• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Viser la Lune - ca me fait pas peur..! <madzieeek en Fran

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Viser la Lune - ca me fait pas peur..! <madzieeek en Fran

• Viser la Lune - ca me fait pas peur..! <madzieeek en Fran
  • Re: Viser la Lune - ca me fait pas peur..! <madzieeek en Fran

Gość > 16-03-2007, 11:14

przescieradla z gumkami - zaje...ste na materacu, poje..ne w praniu. Ja sobie po prostu kazdy fragment osobno prasowalam zawsze, boki osobno i srodek osobno i wyprasowane to bylo. Nigdy sie jednak nie udalo mi opanowac sztuki skladania tego przescieradla, zeby po rozlozeniu nadal wygladalo jak wyprasowane!

madzieeek > 16-03-2007, 15:45

No i wiedzialam, ze tak bedzie, wieeeedzialam... :evil:

Tzn. ze smakowalo im :p

A nawet wiecej - zachwyceni byli i chwalili moj ukryty talent i zachecali do dalszych prob...

Xavier zaaachwycony moim ciastem, dzieciaki pozarly zupe pieczarkowa w minute i ciagle im malo bylo ( generalnie te moje bachory to takie glodomory, ze trzeba im ograniczac ;p Tzn chlopcom moze nie, ale mloda sie coraz szersza robi i trzeba jej pilnowac - tak ze problem niejadkow odpada ;p).

O boze, co ja najlepszego narobilam... ;p;p;p

No nic, poki co szykuje sie w koncu weekend bez babysittingu, wiec nie zamierzam tutaj siedziec ani minute dluzej niz potrzeba

I Wam rowniez zycze udanego weekendu, i dziekuje za wskazowki dotyczace przescieradel - prasowanie to moje ulubione z zajec ddomowych, ale jak to to widze (i jeszcze koszule meskie - na szczescie tutaj tego nie widuje ;p) to dostaje bialej goraczki...

Buziaki!

Oli...nie zawstydzaj mnie kobieto...

Zobaczymy sie w Pasji to tam Ci dopieor pokaze na co mnie stac ;p

Hehhh...jak tylko weeend nadciaga to od razu jakas taka tesknota mnie nachodzi...tesknota za kebabami ;p

Buziak!

Gość > 16-03-2007, 17:01

Koszule uwielbiam prasowac! Niby ich tak niewiele, a tyle czasu schodzi (super jesli w tym czasie trzeba zabawiac jakiegos rozwydrzonego 8-latka - po prostu mowi sie, ze ma sie prasowanie i trzeba uciekac - albo jak sie ma od godziny placone 8) ).

I w jednej z rodzin, u ktorej teraz pracuje (a pracuje juz u trzech na raz :lol: ) mam wlasnie tylko koszule do prasowania, ale ulga

madzieeek > 22-03-2007, 0:26

Coby tak histori nie zaniedbywac...

Plynie czas, coraz szybciej jakby, za dwa tygodnie z malym hakiem bede do domku leciec!

Rowniez na dwa tygodnie.

Z pusta keiszenia bien sur, nawet z dlugami...

Chyba lepiej by bylo byc Rosjanka - im nie tak latwo do domu na swieta jechac,a ja cala kase wydaje na bilety.

Jak nie Anglia to Polandia.

Al trudno.

Oszalala bym tu we swieta.

Wiec sie zawijam przy kazdej sposobnosci.

co do Rosjanek - jest tu taka jedna sympatyczna, co to sie zawsze spotykamy jak odwozimy dzieciaki na koszykowke, i palimy potem za moim samochodem...ot, taka se rozrywka ;p

A teraz z wrodzonego lenistwa wkleje tekst z floga:

No wiec dzis rodzice sie zawineli, tzn Xav jak zwykle do roboty a Agnies wolne miala, to zabrala dupe na caly dzien do Paryzewa. Korzysc z tego taka, ze w przerwach miedzy jednym a drugim kursem taksowkarskim zapodalam gromadzie Piratow z Karaibow i spokoj swiety :p

Potem nakarmilam, a potem bylam towarzyska i towarzyszylam w grze towarzyskiej.

A potem opierdolilam, bo klamcy jak Pinokio nosy maja i oszukuja az sie kurzy.

I tym sposobem wszyscy sie poobrazali i szybko do lozek zagonilam.

Rock'n'roll, nie ma co... ;p

a starzy jeszcze nie wrocili do tej pory i tylko dlatego moge spobie pozwolic na pisanie postow o tej porze ;p

Hehhh...zaczynaja mi sie ciezkei rozmyslania...to znak, ze juz niedlugo tu zabawie tak na prawde...

Rozmyslam nad moja przyszloscia...sto pomyslow mi sie rodzi co piec minut...

Anglia umarla smiercia naturalna poki co.

Natomiast cos, czego sie zawsze wyrzekalam, staje sie jak najbardzije realne...

I nie chodzi tu Emi o ponowne operkowanie - za stara jestem, w pazdzierniku 26 stuknie, kto mnie bedzie chcial taka stara "jeune fille au pair"?? ;p

Oki, dziekuje za uwage, do zobaczenia ponownie!

Bisous!

I wybaczci literowki, ale jestem takim okropnym leniem, ze ich nie poprawie ;p;p;p

madzieeek > 23-03-2007, 11:35

Ratunkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

TYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYJEEEEEEEEEEEE...............!

martamaua > 23-03-2007, 13:09

Ja to raczej bym z rado?ci krzyknęła

oliwka911gt > 24-03-2007, 17:38

ty nie gadaj ze stara jestes! bo mi juz powoli 27 8O :? :roll: idzie. a rodziny wola strsze operki bo maja w glowie ulozone. co wymlodzilas??

madzieeek > 30-03-2007, 14:47

Aloha!

Czasu mi jakos brakuje i wdodatku mam naglowie czwarte dziecko...tatus ze skrecona kostka ;p

Na szczesice jest najsympatyczniejszy z calej familii wiec orajt

Tylko ze mi kompa okupuje, zuypelnie nie wiem dlaczego, skoro ma swojego laptopa ;p

Co wymyslilam...?

Nic nowego... przedszkole..ale takie "specjalne" przedszkole ;p

Ale na razie nic nie mowie, bo jeszcze nic nie wiadomo

Tak czy inaczej chce do Polski...do przyjaciol, do rodziny...

Wszyscy mowili, ze z czasem mi ta tesknota przejdzie, ze sie przyzwyczaje, ze znajde nowych znajomych itd.

Orajt...przyzwyczailam sie...

Znajomych owszem, znalazlam...moze nawet pocichu moza juz dwie osoby przyjaciolmi nazwac...

Ale tesknota za tymi co w Polsce zostala i zabija mnie!

Dlatego to juz pewne - na razie zadnych emigracji! Chyba ze na wakacje ;p

Polandia i koniec ;p

Co do tycia...tragedia, mowie wam...

zalamac sie idzei!

Biegam na ten aerobic i na step a mimo wszystko robie sie coraz szresza i okraglejsza!

Znaczy ze daze do doskonalosci, a wiadomo,ze doskonala jest tylko kula ;p

No nic..babcia sie ucieszy, ze "taaaak dobrze wygladam" ;p

Bo jak przylecialam po pierwszym miesiacu wychudzona o 6 kg to rece zalamywala ze taka zmizerniala jestem

Kurna, jak to sie stalo?? A bulo tak pieknie...

Oki, spadam, jedziemy z Ksawerym ubezpieczenie zalatwic, bo mi sie skonczylo

A tout à l'heur! :*

PS. Za tydzien sie pkauje i w sobote wylot - cale DWA tygodnie w domu!!!

Juppiiiiiiiii !

Yoanna > 31-03-2007, 1:30

ja tez do pl jade na dwa tyg i taaaaaaak sie ciesze. stesknilam sie juz troche ;P

a co do przyszlosci to sama juz nie wiem, ale pewnie tez kiedys do kraju wroce..

Gość > 31-03-2007, 12:06

Ja moze sie w PL pojawie w lipcu - jak na razie projekt wstepny. Ale na zawsze to jakos mi sie nie usmiecha jechac. Jak na razie to czekam jeszcze ze 2 miechy i jak wszystko bedzie jak jest, to sie wlasnie z PL wymeldowuje I w dowodzie osobistym bede miec odtad wpisane: zameldowanie, Sztokholm, Szwecja

Ale na razie ostroznie...

Trzymajcie sie lasencje, i niech kazda znajdzie swoje miejsce na swiecie - jesli jest to dla kogos PL, to niech tam jedzie i bedzie szczesliwy, jesli dla kogos jest to jakis inny kraj, to czemu nie? Kwestia gustu i wolnego wyboru
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia