-
-
Re: HappyAuPair
marsianka > 19-01-2011, 21:02
Szkocja - szesciomilionowy kraj na polnoc od Anglii, czesc Zjednoczonego Krolestwa Wielkiej Brytanii i Irlandii Polnocnej. Stolica - Edynburg (420 tys. mieszkancow). Najwieksze miasto - Glasgow (750 tys.)
Czy jest częścią Wielkiej Brytanii czy nie jest to kraj i tyle :mrgreen: tak dla wyjaśnienia -
rosario > 19-01-2011, 21:44
zarówno jest częścią składową wielkiej brytanii, jak i jest krajem ; p -
marsianka > 16-02-2011, 18:17
Hej dziewczyny mam rodzinkę:-) rozmawiałam z nimi ponad godzine i wydaja mi się super :mrgreen: opis rodziny jest na stronie http://happyaupair.pl/aktualne_oferty/44..._pair.html
chciałabym się dowiedzieć czy któraś z Was była w mieście Chobham? bo tam się wybieram :-) -
adal > 23-02-2011, 2:47
Planuję wyjechać jako au pair w wakacje, po maturze. Jednak nie mam zbyt wielkiego doświadczenia z dziećmi - przyprowadzić ze szkoły, obudzić, pomóc z pracą domową, śniadanie, pobawić się itp nie sprawią żadnego problemu, od czasu do czasu zajmuję się dziećmi znajomych, ale zastanawia mnie sposób dobierania kandydatów - agencja dzwoni do osób, które wystawiły nam referencje? A jeśli tak, ale nie uda się im się skontaktować, to co dalej?
Czy składając aplikację możemy wybrać kilka krajów, do których można wyjechać? Czy koniecznie trzeba zapisywać się na kurs językowy? Bo wiadomo jak to jest - czasami jedyny dostępny mógłby "pożerać" większość, lub nawet całe kieszonkowe, a ja chciałabym coś mimo wszystko zaoszczędzić. -
au pair_ala > 23-02-2011, 19:50
jak ja tutaj dawno nie zaglądałam.. a więc moja przygoda bycia au pair dobiega końca w UKjak ten rok minął troszkę mi jest smutno wyjeżdżać od rodzinki bo okazali się jak najbardziej w porządku. No cóż nic nie trwa wiecznie, moim kolejnym krajem nad którym długo myślałam jest Hiszpania bo stwierdziłam, że jeszcze rok przerwy będzie :mrgreen: akurat, oczywiście jadę przez biuro happyaupair bo okazali się ok. Teraz tylko mam dylemat Barcelona - Madryt- Malaga - Majorka? sama nie wiem? Co dziewczyny sądzicie?
[quote name="marsianka"]Hej dziewczyny mam rodzinkę:-) rozmawiałam z nimi ponad godzine i wydaja mi się super :mrgreen: opis rodziny jest na stronie http://happyaupair.pl/aktualne_oferty/4 ... _pair.html
chciałabym się dowiedzieć czy któraś z Was była w mieście Chobham? bo tam się wybieram :-)[/quote]
Chobham jest bardzo dobrze skomunikowany z Londynem, więc nie jest źle zawsze możesz wyskoczyć pozwiedzać czy na zakupy, oczywiście nie co tydzień bo bilety nie należą tutaj do najtańszych jak na zarobki au pair więc trzeba sobie jakoś radzić:-)
[quote name="adal"]agencja dzwoni do osób, które wystawiły nam referencje? A jeśli tak, ale nie uda się im się skontaktować, to co dalej?[/quote]
Wydaje mi się, że dzwonią do skutku choć może się mylę
[quote name="adal"]Czy składając aplikację możemy wybrać kilka krajów, do których można wyjechać? Czy koniecznie trzeba zapisywać się na kurs językowy[/quote] Jasne, że możesz wybrać kilka krajów. Co do wakacji to raczej kursy nie są organizowane, oczywiście są wyjątki gdzie kursy odbywają się w wakacje ale jak już pisałam to są sporadyczne przypadki. -
greta211 > 28-02-2011, 13:03
Po waszych wpisac mozna stwierdzic, ze polecacie biuro happyaupair. Nie znalazlam tu chyba negatywnej opinii w tym watku -
LINKA1 > 01-03-2011, 15:02
JA POWIEM TAK ..ZASTANAWIAM SIĄ OD DŁUŻSZEGO CZASU CZY ZŁOŻYĆ PAPIERY DO TEGO BIURA ..I TAK SAMO JAK TY ZAUWAŻYŁAM ŻE SĄ GENERALNIE TYLKO POZYTYWY O TEJ AGENCJI..I FAJNIE ..ALE Z DRUGIEJ STRONY TYCH KOMENTARZY NIE JEST TAK DUŻO...I TU JEST WŁAŚNIE PYTANIE CZY LEPIEJ SKORZYSTAĆ Z INNEJ AGENCJI O KTÓREJ JEST DUŻO KOMENTARZY PO POŁOWIE CZY Z TEJ CO SA SAME POZYTYWNE ALE MAŁO...HMMM JA POWIEM TAK Z TEGO CO CZYTAŁAM TO PŁACI SIĄ JEJ DOPIERO JAK ZNAJDĄ RODZINĄ Z KTÓRĄ SIĄ JUŻ TAM JUŻ CZŁOWIEK DOGADA ITP..WIĄC GENERALNIE DZIAŁA TO NA KORZYŚĆ AGENCJI BO WIEM ŻE NIE BĄDĄ MI SZUKAĆ JEDNEJ RODZINY NP. NA MIESIĄC..PRAWDA? BO TO JEST INTERESIE WSZYSTKICH -
Aisling > 01-03-2011, 19:13
Zastanawiam się rownież nad ta agencją, aby znalazła mi rodzinkę na wakacje, ale mam problem, tzn tak mi się wydaje, dlatego piszę, aby ewentualnie rozwiać moje wątpliwosci. Bowiem urodziny mam w maju, połowie, a więc na ewentualny wyjazd w czerwcu bylabym juz pełnoletnia (prawko tez teraz robię, ale przy skladaniu aplikacji chyba i tak to sie nie liczy skoro dokumentu nie mam), no ale własnie, czy moge spokojnie skladać aplikacje do biura? W koncu piszą, że od 18 lat, a więc czy beda brali pod uwagę wiek wyjazdu, wiek rocznikowo, czy jednak nie ma takiej możliwości? Była któraś z was w podobnej sytuacji? Albo orientuje się na ten temat?
Bardzo proszę o odpowiedzi, jesli jesteście w stanie mi coś powiedzieć. -
rosario > 01-03-2011, 22:39
kontaktowalam sie z biurem w tej sprawie wczesniej i oni moga podpisac z toba umowe, a tym samym rozpoczac poszukiwania rodziny, w momencie, gdy masz ukonczone 18 lat i ani dnia wczesniej ;x
jestem z poczatku czerwca -
Aisling > 01-03-2011, 22:49
o cholera.. czyli moje nadzieje, na wyjazd raczej są przekreślone..? Bo niestety, ale na chwilę obecną nie bardzo widzę znalezienie rodzinki na własna rekę, chyba, ze nagle stanie się cud i będzie wysyp host rodzin. Co Ty robisz w związku z tym?