• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair w kuchni :)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Off-topic czyli luźne rozmowy

• Mess

• Au Pair w kuchni :)

• Au Pair w kuchni :)
  • Re: Au Pair w kuchni :)

martamaua > 13-10-2005, 14:57

Edzia no jakbym moja widziala!!!!!!!

kasik > 13-10-2005, 18:06

Moja hostka ugotowala przepyszny, ale to PRZEPYSZNY rosol!!!!!!!!

Wlasnie sobie zagrzalam i zjadlam dwie miseczki, pelne marcheweczki

Boze jakie to dobre przy tym amerykanskiem syfie. Nienawidze amerykanskeigo zarcia:/

edzia > 13-10-2005, 18:20

amerykanskie jedzenie jest do bani! Nie chcialam nikogo dolowac, chodzi o to ze wrzucenie produktow do garnka i podgrzanie nie zajmuje duzo czasu a moja hostka taka szczesliwa!

poza tym u nas w kraju mowi sie ze cos robi ne na ogniu, a tu wszystko robi sie w mikrofalii

monica07 > 13-10-2005, 18:46

kasik.... jej ale mi smaku narobilas.

najedz sie na zapas za mnie

MONIKA > 13-10-2005, 22:05

No to z mikrofala racja, ile mozna sie tym zazerac?!?

Ja dzis pomidorowke zrobilam. Holly miala mi pomoc i makaron dorzucic.

Odstawilam zupe i poszlam zrobic co mialam, za chwila wracam a tam... makaron z sosem pomidorowym.

Zdrowo jej sie dorzucilo.

Smaczne bylo, ale chcialam zupy!

oliwka911gt > 13-10-2005, 22:20

wyszlo "spaghetti" :lol:

zarcie z mikrofali to najwiekszy syf, na wczesniejszym mieskzaniu byla i co i raz tam zarcie zrobilam poczy wyladowala ono w koszu. bylo nie jadalne !!!! choaciaz moi ex wspolokatorzy jak amerukanie wszytko tam robili 8O :? :roll: potem sie dziwili ze rachunek za prad wysoki :?

monica07 > 14-10-2005, 6:36

ja w Pl spaghetti kochalam, umialam ugotowac i wszyscy sie zajdali.

To co moja hostka robi tutaj i nazywa sie 'spaghetti' ..... nie skomentuje nawet. pAsKudNE O_o

agulka > 13-11-2005, 22:23

wiecie co..ja jestem tu juz prawie 4 miesiace i nadal chudne..obzeram sie non stop..ale waze caly czas 50 kg. jem o roznych porach, nie cwicze regularnie...eh..ale nie narzekam, pooba mi sie moja waga

a teraz przepisik , ktory dostalam od kolezanki. pyszny i szybki deserek bananowo -orzechowy :

biszkopty skrapiamy alkoholem/ wodka/ na to polewamy puszke mleka skondensowanego / ktore wczesniej gotujemy tak dlugo az sie zrobi geste - w zaleznosci od mleka od 20 minut do nawet 2 godzin. ja tu w usa odkrylam takie mleko co smkauje jak mleczko w tybce..wlasciwie to jest mleczko w "tubce" tyle, ze w puszce.. / na to wykladamy 30 dkg orzechow wloskich, potem kroimy banany / plastry, ok 6 babanow/ i na wierzch w zaleznosci co kto lubi : ubita smietane 18 % lub bita smietane.. i deser gotowy

szybki i przepyszny

smacznego

Caroline > 25-11-2005, 18:19

Moze mi ktos napisac jak zrobic rosol? Bo ja ogolnie w kuchni sobie radze ale zupy to tylko z proszku :oops:

A tak bym sobie rosolku zjadla...

(-:MARZENA:-) > 25-11-2005, 19:39

zeby zrobic prawdziwy rosolek:

ze mnie zadna kucharka szczegolnie jesli chodzi o zupy ale z obserwacji mojej mamy wynika:

1. nalac do garnka wody

2. wsadzic tam jakies miecho (najlepiej jest noge z kury i kawalek wolowego wtedy rosol nie jest taki tlusty)

3. doprowadzic do wrzenia i podgotowac

4. mozna dodac rosolek w kostce dla smaku albo wegete czy cos takiego

5. wsadzic marchewke i pol cebuli tak 15 min przed koncem gotowania, z tym ze cebule mozna tez wsadzic troche wczesniej (koniec gotowania jak mieso jest miekkie)

6. przyprawic (nie wiem sola pieprzem czy jak tam ktos lubi)

I ROSOLEK GOTOWY
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia