• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summer au pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Summer au pair

• Summer au pair
  • Re: Summer au pair

rosario > 10-04-2011, 0:14

jeśli chcesz jechać na lato, to Włochy wydają się być fajną opcją : ))

alexandra085 > 10-04-2011, 21:14

Wlochy fajne na lato ale cholercia jak pomysle o tych facetach natretach...pamietam jak tam bylam i mam kiepskie wspomnienia, ale faktycznie na lato jak znalazl...Nie znam w sumie nikogo z Irlandii i niewiele wiem na temat tego kraju ale tez tam mnie ciagnie :-)

Munia... > 11-04-2011, 17:37

Mam do was pytanie... Co sądzicie o rodzince, która niedawno się ze mną skontaktowała: są z Londynu, oferują mi 7.89funtów/godz. ale oferta jest jest live-out więc będę musiała pokryć sobie koszty mieszkania, wyżywienia (jak tak na to teraz patrze, to oni raczej nie szukają Au Pair tylko jakiejś normalnej opiekunki no ale cóż), miałabym pracować 40h/tydzień przy dwójce dzieci (4 i 2), dodatkowo miałabym robić jakieś drobne prace domowe, prać ubrania dzieci, przygotowywać drobne potrawy i jakieś przekąski.

Najbardziej jestem ciekawa tego, czy uważacie że mogą to być oszuści (chodzi o tą wysoką stawkę).

carly15 > 15-04-2011, 18:25

Oj dziewczyny, nie myslalam ze znalezienie rodzinki na wakacje bedzie tak trudne ;/ od kilku miesiecy jestem zarejstrowana na au pair-world i nic, jedna rodzinka z irlandii pisala, hostka miala jeszcze sie odezwac ale jak ciagle nic ,cisza ;/ wiekszosc rodzinek chce na dluzszy czas a jest tyle dziewczyn co szukaja pracy jako summer au pair, ze zaczynam sie obawiac iz nic nie znajde ;/ marza mi sie wlochy zeby poczyc sie wloskiego ale irlandia i anglia tez bedzie super. Mam doswiadczenie jako au pair, pedagogiczne wykształcenie no i nie wiem. Poradzcie coś.

alexandra085 > 15-04-2011, 19:30

u mnie to samo..bylam zarejestrowana na au pair world i great au pair ale albo chcieli na dluzej albo mieli tyle ofert ze szok...ja bylam juz au pair, bylam niania, znam dobrze angielski, troche hiszpanskiego i...zero oddzewu...zglosilam sie do happy au pair ale poki co nic nie ma na termin ktory mi pasuje tez boje sie ze nic nie znajde! a kiedy dokladnie chcesz jechac?

carly15 > 15-04-2011, 19:55

oj to widze ze nie ciekawie ;/ ja tak na początku lipca do polowy lipca. A Ty?

Kurcze nawet do Norwegii bym pojechała albo gdzieś bo nie chcę spędzić wakacji w domu a innej pracy raczej nie znajdę. A agencja odpada bo nie bede im tyle kasy dawać.

alexandra085 > 15-04-2011, 20:36

wiesz na stronie nie widzialam zainteresowania wiec moze przez agencje....

Piotr > 15-04-2011, 20:45

Widzę że dziewczyny mają problemy ze znalezieniem rodziny,więc dla mnie mission impossible.

Ja też szukam na własną rękę na 4 stronach CC mi szuka w USA prowork mnie olał napisali że spełniam kryteria a były naprawdę duże dla faceta.Zarejestrowałem się jeszcze referencji nie brali,napisali mi że jednak nie.

Napisałem e-mail do koncepcji,happy au-pair ,gawo ,czy mają oferty rodzin dla male au-pair,gawo już tydzień cisza,dwa wcześniejsze 2 dni.Jak do poniedziałku nie odpiszą będę dzwonił do nich,wiem że będzie to bardzo trudne(znalezienie rodziny),ale chyba sam nie znajdę więc jak by dał się z programem nawet na rok bym się pisał,język bym poćwiczył.Mam room w CC i też jest cisza.

jak dziewczyny mają problem by znaleźć rodzinę to male au-pair nie będzie łatwo.

Ja się nie poddam jestem uparty znajdę program lub rodzinę.

alexandra085 > 16-04-2011, 11:16

Piotrze, wydaje mi sie ze najwiekszy problem to summer au pair. Ja jestem bardzo ograniczona czasowo przez egzaminy ktore mam miec jeszcze 16 lipca. Jeden zjazd mam 2-3 lipca a nastepny 16-17. Mozliwe ze szkola da rade zrobic wszytsko 2-3(co wydaje mi sie niemozliwe) ale i tak wpisy itd-wiec musze tu byc do 17. Potem moge jechac ale raczej rodziny wola od poczatku lipca a nie od polowy...ale mam nadzieje ze moze jakims cudem....

Co do au pair USA, jak bylam operka w USA (luty08-sierpien09) to poznalam trzech male au pair. Dwoch z PL trzeci z Czech. Moze wydaje sie to malo ale w mojej okolicy ogolnie nie bylo az tak duzo au pair i ja nie znalam wszystkich z dalszych okolic. Na moim orientation byl jeden z meksyku. Ale to sie zmienia bo kolezanki mi mowily ze mialy np 4-5. Wiec da rade :-) aaa jeden moj znajomy au pair nawet robil rematch i znalazl rodzinke

vaszka > 16-04-2011, 18:56

Spokojnie dziewczyny dacie radę Wydaje mi się, że im bliżej wakacji tym więcej rodzin będzie, w zeszłym roku też bałam się, że nic nie znajdę, a w pewnym momencie po prostu wszystko zaczęło się kręcić. Myślę, że połowa maja to optymalny termin, kiedy najwięcej rodzin szuka aupair, a, no i oczywiście trzeba cały czas być aktywnym na stronach internetowych, bo często zdarza się, że ludzie dzwonią (nawet bez wysyłania do was zaproszeń) pod koniec czerwca, że potrzebują au-pair od zaraz.

Powodzenia i nie bierzcie byle czego!!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia