damy radę
Ja jadę do rodzinki 24 września, będe się opiekować jednym dzieckiem, 6 lat, zarówno host i hostka pracują w NYC, auto do dyspozycji również w czasie wolnym, obowiązki to głównie wyszykować młodego do szkoły na 8, a potem odebrać go o 3;15, zrobić lekcje, podrzucić na jakieś dodatkowe zajęcia, pobawić się chwilę i tyle. Z obowiązków domowych to czasem załadować/rozładować zmywarke i pranie młodego -
adziszkowa > 26-08-2012, 1:10
O kurcze to super! Ja niestety auta nie mam do dyspozycji po pracy, ale z tego co się zorientowałam to do NYC i tak najlepiej jechać pociągiem. Ponadto hości dali lekko do zrozumienia, że jak będzie potrzeba to auto dostanę i po pracy. Ja głownie dzieci zawieźć do szkoły odebrać po szkole również 3 pm i potem do 6:30 pm odrobić lekcje pobawić się i zawieść na ewentualne zajęcia dodatkowe. No i pranie dzieci zrobić. Na wszystkie wakacje tzn raz w roku na narty i raz w wakacje gdzieś mnie zabierają jeżeli mam ochotę, a jeżdżą c roku i za wszystko płacą. Mam do dyspozycji również rowerszczerze nie przeraża mnie brak auta bo przyda mi się trochę poruszać, a jak inne au pair będą miały to najwyżej się gdzieś z nimi zabiorę. Chociaż do centrum zakupowego,kina, siłowni itp jest 15 minut pieszo także nie ma tragedii. Do stacji, gdzie jedzie pociąg do NYC 10 minut pieszo. Żadnych innych obowiązków nie mam -
DominikaDomi > 26-08-2012, 2:39
Ale wam zazdroszcze dziewczęta. To czekanie jest najgorsze. Fajnie byloby miec to juz z glowy -
adziszkowa > 26-08-2012, 12:07
już sama nie wiem czy czekanie było gorsze czy wypełnianie dokumentów. Tak czy siak dobrze, że już po wszystkim. Teraz już bym chciała żeby mi agencja room zamknęła. Jakoś mam taki charakter, że czuje się źle odmawiając rodzinie. Z tym Ohio jak pisałam to naprawdę mi było przykro, tacy w porządku byli otwarci itp. No, ale sama pisałam poradnik dla użytkowników, gdzie jeden z punktów to nie dla Ohio w końcu ma to być szalony rok!
P.S widzę, że nikt w listopadzie się nie wybiera także mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko żeby udzielała się dalej w tym temacie -
Ewelina54 > 27-08-2012, 0:21
to gratuluje tym co juz wiedza ze beda w USA to moze zrobimy jakies spotkanko albo wycieczke???chyba trzeba sie jakos zintegrowac wkoncu bedziemy tam caly rok???nie boicie sie ze mozmy nie trafic z rodzina??i ze ten wyjazd moze byc koszmarem?? -
merti > 27-08-2012, 10:11
Ewelina, a rematch to co ? Jak jest bardzo źle to z deszczu pod rynnę się nie wpadnie -
panama > 27-08-2012, 20:08
zaskoczę was... mam rodzinę na room'ie z OHIO i są super!!
Jutro mam rozmowę z host mom i jak dobrze pójdzie to sprawdzę czy to całe Ohio jest naprawdę takie nudne -
adziszkowa > 27-08-2012, 20:55
A możesz coś więcej powiedzieć o tej rodzince? może to ta co była u mnie na profilu? Mają 4 koty może? -
panama > 27-08-2012, 21:00
tak adziszkowa to jest ta rodzinka, widziałam wcześniej, że o nich pisałaś. Host dad jest niesamowity, bardzo fajny - zresztą tak jak pisałaś