-
-
Re: moje rozterki
mloda > 01-07-2010, 0:27
Skoro jesteś "ustawiona" finansowo to zrób studia. Zawsze możesz wziąć dziekankę jeśli już nawet by się Tobie odwidziało. Masz 22 lata wiec będziesz miała czas żeby wyjechać, zrobić tam jakiś dobry kurs, który będzie współgrał z Twoim zawodem i po powrocie będzie na pewno łatwiej znaleźć prace. -
carly15 > 31-07-2010, 12:44
Juz od prawie miesiaca jestem w domu... mija dzien za dniem a mi nic nie chce... Nie dostałam sie na studia tam gdzie chcialam :-( i pojawil sie dylemat co tu robic... Czy dalej gdzies indziej szukac co wiaze sie z dalszymi kosztami i tez nie wiadomo czy mnie przyjmą :-( Sytuacja nie wyglada za ciekawie a przeciez nie bede siedziec bezczynnie nic nie robiac bo zwariuje...
W mojej glowie pojawila sie nastepna opcja zeby wyjechac znowu z au pair world ale wczesniej zlozyc dokumenty na wyjazd do usa i za granica czekac az bede miala match i date odlotu...Ale czy napewno? Tak strasznie chcialam wrocic na studia juz sobie zaplanowalam ,że na nastepne wakacje pojade na camp a tu d u p a jednym slowem.
Eh nie wiem.... -
carly15 > 01-10-2010, 22:30
I znowu zdecydowałam się zostac au-pair. Troche z przymusu a troche dlatego ze nie moge wrocic do rzeczywistosci w pl. Wszystko mnie przytłacza, moje plany nie wyszly zadne! nic sie nie udalo i zostalam w martwym punkcie :-( wiec jedyne co mi pozostało to wyjechac. -
dorotkaaa > 01-10-2010, 23:59
USA, USA, USA!
na studia jeszcze zdążysz ;-))
ps. mozesz studiować mając 20-30-40...80 lat ;-)) -
ell > 03-10-2010, 21:06
przyjeżdżaj - najlepiej do Illinois 8) -
carly15 > 03-10-2010, 22:44
dzieki dziewczyny nawet nie wiecie jak bym chciala byc juz w usa ale jak to ja nie pomyslalam wczesniej bo mialam nadzieje dostac sie na studia i nie oszczedzalam pieniedzy.... niestety teraz mnie nie stac zeby zaplacic agencji i musze gdzies w europe znowu na kilka miesiecy poleciec i czekac tam na match.
Teraz marzy mi sie Irlandia a dokladniej Dublin.
Mam juz oferty roznych rodzinek
pierwsza ktora najbardziej mnie interesuje to samotna matka z dwojka dzieci w wieku 7 i 9. Praca 4 dni w tyg, za prasowanie dodatkowa kasa :] wogle bym sie nie wachala tylko jest jedno ale: ona chce bym jezdzila autem a ja po pierwsze nie jezdze za duzo w pl a po drugie w irlandii jest ruch lewostronny i sie go boje. Ale powiedziala ze zaplaci mi za lekcje. Do tego wyjezdzaja do USA musze jezdzic dobrze autem. Oni mieszkaja blisko lotniska i bym mogla sobie podrozowac po calej europie bezproblemow. Kurde... -
carly15 > 05-10-2010, 23:06
hej mozecie mi podpowiedziec bo nie wiem co zrobic.
Wiec dzwonila do mnie rodzina z Francji mowia po angielsku i maja dwojke dzieci 2 latka dziewczyna i 5 lat chlopczyk. Oferują 1500 Euro na miesiąc tylko ze pracuje od rana do wieczora i jeden dzien w tygodniu wolny nie weekend bo oni pracuja. A pracuja z domu bo maja firme online dating jak to napisali hehe. Chca zebym jak najszybciej przyjechala i daja okres probny na 10 dni i jezeli nie wyjdzie daja czas na znalezienie innej rodzinki.
Ale wogle nie pytali mnie o referencje. Mowili ze mieli juz au pair i mam dzien na podjęcie decyzji. Mieszkaja w Paryzu.
Nie wiem co o tym myslec.
Poradzcie coś
A i do tego jeszcze podrozują dużo i pokrywaja wszelkie koszty z tym związane. -
mloda > 05-10-2010, 23:12
Na moje za pieknie to brzmi.... 1500E w miesiacu? :roll: -
carly15 > 05-10-2010, 23:27
no ;/ napisalam im zeby dali mi maila do wczesniejszej au pair
i jak to ja w zwyczaju mam przeszukuje net czy sa jakiekolwiek informacje o rodzinkach ktore sie odzywaja w sieci hehe i wpisalam ich maila w facebooku i wyszlo ze jest to samo imie i wogle tylko nazywko sie nie zgadza jakie podali ;/ chronia swoich danych osobowych czy co?;/
mam troche stracha wiec watpie zebym sie na ich propozycje zgodzila... ale boje sie ze nie znajde zadnej rodzinki szukam i szukam i malo kto sie odzywa ;/ -
carly15 > 05-10-2010, 23:36
haha odpisali mi ze dlaczego chce kontakt do bylej au pair? ze to oni powinni wymagac referencji... no im je zaproponowalam to o co chodzi 8O
Wiec napisali :"unfortunately, i don't think we can go anywhere
good luck"
to dziwne ze chce byc bezpieczna?
Wiec wniosek sie z tego nasuwa taki ze naprawde dziewczyny trzeba uważać. Nawet jezeli dzwonią i rozmawiacie to nie znaczy ze są w porządku. Jezeli cos jest nie jasne od razu powinna sie zaswiecic czerwona lampka. ;/