-
-
Re: GAWO
Tośka > 26-02-2012, 21:54
no mi za bardzo na kaliforni nie zalezywolałabym NYC i tamtejsze okolice -
balbina > 26-02-2012, 22:02
ok dam znać :d
Gdzie tam do biura ;P ja z Wrocławia jestem, więc na skype wszystko)
Tośka - co się bardziej OPŁACA, jeśli chodzi tylko o koszty to IE jest tańsze, ale tak jak Astrid słyszałam, że nieco gorsze. Ja składam papiery do dwóch agencji choć wolę jechać z APC, ale zobaczymy -może jakaś super rodzinka będzie w IE -
Astrid > 26-02-2012, 22:03
Najlepiej będzie jeśli obczaisz sobie strony obu agencji i przez opcję "szukaj" na forum (bo są porozrzucane trochę) poczytasz opinie o nich
Aguta, to bym bardziej daj znać, bo ja z lubuskiego jestem, więc też przez Skype -
agniesia > 26-02-2012, 22:11
[quote name="aguta"]looool a czemu jak byłaś u lekarza to nie wzięłaś papierów do dwóch agencji ;ooooo
nie, nie ... To nie jest tak, że się nie płaci :d
Wiem, że wiesz ale dla wytłumaczenia te 350 zł i kolejna druga rata to własnie są opłaty programowe IE i APC ( Gawo pewnie ma jakąś prowizje za kandydatkę ) no i po prostu APC jest droższe i jeżeli jedziesz przez nich to jeszcze dopłacasz. - Tak jak to sobie wyobrażam :d Pytajcie gawo[/quote]
Nie wiem czemu nie zabrałam tych z IE, szczerze mówiąc. Jak drukowałam to wszystkie z APC, bo jakoś tak nawet nie myślałam nad IE
Też będę miała rozmowe przez skypeNapisałam do nich maila czy jutro pasuje. Zobaczymy co mi odpisze
PS. Zaczynam się stresować :o
[quote name="Tośka"]a ktora agencja sie bardziej oplaca .. w sensie wedlug was jaka mialybyscie wybrac .. IE czy APC[/quote]
Ja wybieram APC. Też czytałam słabe opinie o IE i jakoś tak mnie nie przekonuje do siebie -
Astrid > 26-02-2012, 22:12
No, czyli jednak dobrze wyczytałam
Agniesia tobie też powodzenia i też zdaj relację! Ja nawet nie myślę o interview 8O -
agniesia > 26-02-2012, 22:15
[quote name="aguta"]" 2) opłata obejmująca szkolenie z zakresu psychologii, pierwszej pomocy i opieki nad dziećmi w wysokości 230 zł płatna w terminie 3 dni od dnia podpisania niniejszej umowy,
3) opłata obejmująca szkolenie językowe w wysokości 200 zł, płatna w terminie nie późniejszym niż dzień ukończenia kursu o którym mowa w ust.2 pkt 3."
2) no to tutaj widzisz agencja dostaje pieniążki bo przeciez szkolenie odbywa się rpzez agencję a w 3 punkcie to chyba tez, jesli to szkolenie jest tez szkoleniem jezykowymD[/quote]
Według mnie to szkolenie to te dwa pliki co wysyłają mailem. Szkolenie w opiece nad dziećmi i to z jezyka angielskiego. A właśnie. Czy ktoś to w ogóle czyta ? Bo to opiece nad dzieckiem przejrzałam, ale na 75 stron z j.ang już nie mam siły -
agniesia > 26-02-2012, 22:17
[quote name="Astrid"]No, czyli jednak dobrze wyczytałam
Agniesia tobie też powodzenia i też zdaj relację! Ja nawet nie myślę o interview 8O[/quote]
dziękiteż nie myślałam I tak z dnia na dzień chyba lepiej, bo nie ma za dużo czasu na stres -
balbina > 26-02-2012, 22:18
to jest szkolenie ;o halo a gdzie jest swiat pieniedzy ?
nie wierzę że IE to charytatywna agencja i pomaga biednym rodzinom znaleźć biedne operki
Astrid jutro pozna odpowiedz to się też dowiemy -
agniesia > 26-02-2012, 22:21
Tak się nawet ten plik nazywa"szkolenie językowe aupair"
A mnie to nawet nie interesuje ile kasy kto dostaje. Ważne, że możemy jechać :lol: -
Astrid > 26-02-2012, 22:27
agniesia, true, true! :lol: Moim zdaniem jest tak - to 100$ co płacimy po znalezieniu rodzinki idzie dla tej agencji, w której ją znaleźliśmy. Bo jeśli nie znajdziemy żadnej to one i tak kasy nie dostają.