• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

GAWO

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• GAWO

• GAWO
  • Re: GAWO

Tośka > 26-02-2012, 21:54

no mi za bardzo na kaliforni nie zalezy wolałabym NYC i tamtejsze okolice

balbina > 26-02-2012, 22:02

ok dam znać :d

Gdzie tam do biura ;P ja z Wrocławia jestem, więc na skype wszystko )

Tośka - co się bardziej OPŁACA, jeśli chodzi tylko o koszty to IE jest tańsze, ale tak jak Astrid słyszałam, że nieco gorsze. Ja składam papiery do dwóch agencji choć wolę jechać z APC, ale zobaczymy -może jakaś super rodzinka będzie w IE

Astrid > 26-02-2012, 22:03

Najlepiej będzie jeśli obczaisz sobie strony obu agencji i przez opcję "szukaj" na forum (bo są porozrzucane trochę) poczytasz opinie o nich

Aguta, to bym bardziej daj znać, bo ja z lubuskiego jestem, więc też przez Skype

agniesia > 26-02-2012, 22:11

[quote name="aguta"]looool a czemu jak byłaś u lekarza to nie wzięłaś papierów do dwóch agencji ;ooooo

nie, nie ... To nie jest tak, że się nie płaci :d

Wiem, że wiesz ale dla wytłumaczenia te 350 zł i kolejna druga rata to własnie są opłaty programowe IE i APC ( Gawo pewnie ma jakąś prowizje za kandydatkę ) no i po prostu APC jest droższe i jeżeli jedziesz przez nich to jeszcze dopłacasz. - Tak jak to sobie wyobrażam :d Pytajcie gawo [/quote]

Nie wiem czemu nie zabrałam tych z IE, szczerze mówiąc. Jak drukowałam to wszystkie z APC, bo jakoś tak nawet nie myślałam nad IE

Też będę miała rozmowe przez skype Napisałam do nich maila czy jutro pasuje. Zobaczymy co mi odpisze

PS. Zaczynam się stresować :o

[quote name="Tośka"]a ktora agencja sie bardziej oplaca .. w sensie wedlug was jaka mialybyscie wybrac .. IE czy APC [/quote]

Ja wybieram APC. Też czytałam słabe opinie o IE i jakoś tak mnie nie przekonuje do siebie

Astrid > 26-02-2012, 22:12

No, czyli jednak dobrze wyczytałam

Agniesia tobie też powodzenia i też zdaj relację! Ja nawet nie myślę o interview 8O

agniesia > 26-02-2012, 22:15

[quote name="aguta"]" 2) opłata obejmująca szkolenie z zakresu psychologii, pierwszej pomocy i opieki nad dziećmi w wysokości 230 zł płatna w terminie 3 dni od dnia podpisania niniejszej umowy,

3) opłata obejmująca szkolenie językowe w wysokości 200 zł, płatna w terminie nie późniejszym niż dzień ukończenia kursu o którym mowa w ust.2 pkt 3."

2) no to tutaj widzisz agencja dostaje pieniążki bo przeciez szkolenie odbywa się rpzez agencję a w 3 punkcie to chyba tez, jesli to szkolenie jest tez szkoleniem jezykowym D[/quote]

Według mnie to szkolenie to te dwa pliki co wysyłają mailem. Szkolenie w opiece nad dziećmi i to z jezyka angielskiego. A właśnie. Czy ktoś to w ogóle czyta ? Bo to opiece nad dzieckiem przejrzałam, ale na 75 stron z j.ang już nie mam siły

agniesia > 26-02-2012, 22:17

[quote name="Astrid"]No, czyli jednak dobrze wyczytałam

Agniesia tobie też powodzenia i też zdaj relację! Ja nawet nie myślę o interview 8O[/quote]

dzięki też nie myślałam I tak z dnia na dzień chyba lepiej, bo nie ma za dużo czasu na stres

balbina > 26-02-2012, 22:18

to jest szkolenie ;o halo a gdzie jest swiat pieniedzy ?

nie wierzę że IE to charytatywna agencja i pomaga biednym rodzinom znaleźć biedne operki

Astrid jutro pozna odpowiedz to się też dowiemy

agniesia > 26-02-2012, 22:21

Tak się nawet ten plik nazywa "szkolenie językowe aupair"

A mnie to nawet nie interesuje ile kasy kto dostaje. Ważne, że możemy jechać :lol:

Astrid > 26-02-2012, 22:27

agniesia, true, true! :lol: Moim zdaniem jest tak - to 100$ co płacimy po znalezieniu rodzinki idzie dla tej agencji, w której ją znaleźliśmy. Bo jeśli nie znajdziemy żadnej to one i tak kasy nie dostają.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia