• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

British dream ^ ^

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• British dream ^ ^

• British dream ^ ^
  • Re: British dream ^ ^

WAMPIREK > 01-08-2007, 12:50

Wooo extra Powodzenia zycze ...

Grizzly > 02-08-2007, 0:44

Ja mialam rozne plany na studia zanim wyjechalam, chcialam studiowac np. anglistyke.. tylko jak zdam juz tutaj CAE to studia bylyby tylko forma powtorki, no i nauki mnostwa niepotrzebnej teorii takze what's the point?:> no i tez inne mniej realne kierunki, ale mysle ze rok tutaj wiele zmieni wiec staram sie nie myslec na razie o studiach

Pojechalysmy z hostka wczoraj i dzisiaj ogladac domy.. niby fajne, ale oddalone kilkanascie km stad, wiec juz sobie wyobrazam dojezdzanie do pracy :? Hostka i tak szuka domow blisko stacji tak zebym miala dobre dojazdy do pracy, i w ogole bierze mnie jako jeden z kryteriow przy wyborze domu, a przeciez mogloby jej to walic.

Fajnie byloby przeprowadzic sie do jakiegos miasta, bo jednak mieszkanie na wsi jest troche meczace (dojazdy) ale z drugiej strony dobrze mi tutaj, poznalam teren, mam fajna prace- nie chce tego zmieniac, ah zycie zycie..

Jutro po poludniu przyjezdzaja rodzice hosta i zostaja na noc. Troche sie denerwuje, nie znam ich ale mam wrazenie ze beda mnie caly czas obserwowac, oceniac.. :? Najchetniej zniknelabym juz o 14 jak hostka wroci z pracy ale przeciez nie wypada.. i moj odwieczny problem: siedziec z nimi, czy odsunac sie zeby spedzili czas sami?

Nie chce byc nachalna, bo to rodzinne spotkanie- moze chca byc sami? ale jak bede u siebie to chce tez zeby mysleli ze sie izoluje

hm hm hm..

Louhans > 02-08-2007, 11:10

Ja rodzicow hosta uwielbiam, bardziej niz moja host rodizne. Z jego tata to drinkujemy wspolnie i mamy ubaw po pachy. Raz jak pojechalismy w odwiedziny do jego rodzicow, to jego tata po kolacji zapytal sie kto ma ochote na jakis likierek. Ja ze chetnie sprobuje i co on proponuje, a on otworzyl taka ogromniasta szafe i spytal sie co wybieram :-D

Jako ze z likierow znam moze dwa albo trzy to powiedzialam zeby cos polecil i tak polecal, ze wyprobowalam chyba z 12 roznych a potem przyszla jego zona i jeszcze kazala nam probowac nalewke jej domowej roboty i porownywac ktory rocznik lepszy )

Ubzdryngoleni potem ogladalismy we dwojke Agathe Christie w tv starajac sie rozpracowac kto zabil. Bylismy blisko )

idril > 02-08-2007, 11:24

mialam ten sam problem z goscmi co Ty z tym ze u mnie gorzej z dwoch wzgledow:

1. hostka badzo chciala mnie przedstwaic swojej rodzinie- wiec nie mialm okazji sie wykrecic i powiedziec ze np. ja w tym czasie pojde na spacer czy do miasta

po 2. jak juz mnie zapoznala wszyscy zaczeli gadac po szwedzku. no i ja juz sie czulam jak na tureckim kazaniu bo nic nie rozumialam

ale na moje szczescie pochlonela ich tak bardzo rozmowa ze moglam czmychnac chyba niezauwazalnie do swojego pokoju...

Gość > 02-08-2007, 12:50

Ja jak przyjechala matka hostki (byla u nas chyba ze 3 razy w ciagu mojego pobytu) to wymknelam sie z domu zaraz po pracy, a babcia robila obiad, a potem jak zobaczyla mnie w sobote rano to od razu ubolewanie: a co ty jadlas wczoraj, a nie jestes glodna, a sosik dla ciebie zrobilam specjalnie itp. jak taka typowa babcia :lol:

ostatni raz jak ja widzialam to sobie o studiach gadalysmy i jak sprzatalam dom jak byla, to zrobila mi lunch i przyniosla na werande i mnie zmusila do jedzenia bo: "przeciez pracujesz ciezko i musisz miec sile" :lol:

idril > 02-08-2007, 22:54

fajnie u mnie podobna role pelnia hosci. co rano mnie sie pytaja czy dobrze spalam. czy mnie nie obudzili chodzeniem na gorze itp. poza tym jak przyjaili ze ja czasem nie jem caly dzien (jakos nie wiem mam takie dni) to teraz mnie pilnuja strasznie. i jak pilnuje dzieci caly dzien (takie sa i beda strody) to caly dzien co pol godziny dzwonia do mnie na komorke i pytaja co mi przyniesc do jedzenia...

asiafrugo > 03-08-2007, 23:52

no norma :-) moi to samo...pierwsze 2 tygodnie prawie nic tu nie jadlam - jakas blokada czy cos ;p i host pierwsze co wracal z pracy to - powiedz mi dokladnie co dzis jadlas albo pukanie do moich drzwi co pol godziny czy moze chce ciastka a moze banana a moze jogurt i sratata ;p

i ciagle pytaja czy jestem tu szczesliwa czy mi nic nie brakuje...i tak od miesiaca

z tym jedzeniem teraz to mam na odwrot - wilczy apetyt ale to dobrze bo przez to niejedzenie schudlam 3kg musze nadrobic

Grizzly > 04-08-2007, 0:52

hehe.. ok nie bylo tak zle jak przypuszczalam

Wczoraj dostalam okres, hostka wrocila z pracy i od razu zauwazyla ze zle wygladam i powiediziala zebym poszla spac, a ja na to jak na lato straszny spioch jestem.. :wink: spalam z 3h, jak wstalam dziadkowie juz byli, pogralismy w Wii (babcia tez ), pozniej BBQ, i zlecialo. Dzisiaj za to bylo meczaco.. normalnie w dzien zostawiam dzieci w salonie i ide na kompa na chwile, czy cos.. a teraz musialam z nimi i z babcia siedziec caly czas, na koniec Lindsay zaczela strzelac fochy (pierwszy raz.. mnie wkur.wila) .. wiecie jak to 3 latki :? ale moze dlatego ze byli dziadkowie, normalnie przy mnie wie jak ma sie zachowywac;]

Sam. tez sie zrobila troszke meczaca, ale ogolnie to kochane dziecko..

Kiedy Linds zaczyna plakac to ona mowi "A pamietasz co Ci Agata mowila o plakaniu bez powodu" itd. : )

Ale po calym dniu mialam dosc.. pojechalam do Reading do banku ktory byl zamkniety, i kupic jakies kosmetyki. Gdzie sie te pieniadze rozplynely???

Dzis hostki urodziny, kupilam jej kartke, bardzo sie cieszyla.. Host zabral ja na obiad do restauracji(taka niedaleko stadniny koni do ktorej sie wybieram od hm........) i zapytala czy potrzebuja jakiejs pomocy- zalatwila wizytowke i mam jutro dzwonic

Ogolnie wszyscy sa zafascynowani fryzurami jakie dzieciom robie. :lol:

Jutro i w niedziele babysittingi, z reguly extra platne. Mam nadzieje ze o tym nie zapomnieli.

idril > 04-08-2007, 1:28

fryzurami mowisz? ja to co rano wojne tocze z katja na temat rozczesana jej wlosow szczotka o zandym chodzby kucyku nie ma mowy...

WAMPIREK > 04-08-2007, 14:47

Agus,co to za przeprowadzka Ci sie jakas szykuje ?! Czy o co chodzi ?!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia