• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

agnieszka89 > 27-09-2012, 20:55

Do tego czasu na pewno ktoś się znajdzie

Tak się wtrącę, że mnie wyszło 4464 godzin, przynajmniej tak mi mówiła dziewczyna u której miałam rozmowę.

Ciekawe, czy znajdą się jeszcze jacyś chętni na wyjazd w lutym.

A co do wieku dzieci ja bym chciała powyżej 6, 5 lat.

paulaw > 28-09-2012, 15:05

O rany jak się temat rozwinął. Zmieniłyśmy tytuł i od razu ile osób przybyło Aż miło! Ja się wciąż zastanawiam nad GAWO/APIA, ale tak szczerze powiedziawszy to już wiem, że nie wyjadę.

Bo nie zdam prawka.

Jeżdżenie jest okropne. Nienawidzę jeździć samochodem. Nigdy nie zdam prawka.

goodmorningamerica > 28-09-2012, 15:42

[quote name="paulaw"]O rany jak się temat rozwinął. Zmieniłyśmy tytuł i od razu ile osób przybyło Aż miło! Ja się wciąż zastanawiam nad GAWO/APIA, ale tak szczerze powiedziawszy to już wiem, że nie wyjadę.

Bo nie zdam prawka.

Jeżdżenie jest okropne. Nienawidzę jeździć samochodem. Nigdy nie zdam prawka.[/quote]

Co ty mówisz?! Po pierwszej jeździe byłam tak podjarana, że mi się jadaczka nie zamykała, gdy opowiadałam mamie o tym! :lol:

Chce jak najszybciej zrobić i mieć spokój.

I tak ty też zastanawiam się nad GAWO i APIA, ale chyba wybiorę to drugie, at least i to i to. Większe szanse na znalezienie perfect family. )

paulaw > 28-09-2012, 16:17

Nie lubię i tyle. Rany jak ja bym chciała to polubić. Eh.

Sharon > 28-09-2012, 16:33

Um, ja uwielbiałam jazdę od dziecka, ale może to dlatego, że mój ojciec to kierowca zawodowy i jak miałam 6 lat, to po wsiach jeździłam u niego na kolanach już. Zdałam za pierwszym razem, ale podtrzymuje - to jest kwestia szczęscia a nie umiejętności. Dopiero jak zdasz prawo jazdy i zaczynasz jeździć to tak naprawdę uczysz się przebywania na drodze. Ja jeżdze dużo a nadal zdarza mi się popełniać dzikie błędy.

Więc drogie panie - liczyć na szczęscie, jechać wolno i zwracać uwage na to, co egzaminator pokazuje ręką na siedzeniu, bo podpowiadają i to nieźle

DominikaDomi > 28-09-2012, 19:16

Rozmawiam z pewna rodzina. Niestety nie tylko ja. Rozmawiaja z jeszcze jedna au pair. Czekam, az podejma jakas decyzje, ale nie moge tak bezczynnie czekac. Co moge do nich napisac, zeby nie wyszlo, ze sie narzucam? Ze jestem po prostu zainteresowana. Caly dzien probuje cos napisac, ale za kazdym razem wydaje mi sie to glupie. Pomozcie!

Sharon > 28-09-2012, 19:26

Um... Nie wiem, ja bym zadała dodatkowe pytania o dzieci, o to co robia w wolnym czasie, o to czy tam gdzie mieszkaja sa jakies miejsca warte zwiedzenia, moze o jakies zwyczaje..? Nie wiem, serio.. Wychodze z założenia, że lepiej się nie starać nadmiernie o rodzinę, żeby potem nie pomyśleli że jestem nadgorliwa i będą oczekiwać ze bede robila rzeczy ponad plan aupair po to by byli zadowoleni...

Tak sądze, no ale nie jestem w takiej sytuacji jak ty, Domi

agnieszka89 > 28-09-2012, 19:40

Co do jazdy to zupełnie inaczej się jeżdzi na automacie. Dużo łatwiej i przyjemniej, nie trzeba myślec o sprzegle i biegach. Może w takim samochodzie lepiej by ci sie jezdzilo.

Sharon > 28-09-2012, 20:37

[quote name="agnieszka89"]Co do jazdy to zupełnie inaczej się jeżdzi na automacie. Dużo łatwiej i przyjemniej, nie trzeba myślec o sprzegle i biegach. Może w takim samochodzie lepiej by ci sie jezdzilo.[/quote]

Ile ludzi tyle opinii... Nie mogłabym jeździć na automacie i serio boję sie co to będzie jeśli automat dostane: smaczek jazdy to wlasnie zmiana biegu, panowanie nad samochodem, zwłaszcza w zimowych warunkach to przydatne, bo np duzo rzeczy trzeba robic z wyzszego biegu i automaty chyba wtedy zawodzą zwyczajnie ;<

Blueberry91 > 28-09-2012, 20:50

Paula, czym się zraziłaś do jazdy? Tym, że ci nie wychodzi, tym że po prostu jazda ci się nie podoba, zdałaś sobie sprawę, że nie lubisz samochodów? Bo wiesz, jeśli to kwestia umiejętności to wierz mi, że początki są trudne u większości. Ja też na początku myślałam, że nie zdam, ale się udało i teraz lubię jeździć. Głowa do góry.

Jeśli chodzi o automaty to ja nigdy nie jeździłam, ale przypuszczam sobie jaka to musi być nuda podczas jazdy. A z moją tendencją do łatwej dekoncentracji musiałabym się bardzo starać by przypadkiem ta nuda nie wywołała wypadku. No i w automacie łatwo pomylić gaz z hamulcem. Manual jest o tyle dobry, że nawet jak się to zdarzy (mi raz się zdarzyło) to jest sprzęgło, które póki nie zostanie puszczone, samochód nie ruszy zamiast np. zahamować, jedynie zawarczy. Więc manuale są bezpieczniejsze w tej kwestii.

Dominika, napisz im maila jakby z pretekstem. Nie wiem, np ugotuj fajne, kolorowe danie albo ułóż z czegoś imiona dzieci albo narysuj coś i to sfotografuj. Napisz im w e-mailu, że coś zrobiłaś i chciałabyś się tym podzielić. Nie pisz może że robiłaś to kilka godzin, ale bardziej coś w stylu "dzisiaj w wolnej chwili robiłam akurat frytki i przy okazji ułożyłam coś takiego...". I do tego dopisz w treści wiadomości, że masz nadzieję, że u nich wszystko dobrze, zapewnij, że czekasz na ich decyzję i że jakakolwiek nie będzie cieszysz się, że ich poznałaś. Takie teksty działają. Nie popychasz ich w swoją stronę a tylko przedstawiasz się w jeszcze lepszym świetle. Mnie by taki e-mail bardzo miło zaskoczył i skłonił do wybrania ciebie
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia