-
-
Re: Au Pair 2013!
madz > 27-09-2012, 17:28
[quote name="Sharon"]Huh, jest was całkiem dużo ;)
Muszę kiedyś pokazać ten dział ludziom, którzy ciągle mi mówią "ale jak to zaraz po maturze? Postrzelona jestes? To za wczesnie, nikt tak nie robi!".
Złożyłam już aplikację i nawet mam pierwszy match, o dziwo. O ile mi nie ogarnęli źle daty wyjazdy to moze moze, bo dzieciaki duże i całkiem przejrzysty profil rodziny. Jedyny mankament to to, ze poza faktem, ze sa z Ohio nie wiem gdzie mieszkaja xD
Ja mam dla was dygresyjne pytanie od tej studniowki (nad ktora sama sie jeszcze zastanawiam, ale utwierdzacie mnie w przekonaniu ze to zbędny wydatek), jaki jest wasz poziom angielskiego na daną chwile? Nie boicie się rozmów z rodzinami przez skajpa?[/quote]
Sprawdź jaki masz termin na wyjazd w profilu, albo przez wyszukiwarkę au pair. Też jestem w CC więc jak nie wiesz jak to pisz na priv do mnie :)
A ta rodzina z Ohio odezwała się już do Ciebie? Napisali na kiedy chcą au pair?
A mój angielski? Hmmm... pozostawia wiele do życzenia, ale zapisałam się na kurs więc może coś mi to da. Zaczynam 13 paź. -
PauliP > 27-09-2012, 17:32
Sharon- ja własnie jeszcze zastanawiam sie nad CC ale tak sobie mysle skąd ja wezme te 200 godzin doswiadczenia bo pewnie od rodziny/znajomych się nie liczy. Nie wiem czemu ale to Gawo jakoś najbardziej mi odpowiadaA co do mojego angielskiego to mysle, ze jest ok chociaz dalej mam jakąś bariere w mówieniu. Ucze sie sama w domu, w szkole mam 5 godzin tygodniowo i do tego jeszcze na indywidualne mam zamiar sie zapisać wiadomo, ze to nie to samo co nauka z amerykanem ale zawsze coś
No ja też maturalna klasa.. Temat mojej prezentacji to Afrodyta- Wenus motyw mitycznej bogini w literaturze i sztuce. Jakieś mam obawy przed nim małe, ale jeszcze do lutego można zmienić. Spodobał mi sie jeszcze jeden temat o street art. Jest duzo materialow na ten temat i nie zagną Cię pytaniemJeszcze sie zastanawiam.
Wszystko pieknie ładnie a ja znowu na egzamin musze jechac sie umówić ;/ -
agnieszka89 > 27-09-2012, 17:40
Nie załamuj się jak jeszcze ci się nie udało zdać prawka, to w dużej mierze zależy od szczęścia. Ciężko jest u nas zdać. Ja sama się załamałam jak nie zdałam za drugim razem, ale już za trzecim się udało, więc będzie dobrze. A co do CC to powiem wam, że aż dzisiaj się zdziwiłam. Bo jeszcze nie zdążyłam przeczytać maila od rodziny że chcą się umówić na rozmowę a już miałam telefon z biura.
Też powiedzieli żeby po rozmowie zadzwonić albo napisać maila jak wrażenia -
merti > 27-09-2012, 17:47
mój temat -obraz szpitala psychiatrycznego w litraturze i filmie
Studniówka - u mnie obowiązkowo! uwielbiam takie imprezy a to będzie kolejna okazja, żeby się odwalić
a co do mojgo angielskiego, uważam że jest na dość wysokim poziomie, mam dobry akcent, nie zacinam się itp
A na deklaracji wpisalałam sobie tylko rozszerzony angielski. No i cały czas myślę nad matematyką, ale mam czas narazie... jeszcze z 2 miesiące mogę się zastanawiać
uhuh, jutro będzie 7 miesięcy na liczniku!! -
blonde > 27-09-2012, 17:51
ooo merti to koniecznie musisz wziąć Lot nad kukułczym gniazdem! -
madz > 27-09-2012, 18:11
[quote name="PauliP"]Sharon- ja własnie jeszcze zastanawiam sie nad CC ale tak sobie mysle skąd ja wezme te 200 godzin doswiadczenia bo pewnie od rodziny/znajomych się nie liczy. Nie wiem czemu ale to Gawo jakoś najbardziej mi odpowiada :) A co do mojego angielskiego to mysle, ze jest ok chociaz dalej mam jakąś bariere w mówieniu. Ucze sie sama w domu, w szkole mam 5 godzin tygodniowo i do tego jeszcze na indywidualne mam zamiar sie zapisać ;) wiadomo, ze to nie to samo co nauka z amerykanem ale zawsze coś ;)[/quote]
Ale chyba w każdej agencji trzeba mieć minimum 200h opieki. I jak najbardziej może być od znajomych, od rodziny też napisz ale że masz, im więcej tym lepiej!
[quote name="merti"]mój temat -obraz szpitala psychiatrycznego w litraturze i filmie :P[/quote]
Genialny temat!!! Jak coś służę pomocą ;)
I koniecznie weź matmę rozszerzoną! Nic Cię to nie kosztuje, wiem że stres i w ogóle ale serio warto brać wszystko na rozszerzeniu. -
PauliP > 27-09-2012, 18:14
Sharon- faktycznie, niedoczytałam. Właśnie się loguję na CC -
Sharon > 27-09-2012, 18:19
[quote name="madz"]
[quote name="Sharon"]Huh, jest was całkiem dużo
Muszę kiedyś pokazać ten dział ludziom, którzy ciągle mi mówią "ale jak to zaraz po maturze? Postrzelona jestes? To za wczesnie, nikt tak nie robi!".
Złożyłam już aplikację i nawet mam pierwszy match, o dziwo. O ile mi nie ogarnęli źle daty wyjazdy to moze moze, bo dzieciaki duże i całkiem przejrzysty profil rodziny. Jedyny mankament to to, ze poza faktem, ze sa z Ohio nie wiem gdzie mieszkaja xD
Ja mam dla was dygresyjne pytanie od tej studniowki (nad ktora sama sie jeszcze zastanawiam, ale utwierdzacie mnie w przekonaniu ze to zbędny wydatek), jaki jest wasz poziom angielskiego na daną chwile? Nie boicie się rozmów z rodzinami przez skajpa?[/quote]
Sprawdź jaki masz termin na wyjazd w profilu, albo przez wyszukiwarkę au pair. Też jestem w CC więc jak nie wiesz jak to pisz na priv do mnie
A ta rodzina z Ohio odezwała się już do Ciebie? Napisali na kiedy chcą au pair?
A mój angielski? Hmmm... pozostawia wiele do życzenia, ale zapisałam się na kurs więc może coś mi to da. Zaczynam 13 paź.[/quote]
CZekam wlasnie na jakiś odzew od nich, narazie bylo tylko w roomie ze sa zainteresowani i napisalam do nich, ze jestem chetna na rozmowe. Stuever, tak maja na nazwisko, calkiem sympatyczni sie wydaja, tylko w profilu nie podali skad sa konkretnie xD
Łohoho, widzę ze zareklamowałam CC, a czytalam tu sporo niepochlebnych opinii i bylam w szoku, bo mi nic podobnego sie nie zdarzało. Fakt, jest ten minus ze blokuje sie konto jak jest rodzina na roomie, ale da sie to scierpiec
Madz, skoro bedziesz od października to moze sie uda gdzies blizej, tak na startZobaczymy jak to wyjdzie. Deklarowałam sie na polowe wrzesnia, trzeci tydzien konkretnie a to 16 i tak mam wpisane w dokumentach. Dzisiaj dopiero odesłałam im umowe zreszta, poleconym, bo przetrzymałam troche. Przyznam, ze troche sie pogubilam w pewnym momencie w tych dokumentach, niestety. -
agnieszka89 > 27-09-2012, 18:30
Ale jak wysyłasz poleconym to nie idzie szybciej, tylko jest pewność że dojdzie.
Żeby list doszedł szybciej trzeba wysłać priorytetem. -
Sharon > 27-09-2012, 18:32
[quote name="agnieszka89"]Ale jak wysyłasz poleconym to nie idzie szybciej, tylko jest pewność że dojdzie.
Żeby list doszedł szybciej trzeba wysłać priorytetem.[/quote]
Jo.... Jestem stereotypową blondynką jednak ;< xD
Tak czy siak... dojdzie na bank xD
Ale dzięki ze wyprowadziłaś mnie z błędu, bo za trzy dni dzwoniłabym i pytała czy doszło. Huh, tak to jest, jak się na codzień nie korzysta z poczty...