• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

***Szwajcarska przygoda Klarasa podróżnika***

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• ***Szwajcarska przygoda Klarasa podróżnika***

• ***Szwajcarska przygoda Klarasa podróżnika***
  • Re: ***Szwajcarska przygoda Klarasa podróżnika***

Vorissa > 24-02-2008, 22:16

brzmi bardzo fajnie

powodzonka

Klarasek > 29-02-2008, 20:57

Nadal jest fajnie. Naprawde widac, ze ludzie sa w porzadku. Mieli au pair i wiedza jak to jest.

Tylko cos nie widze au pairek z Polski...W ogole nie widze zadnych. A tak bardzo bym chciala sie z kims spotkac.

Ninka Jones > 29-02-2008, 21:28

wogole nie ma Polakow?! 8O

Vorissa > 29-02-2008, 21:31

a jakie? szkoły językowe/puby czy co tam w pobliżu jest gdzie mog? być ludziska ? ;p

Yoanna > 29-02-2008, 21:32

polacy sa wszedzie.. tez wpierw myslalam ze na woodford nie ma polakow. ba, caly pierwszy miesiac ich nie widzialam. ale potem zdarzaly sie przypadki ze slyszalam polska mowe. ale ogolnie ich tu malo, bo wiadomo - polac przyjezdzaja tutaj na troche, a ja mieszkam na troche lepszej dzielnicy, gdzie domy sluza do mieszkania a nie do wynajmowania.. no i trzeba tez pamietac o tym ze potrzeba 2 polakow zeby wiedziec ze sa z polski :lol: to samo tyczy sie operek - niby jak poznac ze ktos jest operka? ;P

Klarasek > 01-03-2008, 16:43

Moze tak sie nastawiam, bo poprzednio (Bonn, Berno) po 2 dniach znalam conajmniej jedna au pair z Polski.

Dzis mam wolny dzien, rodzinka u znajomych. A ja wlocze sie po miescie i ostentacyjnie wyciagam mape miasta udajac( moze nie calkiem) ze nie wiem gdzie jestem W ten oto sposob mam nadzieje zwrocic na siebie uwage. Mowie Wam, dziala!

Vorissa > 01-03-2008, 16:57

:lol:

ciekawy pomysł

pojadę do jakiego? miasta w PL i tak zrobię, ciekawe czy zadziała

Yoanna > 01-03-2008, 17:02

hmm mi sie nigdy nie udawalo poznac operek, chyba ze przez neta. pierwszy wyjatek to tutaj na woodford, bo bylo organizowane spotkanie au pair :lol:

idril > 01-03-2008, 17:55

no do mnie raz jak studiowalam mapke taka zawieszona dla ozdoby przed parkiem to przyczepil sie do mnie murzyn, niemiec ktory odczepic sie juz nie chcial.

zreszta opowiadalam to juz kiedys...

wiedzialm ze w koncu trafisz na fajna rodzinke!

super

idril > 01-03-2008, 17:56

jak bylam w Szwecji to tez zadnych polakow a tym bardziej polskich operke nie spotkalam.. troche szkoda. ale dalo sie wytrzymac (z tym ze ja bylam same wakacje - i to nie cale ;P )
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia