• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Ile pieniędzy wydajecie miesięcznie?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Ile pieniędzy wydajecie miesięcznie?

• Ile pieniędzy wydajecie miesięcznie?
  • Re: Ile pieniędzy wydajecie miesięcznie?

idril > 02-08-2007, 10:24

ja ostatno wydalam na bilet miesieczny 170kr.

tez z bolem serca dawlam babce ta kase za bilet...

Gość > 02-08-2007, 12:25

z bolem serca? Idril, w Sztokholmie miesieczny kosztuje 620kr! I jakos wszyscy z tym zyja, lacznie z operkami.

A w Finlandii mi na benzyne szlo ok.150€ miesiecznie, wiec z tymi cenami, ktore podajecie to i tak sie cieszcie.

Karolina_c > 02-08-2007, 12:30

to tak mniejwiecej na ile km starczalo?

P.S. Emi Twoj podatek w Fin mial 13%? Teraz jest jakies 15%... pamietasz numer "pit-a" jaki mialas tego dokumentu?

Gość > 02-08-2007, 12:57

Ojej, Karolina, nie pamietam. Wszystkie papiery mam w Polsce.

Podatek moj wynosil tak jak mowisz 13%, w drugim roku mialo byc bodajze 16 i tak dalej wzwyz az po pewnym czasie do stawki normalnej.

Na ile km starczalo? W ciagu tego roku zrobilam 13000.

idril > 02-08-2007, 22:47

no tak ale Emi ja jeszcze nie zarobilam nic pieniedzy... to mnie bolalo. ze musialam tak jakby ze swoich zaskurnakow placic...

a w Stockholmie az 650kr?! przeciez mi by nic nie zostalo na cokolwiek innego. no prawie nic... zdzierstwo

sylwusia3000 > 07-08-2007, 21:51

ja od poczatku mojego pobytu tu co tydzien wydawalam kase na ciuchy i buty i nakupilam ich jak glupia, a gdy zepsuly mi sie zabki i poszlam do dentysty to wtedy sie zaczal problem: czemu ja jestem taka glupia i nieoszczedzalam?, dzieki bogu rachuneczek za mnie, czyli 630$ zaplacila babcia czyli mama moje hostki( najwspanialsza kobieta na swiecie!!!), no i teraz oczywiscie mam na co co tydzien wydawc moja kase czyli na splate dlugu u baBCI, A NO I SIE ZDECYDOWALAM ZE MUSZE LECIEC DO POLSKI NA 2 TYGODNIE NO I TO MOJ KOLEJNY WYDATEK ALE TEN JEST OOOO WIELE WIELE PRZYJEMNIEJSZY A WIEC PRZESLANIE AU PAIRKI NIEBADZCIE DURNE I NIEWYDAWAJCIE WSZYSTKIEGO BO POTEM MOZE WAM COS WYSKOCZYC NI Z TAD NI Z OWAD I BEDZIECIE SIE ZASTANAWIAC PO CO WAM TYLE CIUCHOW SKORO I TAK W TYM NIELATACIE, POPROSTU JAK COS KUPUJECIE TO Z UMIAREM A NIE TAK JAK JA BO MI SIE COS PODOBALO TO BRALAM WSZYSTKO I TERAZ WISI W SZAFIE NIEUZYWANE.

idril > 08-08-2007, 0:20

a ja zeby poleczylam wszytkie przed wjazdem!

salisee > 08-08-2007, 1:15

ja tez wyleczylam zeby przed wylotem i sorry sylwusia3000 ale to zeby nie wydawac calej kasy jest dla mnie oczywiste :]

jak na razie kupilam sobie pilniczek i korale

Karolina_c > 08-08-2007, 8:20

ja zawsze mam w razie czego tyle zeby oplacic bilet do domu

lumi-enkeli > 08-08-2007, 16:25

Ja dostalam kase za polowe miesiaca,wystrzelalam sie w Helsinkach+podroz,a po powrocie do hostow okazalo sie,ze juz mi nie zaplaca,koncze tam robote 8O co prawda wielkodusznie pozwolili zostac u siebie,do czasu znalezienia nowej posady ale brrr teraz sie piec razy zastanawiam kupic mleko czy jogurt :roll:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna