-
-
Re: Au Pair 2013!
paulaw > 23-03-2012, 21:47
O rany dziewczyny, dlaczego każdy dzień trwa jak wieczność? Niech już minie lato, niech już mienie jesień i zima... chyba nie zniosę tego czekania. Czekałam tyle lat, a teraz te ostatnie miesiące są najgorsze, niby tak blisko, a jednak tak daleko )':
Przygotowujecie się już w jakiś sposób? Ja postanowiłam poświęcić rok na schudnięcie i naukę jazdy, bo prowadzenie samochodu to czarna magia dla mnie :oops: -
merti > 24-03-2012, 0:30
A ja Ci polecę oglądanie seriali, bo to dzięki nim mówię tak super po angielskuPodam tytuły. Z komediowych - mój ukochany Różowe lata 70-te i Jak poznałem wasza matke. Ze zwykłych o bogatych, amerykanskich nastolatkach - The lying game, pretty little liars, plotkara, 90210. A z takich o wampirach itp to pamiętniki wampirów. Oglądaj na iitv.info (jak Ci się limit włączy to zresetuj modem
Innych rad nie mam. Ja po roku oglądania seriali czasem nawet myślę po ang. Poza tym mam kumpelę Kanadyjkę i czasem gadamy -
Anju > 24-03-2012, 14:39
Jest taki obrazek " The awkward moment when you realize that you talk to yourself in english when your native language is different " so true lol ogladanie serialii i filmów to dobra opcja jest, ale to nie złamie Ci bariery językowej i nie sprawi, ze będziesz rozmawiała po angielsku na totalnym luzie. Poszukaj jakiegoś kumpla do pogadania i z głowy, to nie jest takie trudne, a filmy swoją droga, żeby rozbudować słownictwo.
Ja muszę zrobic prawko! -
paulaw > 24-03-2012, 15:14
[quote name="Anju"]"The awkward moment when you realize that you talk to yourself in english when your native language is different"[/quote]
Story of my life
[quote name="Anju"]Ja muszę zrobic prawko![/quote]
Ja też! Nie widzę siebie za kierownicą, raz rowerem przejechałam prawie faceta, a co dopiero samochodem ): Jestem taką niezdarą. -
DaisyyUSA > 24-03-2012, 19:44
Haha, nie no ja za kierownicą to akurat siebie widze ;D. W lipcu sie zapisuje na prawko i doczekac sie już nie moge ;d.
No widze, że dużo dziewczyn ciągnie do NYC wiec, zapowiadam dziewczęta bedziemy szalec ;d -
paulaw > 24-03-2012, 19:47
Może nawet spotkamy się w samolocie? W grupie raźniej, a mnie samoloty wciąż przerażają :oops: -
merti > 24-03-2012, 23:48
ojaa, mam nadzieję, że chociaż z jedną dziewczyną z forum będę lecieć. Na pewno raźniej ...
Ja na prawko dopiero w sierpniu, a potem zapierdziel do matury (ha ha ha, już widzę jak się uczę)
Co chcecie zdawać? Ja matma podstawa (ewentualnie rozszerzenie, tak na 10%), polski podstawa i mój kochany angielski na rozszerzeniu. Z uwagi na to, że będę studiować w Kanadzie, albo Paryżu albo UK to gdzieś mam inne przedmiotyA angielski zdam, bo lubię i chcę mieć motywację do JESZCZE większej nauki -
ThEveline > 25-03-2012, 0:16
Majca postawa ( mam nadzieję na 30%), rozszerzony polski,wos i oczywiście mój ukochany angielski <3 jak na razie to najlepiej mi się angielskiego uczy bo mam motywację -
paulaw > 25-03-2012, 10:58
Też mam nadzieję, że przynajmniej z jedną z Was się spotkamByłoby miło. No ale większość z nas pewnie będzie gdzieś na wschodzie w mniej więcej tym samym czasie, więc jest duże prawdopodobieństwo
Ja zdaję podstawową matmę (o rany), rozszerzony polski (sorka zatłukłaby mnie, gdyby dowiedziała się, że daję podstawę. Więc nie ma innej opcji), rozszerzony angielski i zastanawiam się jaki dodatkowy... na 100% postawę - niemiecki, historia albo hmm... sama już nie wiem. Nie mam do niczego talentu. I tak ta matura pewnie mi się w przyszłości nie przyda. -
merti > 25-03-2012, 12:58
[quote name="paulaw"] I tak ta matura pewnie mi się w przyszłości nie przyda.[/quote]
Dlatego ja nie chce się przejmować tymi głupotami i zdam to co muszęA na polskie studia o ktorych myślalam (dietetyka na UP w Poznaniu) dostanę się z tymi podstawami