-
-
Re: Aupair world.
disorder > 23-09-2012, 23:57
To ta strona uchodzi za niebezbieczną? Teraz zaczynam mieć wątpliwości :o -
angelaa > 24-09-2012, 0:32
Nie, nie, nie! źle mnie zrozumiałaś!po prostu niektórzy ludzie boją się szukać samemu rodzinki! skoro jesteś w stanie wyjechać przez APW, to nie będzie dla Ciebie problemem szukanie rodzinki na gumtree. -
disorder > 24-09-2012, 0:49
Hahaha okdzięki za wszystkie rady, na pewno się przydadzą : ) -
harc > 26-09-2012, 17:30
moje strony to (szukam UK):
www.aupair-world.net - moja ulubiona
www.easyaupair.com
www.aupairs.co.uk
www.findaupair.com
www.abc-families.com - jak się pomyliłam to pani z UK zadzwoniła do mnie, aby się upewnić co do moich danychtakże fajnie, że sprawdzają i nie wkładają spamów
www.greataupair.com
www.greataupairs.co.uk
www.aupair.com - mnóstwo spamów
www.aupair24.com - mnóstwo spamów
www.gumtree.com - strasznie dużo chętnych do 1 ogłoszenia, ogółem jak się przebijecie i Was wybiorą to Wam gratuluje, często też nie odpisują, bo ich skrzynka jest zalewana ofertami!
http://kangarooaupair.com/ - jak zapłacisz otrzymasz adres mail, raczej nic ciekawego tam nie ma
http://www.bestaupair4u.com - bardzo mało ogłoszeń z UK.
pewnie są jeszcze jakieś o których zapominałam i nie korzystam za często. Uparłam się, że dam radę znaleźć swoją rodzinkę sama. -
blanca > 26-12-2012, 13:53
Chyba jestem szalona i zamiast szukać normalnej pracy po studiach, chcę znowu wyjechać do pracy jako Au Pair :/ Zarejestrowałam się po raz kolejny na Au Pair World wczoraj i zobaczymy co z tego wyjedzie. Ostatnim razem znalazłam rodzinkę chyba w 2 tygodnie. Tym razem mam jednak mam swoje wymagania np. chciałabym bardzo rodzinę z jednym dzieckiem, najlepiej żeby to była dziewczynka w wieku 2-6 lat, a rodzina powinna mieszkać w Bawarii:p więc pewnie nic nie znajdę
Do tego największy problem- mam aparat ortodontyczny i co 2-2,5 mies. musiałabym zjechać do PL na wizytę.
Jeśli kogoś znajdę do będzie po prostu cud -
Marakesh > 28-01-2013, 2:36
Zarejestrowałam się dzisiaj na Au pair world, wszystko pięknie profil zrobionyi dostałam oferte single mother z Madrytu Tylko że no nie wiem niby wygląda całkiem fajnie, a jakieś wątpliwości mam. Hostka jest stewardessą i zazwyczaj dwa wieczory w tygodniu jej nie ma a w weekendy stara się nie latać. Napisała że jak jest w domu to się może wszystkim zająć. Dlatego miałabym dużo czasu dla siebie. Ale co najważniejsze ma dwóch synów 13 i 17. 17 latek chodzi do szkoły z internatem i w domu jest tylko w weekend ale i tak potrafi sam się sobą zająć. A 13 trzeba odwozić do szkoły przywozić i dopilnować żeby odrabiał pracę domową. Do tego oczywiście jakieś lekkie prace domowe. Napisała mi już że niedaleko jest bezpłatna szkoła hiszpańskiego a jej synowie pomagaliby mi w praktyce nauczyć się języka. Płaci 60 euro na tydzień, niby nie dużo ale kurs językowy za darmo. Co myślicie? -
freckled > 28-01-2013, 19:19
Hmm...trochę duże te dzieci. Niby fajnie, bo nie trzeba ciągle wymyślać zabaw, żeby zająć mu czas, taki 13-latek pewnie i tak większość czasu spędza grając na komputerze czy na jakimś xboxie:d Wydaje mi się, że bardziej niż au pairki HM potrzebuje kogoś do sprzątania i ogarniania domu pod jej nieobecność. A na jak długo chcesz wyjechać? -
Marakesh > 28-01-2013, 19:31
Chciałabym wyjechać na rok. Ewentualnie dłużej. Jej głównie chodzi o opieke nad tym małym. Bo jest bardzo aktywny i trzeba z nim chodzić na do parku na rolki i deske itp. Napisałam do HM wiadomość czy ma skypa, to mogłybyśmy się zdzwonić i wtedy dopytać o wszelkie sprawy np. również "prace domowe". -
encantada > 20-05-2013, 23:13
Słuchajciee, mam ogromną prośbę. Zostałam dzisiaj wybrana przez rodzinę i pytali się mnie czy wiem jak spisać umowę której wymaga Au Pair World i w tej całej ekscytacji powiedziałam że tak, a tak naprawdę to nie mam pojęcia. Podpisywałam wcześniej umowę w Happy Au Pair, ale tak to nie wiem, a na stronie nie potrafię niczego znaleźć.. Może ktoś ma jakieś doświadczenie ? -
martowa > 24-06-2013, 22:23
Ja miałam dwa problemy.
Pierwszy, to jak przez przypadek zmieniłam obywatelstwo, to prosili mnie o skany paszportu (!). To zasypywałam ich wiadomościami, że to pomyłka i jak doszło do tej sytuacji. Wszystko wróciło do normy.
A gdy założyłam drugie konto po prawie rocznej przerwie, bo tamte wygasło, to mi zablokowali, bo niby jestem jeszcze w bazie.
Dzięki aupair-world udało mi się znaleźć rodzinkę w zeszłym roku, ale na szczęście już nigdy nie będę musiała korzystać z tej strasznej strony