• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

madz > 10-09-2012, 21:17

[quote name="agnieszka89"]W CC jest nawet na fb strona Cultural Care Au Pair - au pairs in the USA gdzie są umieszczane wydarzenia o każdym poniedzialku przylotu do USA na szkolenie więc wcześniej można postać osoby z którymi będzie sie na szkoleniu.[/quote]

dokładnie :) I to mi się podoba. Kurde ale ta cena programu nadal mnie boli...

paulaw > 10-09-2012, 23:52

Dlatego ja nie zapisuję się do CC, tylko GAWO. No i chyba APIA, ale trochę boję się, że przepadnie mi rata z GAWO jeżeli znajdę coś z APIA (a w to wierzę c

Blueberry91 > 11-09-2012, 13:19

Aaa, no to już się nie obawiam! Myślałam, że to kwestia właśnie znalezienia kogoś na forum, kto jedzie w tym samym terminie i wtedy dogadania się, ale jak agencje w tym pomagają to już się nie martwię Może będziemy miały ten fart i przynajmniej część z nas wyjedzie tego samego dnia?

paulaw, Jeśli czujesz, że nie będziesz miała problemu ze znalezieniem rodziny, to wybierz jedną agencję. Niby dwie to większa szansa i większy wybór, ale właśnie byłoby trochę szkoda tej kasy, bo byłabyś w dwóch agencjach licząc jednocześnie, że nie znajdziesz nikogo w APiA, bo przepada ci GAWOwska zaliczka.

paulaw > 11-09-2012, 16:31

[quote name="Blueberry91"]paulaw, Jeśli czujesz, że nie będziesz miała problemu ze znalezieniem rodziny, to wybierz jedną agencję. Niby dwie to większa szansa i większy wybór, ale właśnie byłoby trochę szkoda tej kasy, bo byłabyś w dwóch agencjach licząc jednocześnie, że nie znajdziesz nikogo w APiA, bo przepada ci GAWOwska zaliczka.[/quote]

Zaliczka nie przepada, ale jest chyba oddawana po upływie jakiegoś tam czasu (własnie wysłałam maila z zapytaniem jak długo trzeba czekać), ale ja mam dość... określone i to bardzo wymagania, więc szukanie może nieco potrwać i działanie na dwa fronty (a właściwie na trzy, bo APIA ale i IE i APC) więc to pomogłoby mi w znalezieniu odpowiedniej rodziny... papiery od razu składam po zdaniu prawka i chyba określę sobie moment, w którym przestanę skupiać się na moich określonych wymaganiach i bardziej skupie na tym, żeby w ogóle wyjechać

Chciałam się pochwalić, że już mam pieniądze na prawko + koleżankę, dzięki której dostanę zniżkę więc 200 zł mam w portfelu i chyba już odłożę na moje wciąż puste konto "Na wyjazd"

paulaw > 11-09-2012, 16:36

Nie do tematu, ale... czy jestem jedyną osobą, która nie wybiera się na własną studniówkę? Kompletnie nie interesuje mnie ten typ imprezy, który nie ma ani motywu przewodniego, a wszyscy idą, żeby się upić do nieprzytomności. Mama twierdzi, że będę żałowała (jasne, już to widzę), że wszyscy idą (a tak nie jest) itd. Poza tym to będzie dzień moich urodzin, a nie chcę ich spędzać w taki sposób.

blonde > 11-09-2012, 17:48

Ja miałam studniówkę w dzień urodzin (to akurat było fajne, znajomi kupili mi torta i śpiewali sto lat ) i tez nie chciałam na nią iść, ale w końcu poszłam. Nie żałuję, że poszłam, ale nie była to też jakas najlepsza impreza w moim życiu. Studniówki sa, moim skromnym zdaniem, przereklamowane. Czy żałowałabym gdybym nie poszła? Nie wiem... zaoszczędziłabym pewnie ze 300-400zł i mogłabym za to gdzieś pojechać. Poszłam, i nie żałuję, ale jakbym nie poszła, to świat by się nie zawalił. To Twoja decyzja.

madz > 11-09-2012, 17:51

[quote name="paulaw"]Zaliczka nie przepada, ale jest chyba oddawana po upływie jakiegoś tam czasu (własnie wysłałam maila z zapytaniem jak długo trzeba czekać), ale ja mam dość... określone i to bardzo wymagania, więc szukanie może nieco potrwać i działanie na dwa fronty (a właściwie na trzy, bo APIA ale i IE i APC) [/quote]

A jakie masz te wymagania? :)

[quote name="paulaw"]Nie do tematu, ale... czy jestem jedyną osobą, która nie wybiera się na własną studniówkę? Kompletnie nie interesuje mnie ten typ imprezy, który nie ma ani motywu przewodniego, a wszyscy idą, żeby się upić do nieprzytomności. Mama twierdzi, że będę żałowała (jasne, już to widzę), że wszyscy idą (a tak nie jest) itd. Poza tym to będzie dzień moich urodzin, a nie chcę ich spędzać w taki sposób.[/quote]

Ja na swojej nie byłam i nie żałuje tego!!! Kupę kasy by się tylko wydało, bo 200 za samą imprezę, co najmniej 100 na buty i 200 na sukienkę, do tego fryzjer też min 100zł a i pewnie kosmetyczka i by z 1000zł wyszedł :/ dla mnie studniówka to impreza bez sensu...

merti > 11-09-2012, 17:59

Półmetek był jedną z lepszych imprez w moim życiu, a na studniówce będzie jeszcze lepiej, bo cała szkoła przyjdzie Więc na pewno się wybieram

Uhuh, miałam dziś pierwszą jazdę. Całkiem przyjemnie aczkolwiek noga boli od tego cholernego sprzęgła... I jechałam dziś z zawrotną prędkością 50 km/h .

paulaw > 11-09-2012, 18:30

Ja nie lubię takich imprez, jeżeli wszyscy idą po to, żeby się upić. Jasne, wiadomo, że na imprezie conamniej 99% pije, ale żeby aż tracić przytomność? Patologia - tyle powiem Poza tym moja paczka lizcy 5 osób, gdzie 2 już na pewno nie idą więc cóż... Natomiast widząc po reakcjach niektórych osób na temat kamerzysty, zespołu, sali, fotografa itd, to wydaje się, jakby to było wydarzenie ich życia :mrgreen:

madz - może już nie będę rozpisywała się na ten temat, bo mam sporo wymagań i pisałam o nich niejednokrotnie i wiem, że niektórych to denerwuje, że jestem taka uparta :mrgreen:

Zastanawiam się (to do tych co już wyjechały), jak wygląda au pair room? Zawsze wyobrażałam to sobie jako taką nowoczesną, przejrzystą aplikację, gdzie się klika i ma się opis rodzinki itd. A jak to mniej więcej wygląda?

Blueberry91 > 11-09-2012, 18:41

Ja na studniówce też nie byłam i nie żałuję. Żałowałabym jakbym poszła, wiem o tym. Nie dość, że mnóstwo kasy to nie lubiłam swojej klasy strasznie, trzymałam się tylko z jedną koleżanką, która też nie szła. Poza tym tańczyć też nie lubię... Jakbym miała iść to tylko dla jedzenia, które słyszałam okazało się niedobre. Tak więc zupełnie nic nie straciłam

paulaw, Ja też jestem bardzo ciekawa tych wymagań! I nie przejmuj się, że niektórych to może denerwować, jak coś będę cię bronić

Ja właściwie poza tym, że po prostu rodzinka ma być fajna, ugodowa i w ogóle, to mam wymagania chyba tylko co do wieku (ponad 4, mniej niż 12; z czym nie więcej niż dwójka dzieci) i lokalizacji, blisko dużego miasta albo w nim (oczywiście że najlepiej gdyby to był Nowy Jork, ale no... nie musi). No i takie rzeczy jak zapewniony dostęp do internetu, wi fi w sensie i do samochodu. Aha, i bardzo zależy mi na pokoju z łazienką, swoją własną.

I też jestem ciekawa co do Au Pair roomu! Lubię przejrzyste rzeczy, a domyślam się że tam tak właśnie jest... normalnie raj! Nie mogę się doczekać aż będę miała swój
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia