-
-
Re: Au Pair 2013!
paulaw > 20-09-2012, 20:33
To raczej zależy od hostów nie od nas, a poza tym nie wiadomo kiedy znajdziemy rodzinę... zobaczymy (: Gdyby to ode mnie zależało wybrałabym ostatnie tygodnie wakacji. -
merti > 20-09-2012, 21:12
Dokładnie tak ja Paula mówiChciałabym tak w czerwcu wylecieć, ale nigdy nic nie wiadomo Równie dobrze mogę polecieć w maju jak i w sierpniu. To zależy kiedy moja wymarzona rodzina będzie mnie chciała
A co do nazwy tematu to myślę, że jak zaczniemy wpisywać w aplikacjach planowaną datę wylotu, dojdzie więcej dziewczyn (bo termin bliżej) to powstaną tematy na konkretne miesiące tak jak to jest w tym roku -
madz > 20-09-2012, 21:26
[quote name="merti"]A co do nazwy tematu to myślę, że jak zaczniemy wpisywać w aplikacjach planowaną datę wylotu, dojdzie więcej dziewczyn (bo termin bliżej) to powstaną tematy na konkretne miesiące tak jak to jest w tym roku :)[/quote]
bardziej chodziło mi o to że osoby starsze - jak ja - mogą nie zajrzeć do tego tematu, ja długo na niego nie zwracałam uwagi bo uznałam że temat po maturze mnie nie dotyczy, a jak któregoś dnia się nudziłam to zaczęłam czytać i doszłam do wniosku że jak najbardziej jest on też i dla mnie :) -
Daria.sl > 20-09-2012, 21:42
No tak .. jak narazie najgorszą decyzją do podjęcia było to , czy jechać po maturze czy np po licencjacie , ale ostatecznie wersja pierwsza wygrała.
A teraz największy problem mam z tym, kiedy się zgłosić do agencji , złożyć aplikację itp . Tak , tak , wiem że czasem nawet 3 miesiące można czekać na wymarzoną rodzinkę.
Pewnie już temat agencji się pojawił , ale która z Was wie już na 100% , że będzie jechać z APIA ?
Jest tutaj ktoś ze śląska , okolice Katowic ? -
Blueberry91 > 20-09-2012, 22:01
madz, Jeszcze nie zapisałam pytań na laptopie, ale mogę zeskanować ci strony z pytaniami i wysłać mailem. Zarzuć adres
Daria, witaj! Ja zamierzam jechać pod koniec sierpnia lub wrzesień, tak aby trafić na rok szkolny. I ja jestem na 100 % przekonana na APiA. A aplikację zacznę składać za jakiś miesiąc, może dwa. A room już bym chciała mieć otwarty jakoś w styczniu, luty najpóźniej.
Ja jestem z Trójmiasta, ale jak jedziesz z APiA a nasza data wyjazdu by się pokryła to i tak się spotkamy ;D
I ten temat faktycznie jest dość tricky, że tak powiem. Ja też jestem już po maturze. Pamiętam jak kiedyś chciałam od razu po niej jechać, ale nie było pieniędzy na prawko (zaczęłam je robić tuż po maturze dopiero) i żeby nie marnować czasu zapisałam się do szkoły, którą niedługo kończę. W każdym razie bardzo się cieszę, że wyszło tak, że nie pojechałam od razu. Mam teraz lepszą znajomość angielskiego, jestem bardziej niezależna i ogólnie gotowa na taką przygodę
No i myślę że dobrze by było zmienić temat na "Wyjazd do USA po maturze/w okresie letnim 2013" -
paulaw > 20-09-2012, 22:13
A może po prostu "Au pair 2013" albo "Wyjazd do USA w 2013"? -
Blueberry91 > 20-09-2012, 22:23
No, w sumie im prościej tym lepiej :mrgreen: -
madz > 20-09-2012, 22:40
Daria a masz już prawo jazdy? Jak na razie to z tych wyjeżdżających w 2013 tylko ja mam otwarty room i już miałam pierwszy match ;P
A własnie co do mojego matcha to rodzina już została zdjęta z mojego profilu. Wymieniłam z hostką po dwa maile i życzyłyśmy sobie szczęścia ;) Jej na pewno się przyda :D haha
[quote name="Blueberry91"]madz, Jeszcze nie zapisałam pytań na laptopie, ale mogę zeskanować ci strony z pytaniami i wysłać mailem. Zarzuć adres :)[/quote]
bardzo proszę, mail: <a href="mailto:megaupair@gmail.com">megaupair@gmail.com</a>
[quote name="paulaw"]A może po prostu "Au pair 2013" albo "Wyjazd do USA w 2013"?[/quote]
jestem za "Au pair 2013" bo wiadomo że do USA, bo zakładka forum to USA :) A w ogóle da się zmienić nazwę tematu? Może moderatorzy mogą? Bo chyba ta Cher (dziewczyna co założyła temat) może tylko zmienić. To jak dziewczyny napiszemy do moderatorów? Albo można założyć nowy temat i tu dać w ostatnim wpisie link do tego nowego po prostu. Pomyślcie czy zmieniamy nazwę czy nie ;) -
paulaw > 20-09-2012, 23:04
[quote name="madz"]
[quote name="paulaw"]A może po prostu "Au pair 2013" albo "Wyjazd do USA w 2013"?[/quote]
jestem za "Au pair 2013" bo wiadomo że do USA, bo zakładka forum to USAA w ogóle da się zmienić nazwę tematu? Może moderatorzy mogą? Bo chyba ta Cher (dziewczyna co założyła temat) może tylko zmienić. To jak dziewczyny napiszemy do moderatorów? Albo można założyć nowy temat i tu dać w ostatnim wpisie link do tego nowego po prostu. Pomyślcie czy zmieniamy nazwę czy nie [/quote]
Blonde jest moderatorką i często tu zagląda, więc jak znajdzie czas to może zmieni (jeżeli jest taka możliwość) chyba, że macie inny pomysł c: -
Daria.sl > 23-09-2012, 13:18
Może 'Au Pair 2013' nie , bo to by dotyczyło całego roku. Lepiej według mnie faktycznie 'Wyjazd w okresie letnim 2013' czy 'Wyjazd czerwiec - wrzesień 2013'.
Ja jeszcze nie mam prawa jazdy , ale w przyszłym tygodniu mam ostatnią jazdę , no a potem egzamin.
Za jakieś 2 tygodnie jadę na spotkanie z przedstawicielką APIA. Mam nadzieję, że dowiem się czegoś więcej niż na stronie internetowej (choć stronę mają super). Jeśli macie do nich jakieś pytania - to napiszcie mi , zadam je na spotkaniu