-
-
Re: Summer au pair
dosiunia > 16-04-2011, 19:15
hej, jestem weteranką forum, tylko od października się nie udzielałam na forum, rok temu byłam w irlandii jako summer au pair i w tym roku również tam jadę, ale już do innej rodzinki w okolice Dublina
Rodzinkę znalazłam na au pair world w bardzo krótkim czasie, ale chcieli ref od starej rodzinki, co nie bylo zupełnie problemem. Trzeba dużo szukać, siedzieć, wysyłać i być zdeterminowanym, powodzenia wszystkim! -
alexandra085 > 16-04-2011, 19:51
mowicie by nie brac pierwszej lepszej...boje sie ze tak zrobie hehe. Tzn gdybym np jechala od czerwca wiedzialabym, ze bedzie sporo rodzinek do wyboru. Ale moj termin jest niedogodny raczej. Ale dzieki wielkie za pocieszenie. Ja wszystko lubie miec poplanowane dlatego sie niecierpliwie.
I jeszcze pytanko do kolezanki powyzejjaki jest Dublin i w ogole Irlandczycy? Nie znam nikogo kto by tam mieszkal a jestem bardzo ciekawa! -
vaszka > 16-04-2011, 20:11
Hej Dosiunia, też się od zeszłego roku nie odzywałam, a tu się chyba zupełnie skład zmienił, a przynajmniej dużo świeżego narybku doszło...i dobrze, bo w końcu to forum to taka psychoanalityczna skarbnica wiedzy
@alexandra085
a planujesz wyjechać tylko do końca sierpnia, czy wrzesień też wchodzi w grę?? I do jakiego kraju byś chciała/jakimi językami się posługujesz?? Wiem, że do niektórych dziewczyn się odzywają ich stare rodzinki, więc może ktoś by Ci coś podesłał... -
alexandra085 > 16-04-2011, 20:35
Najbardziej chcialabym Hiszpanie z racji tego ze ucze sie hiszpanskiego i znam podstawy, plus znam dobrze angielski- studiuje anglistyke i bylam w USA 2 latka(w tym poltora wlasnie jako au pair
Natomiast jesli nie znajde nikogo tam to Wlochy(jakos staralabym sie nauczyc podstaw wloskiego gdybym tam znalazla rodzinke) i na Anglie i Iralndie tez mysle ze bym sie zgodzila.
Ja moge jechac po 17 lipca na pewno do konca wrzesnia, bo potem zaczynam zjazdy. Ewentualnie jeden zjazd moglabym ominac wiec polowa pazdziernika :mrgreen: -
dosiunia > 16-04-2011, 22:59
[quote name="alexandra085"]
I jeszcze pytanko do kolezanki powyzejjaki jest Dublin i w ogole Irlandczycy? Nie znam nikogo kto by tam mieszkal a jestem bardzo ciekawa![/quote]
hehe, nigdy nie bylam w Dublinie, ale jakoś w Irlandii nie ma chyba za dużo do zwiedzania, chyba, że zamki, zameczki, ale one nie umywają się do tych polskichpraktycznie każde miasto wygląda bardzo podobnie.. a Irlandczycy bardzo mili ludzie, serio. Nigdy się nie spotkałam, żeby ktoś był niemiły, czy jakoś uprzedzony czy cokolwiek, także serdecznie polecam Irlandię!
[quote name="vaszka"]Hej Dosiunia, też się od zeszłego roku nie odzywałam, a tu się chyba zupełnie skład zmienił, a przynajmniej dużo świeżego narybku doszło...i dobrze, bo w końcu to forum to taka psychoanalityczna skarbnica wiedzy [/quote]
hej, wreszcie ktoś z weteranówgdzie Ty teraz jesteś, jakie plany na wakacje?? -
Yoanna > 16-04-2011, 23:09
rok na forum to juz weteran? :wink: -
vaszka > 16-04-2011, 23:25
Sama bym się tak nie określiła, ale jakoś tam się orientuję :wink:
No oczywiście do Ciebie to się nie mogę umywać, jak Ty zaczynałaś niańczyć dzieci, to ja co najwyżej mogłam być niańczona)
[quote name="dosiunia"]
gdzie Ty teraz jesteś, jakie plany na wakacje??[/quote]
Póki co siedzę w domu, powinnam się uczyć, ale mi nie wychodzi...Matura to bzdura i tyle
A z wakacjami nie wiem jak będzie, zastanawiam się czy studia na które aplikuję to rzeczywiście dobry pomysł, jeśli tak to czeka mnie przeprowadzka i tu znowu problem, bo nie należy mi się akademik, a na wynajem nie wiem czy będzie mnie stać... Ogólnie to nie jest zbyt ciekawie, ale... co nas nie zabije to nas wzmocni25 maja wyjeżdżam w Bieszczady i tego będę się trzymać. -
dosiunia > 17-04-2011, 0:22
No ja Ci powiem, że to, co zrobiłam na byciu operką w zupełności mi wystarczyło na stancję a jeszcze kupilam sobie mega dużo rzeczy i laptop etc.
Yoanna, no do Ciebie to się umywać nie można -
rosario > 17-04-2011, 0:29
dosiunia!
super, ze juz masz rodzinkę zalatwionaoby byla tak samo sympatyczna i zyczliwa jak ostatnio
pamietam jak na bieżąco w zeszle wakacje czytalam twoja historie (tylko mialam inny nick).
powodzenia! ;D -
vaszka > 17-04-2011, 0:45
[quote name="dosiunia"]No ja Ci powiem, że to, co zrobiłam na byciu operką w zupełności mi wystarczyło na stancję a jeszcze kupilam sobie mega dużo rzeczy i laptop etc.
[/quote]
Ty to w ogóle byłaś ewenementem na tym forum jeśli chodzi o determinację i kasę jaką udało Ci się odłożyć
U mnie wyjazd na 4 miesiące nie wchodzi w grę, raz, że ostatnią maturę mam dopiero 24 maja, dwa, że mam tu w Polsce pracę i przynajmniej cały lipiec muszę być na miejscu... Do tego dochodzi sprawa studiów, składania papierów i ewentualnego szukania mieszkania.