• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

DominikaDomi > 24-09-2012, 2:31

agnieszka89 ja tez chce wyjechac w marcu. i tak samo ak tobie ten termin wydaje mi sie jakos malo oblegany i wrecz sie boje, ze rodziny nie szukaja w tym czasie au pairek oczywuscie wiem, ze to bzdury, ale to siedzi w mojej glowie

agnieszka89 > 24-09-2012, 11:42

Ja już miałam kilka matchy, tylko rodzinki się nie odezwały więc nie wiem od kiedy chcieli au pair. Teraz dodałam filmik to mam nadzieję że zaczną się odzywać.

Na stronie CC widzę że z każdym dniem jest coraz więcej osób zgłaszających się jako au pair na luty, więc może nie będzie aż tak źle.

A ty w jakiej agencji jesteś?

DominikaDomi > 24-09-2012, 12:46

ww cc tez ale mam zamiar zlozyc aplikacje w APiA jeszcze.

ja poki co jestem jeszcze na pazdziernik dostepna. napisalam do agencji, ze chce zmienic, a oni milcza. fajnie

agnieszka89 > 24-09-2012, 13:08

a pisałaś do Warszawy czy bezpośrednio do Bostonu?

Ja ostatnio chciałam dodać więcej zdjęć do mojej aplikacji, więc rano napisałam do biura w Polsce jak mogę to zrobić to odpowiedz dostałam po 15 dopiero.

Mnie się tam jakoś bardzo nie śpieszy, więc luz, ale chyba powinni sprawdzać maila np co godzinę i od razu odpowiadać.

alesliw > 24-09-2012, 14:40

[quote name="Blueberry91"]alesliw, Ja jestem nie z okolic a z samego Trójmiasta, ze stolicy Amber Gold, ehh [/quote]

ja w sumie to jestem z Gdyni.

A zgłaszałaś się już do jakiejś agencji? Planujesz jechać z Gawo?

paulaw > 24-09-2012, 16:36

Fakt pierwszy - UK jest drogie.

Fakt drugi - UK jest piękne.

A co do tytułu tematu, bo wiem, że Au Pair 2013 najbardziej pasuje, ale kilka z was się nie zgadzało i chciało, żeby dodać w okresie letnim, ale widzicie jak to jest: jedne chcą jechać luty/marzec, inne przed wakacjami, inne w trakcie, inne po, a jeszcze niektóre może wyjadą dopiero przed świętami? Dlatego lepiej zrobić coś, co będzie pasowało każdemu, kto będzie chciał wyjechać w 2013, zamiast tworzyć różne tematy na różne miesiące roku

Złożę aplikację po zdaniu prawka (ciekawe kiedy) i wtedy zobaczę jak poszukiwanie rodziny mi pójdzie - jeżeli marnie, to wyjadę dopiero późno po wakacjach, a w trakcie pojadę na dwa+ miesiące do UK (na 50%). Zobaczymy. Jeszcze trochę czasu jest. Ale priorytetem będzie wyjazd do USA.

DominikaDomi > 24-09-2012, 17:34

[quote name="agnieszka89"]a pisałaś do Warszawy czy bezpośrednio do Bostonu?

Ja ostatnio chciałam dodać więcej zdjęć do mojej aplikacji, więc rano napisałam do biura w Polsce jak mogę to zrobić to odpowiedz dostałam po 15 dopiero.

Mnie się tam jakoś bardzo nie śpieszy, więc luz, ale chyba powinni sprawdzać maila np co godzinę i od razu odpowiadać.[/quote]

Pisalam bezposrednio do bostonu. Wczesniej to dzialalo. Pisalam, a na drugi dzien mialam rodzine na profilu

I jak dodac wiecej zdjec do aplikacji? Bo mi mowili, ze do nich trzeba wyslac mailem. Zrobilam to, ale niestety nie dodali.

agnieszka89 > 24-09-2012, 18:13

ja napisałam w tej sprawie do Warszawy i kobietka mi odpisała żebym wysłała jej te zdjęcia to doda. Tylko podkreśliła że ona ma jakieś ograniczenia nałożone na pocztę co do wielkości odbieranych maili, więc żeby wysłać te większe zdjęcia pojedynczo. Dlatego wszystkie wysłałam pojedynczo. Mam nadzieje że mi je doda.

DominikaDomi > 24-09-2012, 20:18

no ja tez wysylalam je do dziewczyny z warszawy. sprobuje w takim razie tak samo jak ty wyslac pojedynczo

paulaw > 24-09-2012, 21:12

Właśnie zamówiłam sobie uroczy kalendarzyk na 2013 rok z Le Petit Nicolas z historyjkami i obrazkami, bo uwielbiam zapisywać każdy szczegół mojego codziennego życia i nagle zdałam sobie sprawę, że połowa kalendarza będzie już zapisywana w USA i tak jakoś smutno mi się zrobiło Dziwne!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia