• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

pierwszy dzień u rodziny

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• pierwszy dzień u rodziny

• pierwszy dzień u rodziny
  • Re: pierwszy dzień u rodziny

paulinanor > 07-09-2013, 11:04

Narazie muszę wytrwać do grudnia bo opłacili kurs. Boję się też zmieniać trochę... Poszukam jakoś w grudniu na własną ręke.

Olesya nie ma co się bać dobrze że jesteś pozytywnie nastawiona. Zawsze możesz się wygadać na forum mi to pomaga

Bo z rodziną i chłopakiem to tylko słyszę wracaj po co ci ten wyjazd co to za pomysł, a ja chce być au pair ale w przyjaznych warunkach. Życzę Ci miłego pobytu we Francji!

paulinanor > 07-09-2013, 11:07

A co u Ciebie loserwithsocks? Poprawiło się? Dobrze że masz znajomych w tym Londynie.

loserwithsockss > 08-09-2013, 0:27

Szczerze?nie bardzo.hostka jest bardzo miła,młodsza dziewczynka tez ale starsza i ojciec...masakra.starasza nas estradzie rozpuszczona,nie moge dotrzeć do niej i szczerze po tygodniu mam jej dość a z ojcem nadal tak samo.bariera.

Chyba zmienię rodzine.dam im ten tydzień jeszcze..jak sie nic nie poprawi,spadam od nich

Olesya94 > 08-09-2013, 12:29

Wytrzymaj jeszcze troche, moze cos sie zmieni... Nie poddawaj sie na samym starcie! Moze nie jest aż tak tragicznie? Ludzie maja rożne charaktery i sposoby bycia...:-)

Trzymaj sie

Pozdrawiam

Klarasek > 09-09-2013, 0:00

Zgadzam się, że ludzie mają różne charaktery ale...niekoniecznie muszą nam one odpowiadać. Ja wychodzę z założenia, że jeśli od początku nie ma "tej chemii" to nie ma co marnować czasu...

Zanim dzieci się przywiążą i ty będziesz od nich coraz bardziej zależna powiedz wprost, że nie czujesz się dobrze i odjedź. W Londynie jest na pewno milion rodzin szukających au pair.

loserwithsockss > 09-09-2013, 0:31

Juz dzis rozmawiałam z nowa rodzinka,umowilam sie na spotkanie w piątek z nimi wie spokojnie sobie sprawdze czy mi odpowiadają.mi przeszkadza to ze jestes bardzo towarzyska,a tutaj czuje sie odrzucona niestety.

Poza tym starsza dziewczynka daje mi mocno w kość...

Trzymajcie kciuki za mnie!

Olesya94 > 09-09-2013, 20:26

[quote name="loserwithsockss"]Juz dzis rozmawiałam z nowa rodzinka,umowilam sie na spotkanie w piątek z nimi wie spokojnie sobie sprawdze czy mi odpowiadają.mi przeszkadza to ze jestes bardzo towarzyska,a tutaj czuje sie odrzucona niestety.

Poza tym starsza dziewczynka daje mi mocno w kość...

Trzymajcie kciuki za mnie![/quote]

będziemy trzymać kciuki żebyś trafiła na naprawdę fajną rodzinkę! :-) daj znać co i jak...;-)

ja dopiero w tym temacie będe się mogła wypowiedzieć za tydzień....oooo mamuniu...mam nadzieję, że przeżyję! :-D

loserwithsockss > 09-09-2013, 22:06

Poza tym następne story z mojej rodzinki...dzis ostatecznie podjęłam decyzje o zmienię rodziny.z samego rana hostka nawrzeszczala na mnie bo...zaspala! I dzieci tez!(a ja rano ponoć mam off) pretensje o cos co sama powinna robic!

Dzieki,za wsparcie tez liczę na lepsza druga rodzinke

Klarasek > 10-09-2013, 15:05

Mam wrażenie, że większość rodzin myli program au pair z zatrudnieniem taniej pomocy domowej od wszystkiego...

Sugerowałabym żebys na pierwszym spotkaniu z nową rodziną szczerze powiedziała co Ci nie odpowiadało w poprzedniej rodzinie a czego oczekujesz od nowej. Myślę, że to zaocszczędzi obu stronom wielu przykrych sytuacji i niedomówień.

loserwithsockss > 10-09-2013, 21:48

taaaak, masz racje.Poza tym juz sie zapisalam do londynskiej agencji (jechalam bez agencji teraz) i juz szukaja mi rodzinki tez jakby cos nie wypalilo.wiec bedzie dobrze!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna