-
-
Re: Au Pair 2013!
paulaw > 11-09-2012, 19:08
[quote name="Blueberry91"]paulaw, Ja też jestem bardzo ciekawa tych wymagań! I nie przejmuj się, że niektórych to może denerwować, jak coś będę cię bronić
Ja właściwie poza tym, że po prostu rodzinka ma być fajna, ugodowa i w ogóle, to mam wymagania chyba tylko co do wieku (ponad 4, mniej niż 12; z czym nie więcej niż dwójka dzieci) i lokalizacji, blisko dużego miasta albo w nim (oczywiście że najlepiej gdyby to był Nowy Jork, ale no... nie musi). No i takie rzeczy jak zapewniony dostęp do internetu, wi fi w sensie i do samochodu. Aha, i bardzo zależy mi na pokoju z łazienką, swoją własną. [/quote]
Mi zależy na NYC. Nigdzie indziej, tylko Nowy Jork. Nie koniecznie Manhattan, równie dobrze Brooklyn i wiem, że przecież mogę mieszkać 30 min od NYC w innym mieście, ale to już nie jest to... Niestety, nigdy nie zmieniłam zdania, odkąd zaczęłam myśleć o NYC a było to wiele lat temu. Strasznie mnie to denerwuje, bo kiedy już myślę, że "w sumie to każde miasto będzie dobre" to zaraz trafiam na coś fajnego, jakieś super miejsce z NYC, zdjęcie, albo jakiś cudowny klub jazzowy i nie mogę po prostu zmienić zdania. Poza tym dzieci w wieku szkolnym, czyli minimalnie 7 lat (a wieku max nie mam). Być może to nie jest wiele, ale jednak, żeby znaleźć taką rodzinkę, która jeszcze będzie zainteresowana 19letnią au pair z prawkiem od kilku miesięcy i bez żadnego profesjonalnego doświadczenia z dziećmi... będzie ciężko. Ale się nie poddam. Skoro wszyscy mówią "nie bój się marzyć, osiągnij to co chcesz" to ja chcę właśnie tego i nic innego mnie nie zadowoli, ot co. -
madz > 11-09-2012, 19:23
[quote name="merti"]Uhuh, miałam dziś pierwszą jazdę. Całkiem przyjemnie aczkolwiek noga boli od tego cholernego sprzęgła... :P I jechałam dziś z zawrotną prędkością 50 km/h .[/quote]
To normalne, mnie też pamiętam że bolały nogi po 2h jazdy na placu manewrowym. Pamiętam też że na pierwszej jeździe nie jechałam po mieście bo była godzina 16.00 i zaczynałam w centrum Warszawy (pl. bankowy) także byłaby masakra chyba :D
[quote name="paulaw"]Zastanawiam się (to do tych co już wyjechały), jak wygląda au pair room? Zawsze wyobrażałam to sobie jako taką nowoczesną, przejrzystą aplikację, gdzie się klika i ma się opis rodzinki itd. A jak to mniej więcej wygląda? :D[/quote]
Co do roomu, ja CHYBA mam już otwarty, choć sama nie wiem. Dostałam dziś login i hasło, ale jak szukałam się w liście au pair i w google to nie znalazło mnie. Jak by co mogę pokazać prtsc sysrq (z wymazanymi danymi) jak będę miała już rodzinkę ;) -
goodmorningamerica > 11-09-2012, 20:18
Też się zastanawiam nad pójściem na studniówkę. Nie ciągnie mnie w ogóle do takich imprez i tyle. -
madz > 11-09-2012, 22:04
blonde wiesz że Twoje video robi za przykładowe video w aplikacji AuPair :) No i myślę że jest bardzo dobrym przykładem :) -
paulaw > 11-09-2012, 22:13
Już prawie zapomniałam, że miałam robić wideo... ale to chyba najgorsza część tego wszystkiego! Mój filmik będzie okropny, o ile w ogóle powstanie. -
madz > 11-09-2012, 22:23
Oj nie będzie zły, my Ci pomożemy ulepszyć go :) Mój jest piękny dzięki Waszym komentarzom, wiem nieskromnie, ale mi się podoba ;P
A ja właśnie swój wgrywam na stronę CC -
merti > 11-09-2012, 22:32
Ja też myślę, że to będzie super zabawa. Powinnam już powoli pisac sobie co chcę w nim zawrzeć, zeby potem nie bawić się w ucinanie połowy, bo jednak nie
Blonde to powinna swój filmik na youtube wrzucić, bo jest naprawdę świetny i wiele dziewczyn mogłoby się nauczyć jak robić filmy ! -
Blueberry91 > 11-09-2012, 22:53
paula, Myślę że w NYC rodzinek nie brakuje, więc jakaś będzie chciała 19latkę z kilkumiesięcznym prawkiemAle rozumiem twoje wymagania co do NYC, ja sama uwielbiam to miasto, chociaż nigdy w nim nie byłam.
Video! To będzie super zabawa. Uwielbiam kręcić, montować, zdjęciować, edytować, więc nie mogę się doczekać! Gdyby tylko nie moja twarz miała tam być... No ale co zrobić. Ale co mnie trochę hm... martwi powiedzmy, to to że jak do siebie gadałam co ja mniej więcej powiem, to brzmię zupełnie inaczej niż jakakolwiek dziewczyna. To znaczy mówię mniej "reklamowo", tylko tak stonowanie, z dygresjami... inaczej nie potrafię no. Czym będziecie nagrywać, wiecie? A, i Paula, nie przejmuj się, z radami cioci Jagody twoje video będzie idealne :mrgreen: -
agnieszka89 > 11-09-2012, 23:07
Mam teraz rodzinkę na roomie więc mogę wam napisać jak to wygląda w CC i jakie są informacje.
Jak się zalogujecie na au pair room to jest dużo różnych zakładek i jak się ma match to wszystkie informacje są w zakładce future family, jest też zakładka my family, ale to pewnie tam jest wrzucana rodzina jak stwierdzicie że do niej jedziecie.
Najpierw macie family information czyli imiona i nazwiska wszystkich członków rodziny i wiek dzieci. Następnie jest Family Details gdzie są odpowiedzi rodziny na następujące pytania:
- Mother's Occupation i Father
- Closest City/Driving Time:
- Pets
- Food Habits:
- Religion:
- Describe your family's interests and other activities:
- Why would you encourage an au pair to spend a year living with your family?
- Describe/list the cultural and social opportunities in your community:
- How will you promote cultural exchange in your home?
- Qualities your au pair should possess:
- Describe a typical weekday in your home:
- Describe a typical weekend in your home:
I na górze jest przycisk View host family application i tam można zobaczyć całą aplikacje. Podzielona jest na 4 części: Family, Community, Child Care i Au Pair Information.
Znajdują sie tu też zdjęcie, list do au pair i grafik.
Czy chcecie coś więcej wiedziec? Może powinnam opisać na blogu na jakie pytania w aplikacji odpowiadają rodzinki? -
ambiwacencja > 11-09-2012, 23:16
Ja już mam prawie skończony filmikjeszcze tylko jedno zdjecie chcę wstawic z rodzina ale już się nadaje do oglądania. Teraz tylko pytanie czy spodoba się rodzince bo nie jest jakiś wyszukany. Zobaczymy...