-
-
Re: Au Pair 2014
nutella > 03-11-2013, 18:35
Ja mam po połowie zajęć na amerykanistyce i filozofii -
KiniaJ19 > 03-11-2013, 18:45
Ja też jestem zdecydowana na 100% teraz zostało mi znaleźć dobrą agencjerodzice mi pozwolili i teraz szukam kogoś kto też właśnie chce jechać, zawsze z kimś raźniej -
Marta91 > 03-11-2013, 18:51
no dokładnie. Co do proworku to tez myślałam nad nim, i nadal myślę. Tylko, że tam wpłaca się tzw. "wpisowe". Zamierzam złożyć aplikację w dwóch agencjach. Myślę, że do końca roku podejmę decyzję do których -
KiniaJ19 > 03-11-2013, 18:53
a mogę wiedzieć ile masz lat ?? masz może skypa albo gg, albo facebooka ?? -
Marta91 > 03-11-2013, 18:59
KiniaJ19 napisał(a):a mogę wiedzieć ile masz lat ?? masz może skypa albo gg, albo facebooka ??
rocznikowo 22. Wysłałam Ci prywatną wiadomość z moim FB -
KiniaJ19 > 03-11-2013, 19:05
to ja bym zaprosiła Cię na fb to byśmy popisały co ?? -
Marta91 > 03-11-2013, 19:07
KiniaJ19 napisał(a):to ja bym zaprosiła Cię na fb to byśmy popisały co ??
nie ma problemunapisz do mnie na FB -
martaj > 03-11-2013, 20:11
Ja jestem po turystyce i rekreacji na WSTiJO. Została mi tylko obrona, tylko, a może aż. A kiedy moje kochane byscie mialy czas? Ja jestem dostępna w weekendy gdyż w tygodniu pracuje. Jakie roczniki jestescie? -
Anjaa > 03-11-2013, 21:03
krawjedz napisał(a):Cześć
Prawko mozesz zdawac przed 18 urodzinami, ale sam dokument otrzymujesz w dniu ukończenia 18 latjestem Aleksandra i mieszkam w okolicach Szczecina. W tym roku mam maturę, ale jako że poszłam do szkoły rok wcześniej, 18 lat kończę dopiero pod koniec czerwca. Wiąże się to z trudnościami jeśli chodzi o prawko. Jak sądzicie - mam szanse w tym roku? Może sobie darować i próbować po licencjacie, ewentualnie wziąć dziekankę? Zależy mi na tym roku, bo nie mam jeszcze sprecyzowanych planów co do studiów...
Mozesz wczesniej zlozyc aplikacje a prawko dorobic w miedzyczasie, z tym akurat nie ma problemu -
haima > 03-11-2013, 21:11
Ainam napisał(a):Hej hej wszystkim
Ja także jestem tutaj zupełnie nowa i czytając wasze komentarze, widzę, że jestem tutaj najbardziej początkująca ze wszystkich. O całym programie dowiedziałam się od koleżanki niecały miesiąc temu. Pomyślałam, że tak, to jest właśnie to co zawsze chciałam zrobić w życiu.
Mam 18 lat i w tym roku piszę maturę. Zawsze planowałam, że od razu po maturzę wybiorę się na studia, dlatego wciąż mam mnóstwo obaw i się wacham. Myślę, że tak jak koleżanką Marta wyżej planowałabym wyjechać na przełomie lipca/sierpnia 2014, żeby ewentualnie rok poźniej zacząć studia w Polsce. Nie jestem przekonana czy to do końca jest dobry pomysł. Wszyscy dookoła powtarzają mi, że gdy wyjadę do stanów to już nie będę chciała wracać, a zwłaszcza nie skońcę studiów. Nie chciałabym dopuścić do takiej sytuacji. Dlatego też jestem zupełnie zagubiona i nie wiem co mam robić. Bardzo chcę wyjechać ale na prawdę już nie wiem jaką decyzję podjąć...
Jeżeli chodzi o agancję, to myślałam o Au Pair in America.
Liczę na to, że znajdzie się tutaj jakaś dobra duszyczka i pomoże mi podjąć właściwą decyzję. Na prawdę bardzo liczę na waszą pomoc. Jeśli jest tu ktoś z was z Krakowa, kto wybierał by się w przyszłe wakacje do USA, to bardzo chętnie bym się spotkała i porozmawiała
Anka, weź mi tu nie pieprz tylko ucz się angielskiego i jedzieeemy
krawjedz napisał(a):Cześć
jestem Aleksandra i mieszkam w okolicach Szczecina. W tym roku mam maturę, ale jako że poszłam do szkoły rok wcześniej, 18 lat kończę dopiero pod koniec czerwca. Wiąże się to z trudnościami jeśli chodzi o prawko. Jak sądzicie - mam szanse w tym roku? Może sobie darować i próbować po licencjacie, ewentualnie wziąć dziekankę? Zależy mi na tym roku, bo nie mam jeszcze sprecyzowanych planów co do studiów...
Anjaa napisał(a):Prawko mozesz zdawac przed 18 urodzinami, ale sam dokument otrzymujesz w dniu ukończenia 18 lat
Mozesz wczesniej zlozyc aplikacje a prawko dorobic w miedzyczasie, z tym akurat nie ma problemu
Dokładnie, kurs możesz zacząć robić 3 miesiące przed osiemnastką, a egzamin zdawać miesiąc przed. Tak było w moim przypadku (szkoda, że użeram się z tym prawkiem aż od sierpnia i końca nie widać!!). Także jeśli by dobrze poszło to na wakacjach mogłabyś już wyjechać
Ja to w ogóle sobie myślę, że zanim uzbieram pieniądze to przyjdzie grudzień 2014 :/ Tato mi odradza, bo chcę wyjechać na 2 lata i w rezultacie jak wrócę to mogłabym już mieć licencjat zrobiony... no ale cóż, ja się nie poddaję