-
-
Re: Au Pair 2013!
blonde > 27-09-2012, 3:47
Polecam wybieranie tematu, który choć trochę Was interesuje - przynajmniej przyjemniej będzie się czytało lektury/oglądało filmy. Ja miałam... motyw drogiUżyłam mojej ulubionej książki i kilku innych fajnych źródeł. Dzięki temu pisanie prezentacji było chociaż trochę bardziej znośne -
Sharon > 27-09-2012, 8:08
Huh, jest was całkiem dużo
Muszę kiedyś pokazać ten dział ludziom, którzy ciągle mi mówią "ale jak to zaraz po maturze? Postrzelona jestes? To za wczesnie, nikt tak nie robi!".
Złożyłam już aplikację i nawet mam pierwszy match, o dziwo. O ile mi nie ogarnęli źle daty wyjazdy to moze moze, bo dzieciaki duże i całkiem przejrzysty profil rodziny. Jedyny mankament to to, ze poza faktem, ze sa z Ohio nie wiem gdzie mieszkaja xD
Ja mam dla was dygresyjne pytanie od tej studniowki (nad ktora sama sie jeszcze zastanawiam, ale utwierdzacie mnie w przekonaniu ze to zbędny wydatek), jaki jest wasz poziom angielskiego na daną chwile? Nie boicie się rozmów z rodzinami przez skajpa?
I normalnie az zazdroszcze ludziom, ktorzy w liceum moga wyjechac juz w czerwcu ;x Egzaminy zawodowe technikum nie pozwalaja na taki luksus ;< -
paulaw > 27-09-2012, 15:34
137. Portret kobiety w literaturze pisanej przez kobiety. Zaprezentuj na wybranych przykładach z prozy, poezji lub dramatu.
Taki wybrałam, bo mogę się odwołać do Austen, sióstr Brontë, Mitchell itd. itd. W sumie nie jest to mój ulubiony typ literatury, ale lubię takie książki czytać dla relaksu, więc dlatego takie wybrałam. Moje ulubione są znacznie inne. A poza tym nie chciałam powtarzać tematów wybranych już w klasie. -
paulaw > 27-09-2012, 15:47
[quote name="Sharon"]sa z Ohio[/quote]
Nie dla Ohio. Widziałam gdzieś tutaj taki podpis na forum -
agnieszka89 > 27-09-2012, 16:07
Ja właśnie teraz czytam książkę Anne Brontë Lokatorka Wildfell Hall ale trochę mi się to przeciąga. Za mało żywa akcja.
Co do Ohio, to panama tam jedzie w przyszłym tygodniu, to napisze czy na prawdę jest tam aż tak źle -
paulaw > 27-09-2012, 16:23
Wichrowe Wzgórza Emily Brontë to przecudowna książka, zobaczę jak będzie z Jane Eyre i Shirley. Dobrze, że do lutego można zmienić tematA dzisiaj zaczynam Wesele, ech te szkolne lektury.
Dzisiaj mam jazdę... o za pół godziny. Brzydka pogoda, ale trudno. Chyba jednak nie polubię tego. Zobaczymy wieczorem... moja druga jazda. Nieciekawie się zapowiada. -
Sharon > 27-09-2012, 16:46
Ou, tylko ja wzielam motyw piekla w literaturze? Dante <3
Huh, mowicie, ze nie Ohio? No nie wiem, pogadam z ta rodziną, to bedzie moj pierwszy raz to sie chociaz podszkole w rozmowach, bo to tez ciezka opcja jest. Czytalam gdzies na wiki ze to jest centrym przemyslu czy tam technologii. Ja z zamilowania jestem informatykiem (ze szkoly w sumie tez ;x) i dlatego rozwazam jeszcze te opcje... ;> -
PauliP > 27-09-2012, 16:49
Cześć! tez mam zamiar wyjechać jako au pair we wrzesniu 2013. Mysle już o tym od ponad roku i twardo przy tym stoje. Zarejestrowałam sie na Gawo i dostałam maila zebym sie zgłosiła w maju. Dodali, ze musze miec prawo jazdy bo jestem w trakcie. Juz dwa razy oblałam dlatego mam pewne obawy jak to z tym bedzie hahaForum czytam juz od jakiegos czasu i mnie podbudowało troche. A na jakim poziomie jest Wasz angielski? -
Sharon > 27-09-2012, 16:53
[quote name="PauliP"]Cześć! tez mam zamiar wyjechać jako au pair we wrzesniu 2013. Mysle już o tym od ponad roku i twardo przy tym stoje. Zarejestrowałam sie na Gawo i dostałam maila zebym sie zgłosiła w maju. Dodali, ze musze miec prawo jazdy bo jestem w trakcie. Juz dwa razy oblałam dlatego mam pewne obawy jak to z tym bedzie hahaForum czytam juz od jakiegos czasu i mnie podbudowało troche. A na jakim poziomie jest Wasz angielski?[/quote]
Huhuhu, ja również mam termin na 16 wrzesnia, taki niby ostateczny. Jade z CC i narazie podoba mi sie obsługa, poprowadziłą mnie naprawdę miła babka, interesowała się sprawą i odzywałą sie regularnie, zeby wiedzieć czy wszystko okej.
Prawko na szczescie zdałąm juz rok temu i jezdze regularnie, dlatego obawiam sie jedynie ze nie poradze sobie z orientacja w terenie tam xD
A hmm... Angielski... Tak. Mam mniej wiecej rok na szkolenie sie w mowieniu. Podstawy znam, brakuje mi wprawy w mowieniu i słownictwa, wiec na to postawiłam. Teraz gdzies z ktoregos tematu wyciagnelam ten http://www.english-by-phone.pl/ link, ktory sluzy do szkolenia jezyka przez skajpa, zamierzam korzystac. Tyle dobrze mam, ze ogarneam sobie do korkow babkę, która studiowała w Kaliforni
Jednak nie powalam składnią i czesto wychodzi mi takie "yyyy... Kali robić dobry uśmiech!" XD Joke, naturalnie ;] -
alesliw > 27-09-2012, 17:04
Ja mam temat maturalny bardzo prosty, łatwy i przyjemny, a mianowicie: Różne oblicza przyjaźni w literaturze i filmie.
Mam tylko nadzieję że się co do niego nie przelicze, i się na nim nie wyłoże.