-
-
Re: Maturalne au-pair - 2011
celyna24 > 01-12-2010, 1:52
heeeeeeeej dziewczyny, przeglądam forum od jakiegoś czasu już. Jestem z Gdańska, niedawno byłam na spotkaniu i jestem zdecydowana w 90 % na wyjazd w lipcu lub czerwcuJeśli ktoś w pobliżu miałby ochotę się spotkać, pogadać, dajcie znać.
DZISIAJ ZDAŁAM PRAWKO HAHAHA, to taka niewysłowiona ulga) a najlepsze, że miałam w środę pierwszy egzamin, w pon drugi a dziś trzeci! niesamowicie mi szczęście sprzyja ostatnio
mam pytanie dot. umiejętności pływania, czy to musi być potwierdzone jakimś certyfikatem, ukończonym kursem itd? -
sikorkaxx > 01-12-2010, 9:52
gratuluje
e plywanie niekoniecznieale jak cos takiego masz to nawet plus ! ( mozesz sie tym pochwalic piszac tez list do host rodzinek -
Nathalie > 01-12-2010, 16:02
Wow, gratuluje) A ja zapisałam się na kurs
Dziewczyny, jak wam poszły próbne matury? -
saila > 01-12-2010, 16:49
Hey Dziewczyny! Od niedawna zaczelam zastanawiac sie nad wyjazdem do USA jako au pair. Rowniez jestem tegoroczna maturzystka, egzamin na prawo jazdy mam juz za soba. Bardzo chcialabym wyjechac, zwiedzic Stany i poznac nowych ludzi, ale ciagle sie zastanawiam. Jezyka angielskiego ucze sie wlasciwie dopiero od 3 lat, bo wczesniej mialam niemiecki. Boje sie ze bede miec bariere jezykowa i nic z siebie nie wydusze podczas rozmowy z rodzinka przez skype... Czy wszytskie formalnosci macie juz zalatwione? Czy ktoras z Was moglaby krok po kroku napisac jak wygladal przebieg zalatwiania tych wszytskich rzeczy? -
kingulath > 01-12-2010, 18:38
hej saila. ja mam już wypełnioną aplikację i potwierdzoną, jeżeli interesuje Cię takie zaawansowanie w przygotowaniach to napisz.
a co do mnie... to właśnie dostałam list i moja aplikacja zostałą uznana i mogę czekać na email lub telefon. aaaaaaaa jak to szybko się wszystko dzieje!! -
szuszuvp > 01-12-2010, 19:33
Nathalie ja my matury pisaliśmy tylko z języków. Ja wybrałam francuski podstawę i poszło mi średnio ale zobaczymy jak dostanę wyniki :)
kingulath a kiedy Ty chcesz wyjechać? Ja planuję w przerwę świąteczną tak na poważnie zająć się referencjami i już pozałatwiać trochę spraw żeby pod koniec stycznia się zgłosić do agencji (nie wiem tylko do której bo ciągle się zastanawiam i mam coraz więcej wątpliwości). -
kingulath > 01-12-2010, 20:05
ja chcę wyjechać w czerwcu. wybrałam CC. mam nadzieję, że do tego czasu mi kogoś znajdą.
szuszuvp zrób to jak najszybciej, wtedy masz więcej czasu na wybór rodziny... tak myślę... -
szuszuvp > 01-12-2010, 21:26
Tylko właśnie w Au Pair in America mi powiedzieli że mam się odezwać najwcześniej w lutym...sama już nie wiem. -
kingulath > 01-12-2010, 21:42
wydaje mi sie, ze im wczesniej tym lepiej... -
celyna24 > 01-12-2010, 22:26
hehe, dzięki dziękiwięc zapisuję się na basen i jazda, im więcej tych kursów, nie-kursów itd tym lepiej pozdro!