-
-
Re: Au Pair 2014
krawjedz > 04-11-2013, 16:50
No właśnie ja nie chcę stracić więcej niż roku, więc wyjazd najpóźniej we wrzesniu. Ogólnie to rodzice za bardzo tego nie popierają, ale decyzję pozostawiają mi...
Trochę się boję, że tego prawka za pierwszym razem nie zdam, ale trzeba być przecież dobrej myśliEwentualnie mogłabym pojechać po licencjacie, albo tak jak myślałam - dziekanka. No cóż...
Na dodatek nie wiem skąd wziąć te referencje... -
ewelinagr88 > 04-11-2013, 19:20
jeśli chodzi o wybór agencji to zapraszam tu http://americandream88.blogspot.com/ znajduje sie porownanie APC, IE APIA oraz CC i agencji pośrednictwa może to ułatwi wam wybór a referencje możesz wziąśc od sąsiada, albo w ramach wolontariatu możesz pójść do przedszkola -
ewelinagr88 > 04-11-2013, 19:32
jeśli chcecie poczytać o wszystkich agencjach to zapraszam tutaj sa porównane wszystkie APC IE APIA oraz CC moze wam to pomoze dokonać decyzji, http://americandream88.blogspot.com/ -
krawjedz > 04-11-2013, 20:42
Póki co jestem w wolontariacie w świetlicy środowiskowej. Myślałam też nad przedszkolem, ale nie wiem za bardzo jak to wygląda. Może mi ktoś powiedzieć? -
haima > 05-11-2013, 0:19
Ja mam pelno godzin opieki nad bratem, musze pomyslec nad referencjami spoza rodziny. Na dodatek podejmuje wpolprace z domem dziecka, nie wiecie czy taka aktywnosc sie liczy? (Bede miec pod soba jedno dziecko)
Btw, nie wiecie jak to jest w APiA? Mozna miec referencje z kazdego okresu czasu? Bo slyszalam, ze licza sie tylko z przeciagu 3 lat. -
ewelinagr88 > 05-11-2013, 2:01
ja dałąm referencje począwszy od 2009 roku więc raczej można dawać, tylko ważne jest, żebyś nie miała ostatnie referencje np z rok temu lub z kilku lat, na pewno trzeba dołączyć jakieś aktualne chociaż jedno. W APIA jest o tyle fajnie że możesz nawet 10 referencji dać a sprawdzają tylko 2 lub 3 (1 character i2 childcare ale na spotkaniu informacyjnym z APIA konsultanka mówiła, że czasem dzwonią tylko do 1 character i 1 childcare. Pozatym wiarygodnie brzmi jak opiekowalas sie dzieckiem od 17 lub 18 roku zycia, bo raczej ciezko bedzie uwierzyc, ze ktos powierzyl ci dziecko jak mialas 15 lat. Czasem referencje sa bardzo dokladnie sprawdzane podczas rozmowy wiec lepiej nie kombinowac bo zadaja szczegolowe pytania z zycia wziete przy opiekowaniu sie dzieckiem ktorych nie ma na papierku natomiast w gawo pytaja tylko czy potwierdzaja te osoby referencje. -
eloszq > 09-11-2013, 0:21
Hejjj dziewczynyTak się cieszę, że ten wątek staje się coraz bardziej aktywny, bo, szczerze mówiąc, siedzę na tym forum od lutego, a bałam się odezwać i czekałam na odpowiedni moment. No i chyba właśnie nadszedł!
Jestem Olga, mam 18 lat i planuję wyjechać w sierpniu lub we wrześniu. Zastanawiam się nad APiA i Gawo albo nad zapisaniem się do obydwu agencji. Jest tu ktoś z okolic Wrocławia?) -
ewelinagr88 > 09-11-2013, 1:02
witaj w gronie przyszlych au pair 2014ja wybralabym apia na moim blogu masz podsumowanie wszystkich agencji i wszystkie info o agencjach, wybierz apia bo jednoczesnie mozna miec 4 rodzinki ale poczytaj o wszystkich agencjach -
patig > 11-11-2013, 19:12
Hej
ja jestem już w trakcie wypełniania wszystkiego.
Wyjazd planuję po obronie, czyli tak czerwiec/lipiec 2014.
-
yamisouls > 11-11-2013, 19:35
patig napisał(a):Hej
ja jestem już w trakcie wypełniania wszystkiego.
Wyjazd planuję po obronie, czyli tak czerwiec/lipiec 2014.
Heja w jakiej agencji? Bardzo wcześnie zaczęłaś, mi wszędzie mówili żeby zgłosić się styczeń/luty