• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

HappyAuPair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• HappyAuPair

• HappyAuPair
  • Re: HappyAuPair

rosario > 02-03-2011, 1:08

szukam na wlasną rękę

juz mam kilka propozycji, ale w tym roku jestem mega wybredna :mrgreen: i juz sporo odrzucilam tez...

szukaj szukaj

Aisling > 02-03-2011, 16:29

rosario, to może podzielisz się odrzuconymi propozycjami? Moze akurat mi będą pasować? Jak coś to pisz proszę na PW. Z chęcią nawiążę kontakt z potencjalnymi rodzinami, a nóż..

marsianka > 04-03-2011, 17:27

Ala... a czemu Hiszpania a nie znów Anglia?

au pair_ala > 08-03-2011, 22:59

a wiesz postanowiłam, że wyjadę do ciepłego kraju. Moja kumpele, która jest w Hiszpanii blisko morza i jak mi opowiada, że popołudniu jak ma wolne chodzi na plaże się opalać, grać w siatkę itd to aż mi ciśnienie skacze :wink: wiadomo jestem w Londynie, miasto super ale chciałabym jeszcze troszkę pozwiedzać zanim wyląduje tam gdzie wyląduje

małgośka_lll > 09-03-2011, 15:17

hej. czy ktoś wybierał się z happy au pair na "summer au pair" i może powiedzieć po jakim czasie od wysłania dokumentów dostał oferte od rodziny albo ile czasu przed planowanym wyjazdem?? ja chciałabym wyjechać dopiero w lipcu, ale wysłałam juz dokumenty i zastanawiam się kiedy mogę się czegoś spodziewać.

wami > 19-03-2011, 15:10

Cześć, Dziewczyny!

Dopiero niedawno zaczęłam zgłębiać informacje o możliwości wyjazdu jako au pair i zdecydowałam się na agencję Happy Au Pair, ponieważ oferuje krótkie wyjazdy, a mnie interesuje wyjazd na 1-2 miesiące (sierpień-wrzesień). Mam w związku z tym kilka pytań:

1. Agencja wymaga referencji od dwóch różnych osób. Czy jedną z tych "osób" mogłoby zastąpić zaświadczenie o pomocy w lekcjach dzieciom na świetlicy terapeutycznej?

2. Jak długo trwają formalności? Kiedy najpóźniej skontaktować się z biurem i rozpocząć kompletowanie dokumentów, aby wyjechać z początkiem sierpnia?

Z góry dziękuję za pomoc!

alexandra085 > 19-03-2011, 19:58

mnie mowiono w biurze ze dokumenty nalezy skladac okolo 3 miesiecy przed planowanym wyjazdem. Ja chce wyjechac okolo 17 lipca i wlasnie w tym tygodniu zatwierdzono moje dokumenty i ponoc rozpoczeto poszukiwania...ja moge wyjechac miedzy od 17 lipca do max konca wrzesnia. I mam ogromna nadzieje ze cos znajde...a jak nie to chyba zdecyduje sie na inny kraj niz Hiszpania.

co do zasw zamiast referencji musisz upewnic sie w biurze.

au pair_ala > 24-03-2011, 21:12

Hej, Ja już skończyłam rok przygód jak au pair w UK i tak jak ty wybieram się do Hiszpanii tylko, że na dłużej niż wakacje. Myślałam o roku ale chyba zdecyduje się na 6 miesięcy jak świeci słońce i plaże są gorące

Jest jedna oferta na stronie biura rodziny z Sevilli, którą byłabym zainteresowana. Napisałam już do biura czy można wyjechać do tej rodziny tylko na taki okres jaki mnie interesuje i czekam na odp. Zobaczymy!

arsenalfan26 > 25-03-2011, 19:15

Ala...ta rodzina jest bardzo interesująca, fajna lokalizacja. A znasz hiszpański?

Ja osobiście już złożyłam papiery do Happy Au pair, podpisałam umowę i czekam na rodzinkę blisko morza. Trzymajcie kciuki!!

au pair_ala > 26-03-2011, 0:42

:lol: nie znam. Troszkę się uczę ... wiem, że u nich jest bardzo cienko z angielskim ale mam nadzieję, że jak będę tam miesiąc albo ciut dłużej to się nauczę na tyle aby swobodnie komunikować.

A ty na ile czasu się wybierasz?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia