• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Florida dream ??

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Florida dream ??

• Florida dream ??
  • Re: Florida dream ??

edytakrotoszyn > 10-09-2009, 0:47

Mam teraz czas i spokoj wiec napisze....

po 1... wywalily mnie dzisiaj rano z domu , pakujac sie szybko i placzac napisalam na NK maila do dziewczyny ktora znalazlam na tym portalu w delray beach...dzieki BOGU przyjechala po mnie po 20 min nawet sie nie zastanawiala !!! wielkie brawa do moniki (tak ma na imie) byla kiedys au pair i byla w podobnej sytuacji wiec od razu mi pomogla...powiedziala hostkom kilka zdan i wziela mnie do siebie...teraz jestem u niej w domu i u jej meza... sa bardzo mili dali mi jesc i pic, mam gdzie spac.

wiec jak widzicie wcale nie byly dobre hostki , wsyzstko bylo piekne na paierku a w rzeczywistosci byly okropne...zrobily z siebie ofiare a ze mnie jakies walniete dziecko wojny... zaluje ze tyle kasy wlozylam w polsce na wyjazd (5tys) kupilam im prezent za 100zl i kregle dla malego diabla za 100zl!!! mialam ochote to zabrac spowrotem i tak sie nie bedzie bawil!!! zla jestem ze tego nie zrobilam moglam spakowac i HU...

po 2... mam wielki dylemat bo mam juz bilet na jutro rano do polski ktory kosztowal 2200zl! nie dosc ze jestem w plecy 5tys ktore ciezko odlozylam w polsce to jeszcze musze zarobic zeby oddac za bilet powrotny tyle kasy, zeby nie stracic roku to pojsc na studia i oplacic je. rodzice placza lae mowia ze razem damy rade. jednak monika i jej maz mowia zebym zostala i oszkala rodziny, ze wiedza ze przepadnie bilet i kasa ale tu szyciej niz w polsce zarobie na oddanie i bede mogla zrealizowac marzenie o zyciu w usa i podrozach ktore sa tu tanprawde tanie

po 3... w CC z ktorego jechalam nie otrzymalam ZADNEJ pomocy. Lcc powiedziala ze nic nie moze dla mnie zrobic nwet jak mnie wyrzucily z domu. takze pozostawiam firme bez komentarza dopiszcie sobie sami

po 4... jak juz jedziecie to po co wam ubezpieczenie rozszerzone? olejcie to bo i tak was oleja...

po 5... jestem zla ze tak sie stralam wlozylam tyle kasy (boli mnie to 5tys -dla 18latki to naprwade wielka kwota)moglam sobie za to pojechac do egiptu i tunezji i jescze zostaloby mi na szkole...a tak to wracam nie dosc ze z niczym to jeszcze z dlugami ;(

po 6...i NAJSMUTNIEJSZE

KUR>> przezywalam tu tragedie, nie jadlam 4 dni pilam aby wode (i tak patrzyly na mnie jakbym im jadla wszystko z lodowki a to aby woda byla zwykla), wykanczlam sie psychicznie , nie spalam w nocy sie pocialam goracze mialam chodzilam roztrzesiona itd itp! A KILKA OSOB Z FORUM NIE WYMIENIAJAC NICKow PROSILO ZEBYM IM ODDALA TA RODZINE! wiecie jak ja sie wtedy czulam!?!! pozostawie to naprawde bez komentarza...ze ktos wykonczony naprawde psychicznie (teraz odetchnelam , wypilam kawe dostalam pierogi do zjedzenia nie mam si czym martwic na zapas) potrafil zamiast dac slow wsparcia PROSIC o namiary na ta rodzine! JAK TAKIE SEPY! nie wymienie tu z nickow , co ci pisali wiedza o kim mowa! gratuluje wam i naprawde NIE ZYCZE wam przezyc tego co ja tam przezylam i zeby jeszcze was ktos dobijal tekstami..."moge zabrac twoja rodzinke?jest fajna jedno dziecko samochod basen...." bez kurw... komentarza!

a reszcie DZIEKUJE za slowa otuchy i wsparcia , wpisy niektorych z was dodawaly chociaz na kilka minut ukojenie..dziekuje tylkotyle moge powiedziec

aaleeksaandraa > 10-09-2009, 0:58

Edyta to straszne...

Współczuję Ci...

Naprawdę to jest loteria - nigdy nie wiadomo jak się trafi.

Fajne babki okazały się diablicami - dziecko potworem.. - i tak jak ktos wcześniej pisał - nie ma co się łudzić - wina zawsze jest po stronie au pairki, bo niestety oni płaca więcej. A to, że dziewczyny sa samotne, bo nierzadko przyjażdżają z drugiego końca świata agencje maja w d. Musimy radzić sobie same...

Byłaś dzielna. Ja bym chyba usiadla i ryczała...

aaleeksaandraa > 10-09-2009, 1:05

Edytka nie miej za złe dziewczynom pytającym o Twoją host-rodzinę.

Uwierz, z postów wynikało, że oni są spoko, tylko Ty wolisz wracać, bo ameryka jednak nie jest dla Ciebie. Dopiero ten ostatni post wszystko dokładnie opisał. A na pewno bylo wiele takich chwil, których nam nie opiszesz, a były równie szokujące. Dla Ciebie Florida dream okazał sie piekłem..

marlenao > 10-09-2009, 3:58

tak to jest, dostaje sie basen, duzy telewizor, fajny pokoj, samochod, 1 dziecko, fajny dom ,fajna lokalizaja a rodzina do D ;] szkoda ze tak sie zakonczyla twoja historia ale to prawda ze qwiekosc amerykanow jest poje bana.

kamysia > 10-09-2009, 4:48

.

kamildzianka > 10-09-2009, 6:00

Boze, ten opierdol to chyba do mnie! Wiecie, ja lubie dosrac, ale ja po prostu chce dochodzic do sedna jakiejs sprawy, nie lubie tak pobieznie rozwiazywac problemow. Wole powiedziec cos wprost, niz pieprzyc ogolnikami.

Edyta, nie zostawaj nielegalnie, szkoda szansy. Chociaz w Twoim przypadku najlepiej byloby zostac i sobie dorobic, niestety, albo chociaz odrobic straty. Ale oni teraz licza kazdy dzien zostania na nielegalu, potem ma sie bana na co najmniej 3 lata do USA. Coz, wroc do PL, zacznij zycie od nowa.

dominikan@ > 10-09-2009, 7:56

Ja tez pytałam i się nie wstydze tego "głośno" powiedzieć bo czemu miała bym nieby się wstydzić. Wczesniej nie napisałaś nawet słowa złego o swoich hostkach a wszystko zwaliłas na co innego wiec co tu się dziwisz?? Sama zastanawiasz sie czy nie zostać na nielegalu więc jak widzisz tonący brzytwy się chwyta! Z twoich wczesniejszych postów wynikało że rodzina była ok a jedynym problemem było to że sa lesbijkami bo co innego mozna było wywnioskowac więc PROSZE cię nie mniej do nikogo pretencji. Nie wiem czemu dzwoniłaś do obcjej dziewczyny bo wystarczyło żebyś zadzwoniła do LCC a napewno by cię tak na pastwę losu nie zostawili.

ell > 10-09-2009, 9:06

O! ale historia! to właśnie LCC powinna Cię przenocować - tzn. jak rodzina wyrzuca operkę, to au pair dzwoni nawet w środku nocy i ta MUSI przyjechać. Kończy się to często wyrzuceniem rodziny z programu (te Twoje były hostkami po raz pierwszy, pewnie nawet regulaminu nie chciało im się przeczytać :mad: ). Ale nie sądzę, że powinnaś zostać nielegalnie, bo niby masz wizę, ale jak tylko rezygnujesz z programu to Twoja wiza będzie anulowana (uwierz mi, że agencja nie zapomni wtedy o Tobie, tak jak do tej pory) i nawet jeśli wrócisz do Polski za rok (pracując tam na czarno) po teoretycznym wygaśnięciu wizy, dla Amerykanów będziesz nielegalna i wizy najprawdopodobniej nie dostaniesz przez 10 lat (chyba że Ci nie zależy, bo i tak nie chcesz tam nigdy wracać; pomyśl jednak o swoim bezpieczeństwie i braku ubezpieczenia zdrowotnego). Zresztą skoro powodem Twojego powrotu ma być słaby angielski to jak chcesz tam żyć nielegalnie? Gdybyś znała hiszpański to na Florydzie nie miałabyś z pracą i przetrwaniem problemów, ale tak?

Jeszcze tam jesteś, wciąż możesz zostać legalnie - zadzwoń do LCC i powiedz, że chcesz remachu. Da Ci to dodatkowe 2 tygodnie w raju. Bilet zawsze można przebukować, a jeśli znajdziesz fajną rodzinę nie będziesz musiała wracać wcale i odrobisz te koszty wyjazdu.

Ale co nie postanowisz - POWODZENIA!

monita > 10-09-2009, 9:47

Edytka nie mniej pretensji do dziewczyn, bo nikt tutaj na forum nie wiedział dokładnie jaka jest sytuacja. ja np. myślałam, że chodzi głównie o język. Dziewczynom też jest źle i myślały, że to jakaś opcja by była dla nich, i tylko tyle.

Tobie życzę powodzenia w tym co sama sobie postanowisz. Jeżeli dobrze zrozumiałam to zastanawiasz się jednak nad re-match, więc obyś znalazła fajną rodzinkę. Odradzam zostawanie na czarno, bo możesz mieć naprawdę duże nieprzyjemności a swoje już chyba w usa przeszłaś. Trzymaj się cieplutko!!! i oby wszystko się ułożyło :!: :!: :!:

ps. bardzo współczuję, że trafiłaś na taką rodzinę,i LCC która Ci nie pomogła w trudnej chwili. Mam nadzieję, że żadna z nas nie będzie przechodziła przez to co Ty I że Tobie uda się podjąć dobrą decyzję.

satelitarna > 10-09-2009, 11:46

czyli nie warto kupowac ubezpieczenia rozszerzonego :/

no to Edyta sie porobiło, pogadaj z tymi u których jesteś, zgadzam się z kimś jak ktoś pisał, trudno jest znaleść pracę w PL, wiem coś o tym i tam napewno szybciej odrobisz długi, ja na Twoim miejscu bym poprosiła o rematch, ale oczywiście to tylko moja opinia, zrobisz jak uważasz. W każdym badź razie trzymam kciuki za Ciebie.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia