-
-
Re: Sol - OSZUKAC PRZEZNACZENIE!
Sol > 19-07-2006, 13:19
Emi nie przepraszaj-racje masz w 100%.Przejmuje sie i sama nie wiem czemu.A nie jade bo mam tutaj cos co mnie jeszcze troszke tutaj trzyma, a mianowicie szkole ktora mam do konca sierpnia i za nic w swiecie nie chcialabym z niej teraz zrezygnowac bo mi duzo pomogla.
Napisalam co napisalam, ale fakt faktem ze mi ulzylo i oto wlasnie chodzi.
Dobrzeb ze istnieje miejsce gdzie mozna sobie ponarzekac bez wiekszych konsekwencji a pozniej wrocic znow do normalnego zycia :wink: -
Edi > 19-07-2006, 21:26
Ja bym jechala.Jestem tutaj juz poltora roku,skonczylam wlasnie to zasrane operkowanie,znalazlam trzy "normalne"prace,nauczylam ang.prawie do perfekcji.Nie bylo latwo i na pewno nie bedzie.A magister...nie rozsmieszajmy sie nawzajem prosze.Ja zadnego magistra nie mam,a nie czuje sie w zaden sposob ubozsza,niz magister z pustym lbem.Do tego od jesieni na finski juz sie zapisalam i wsadzilam w to ostatnie oszczednosci.Poznalam faceta,zycie mi sie zaczyna klarowac i plany na przyszlosc sa.Nie sluchaj ludzi kobieto,bo ludzie maja to do siebie,ze kochaja pouczac i doradzac.I zawsze im sie wydaje,ze wiedza lepiej niz ty.Emi wie jak meczylam sie operkujac i w Finlandii przez moment i tutaj.Ale mimo tego,nie zaluje.Sram na to co mowia gdy stwierdzam,ze bylam operka.Gowno komu do tego.Moje zycie i moje decyzje.Ja bym jechala,bo mozna cos stracic,ja stracilabym tyyyyleeee.Nie zaluje,a do tej calej Polski zawsze wrocic mozna.Tylko zeby tam nie zasilic szeregu bezrobotnych.A potem siedziec na kanapie przed tv i ryczec i zalowac,bo bedzie za pozno.E tam! -
Sol > 21-07-2006, 14:21
Ach....
W zyciu nie mozna sobie nigdy niczego zaplanowac-przynajmniej w moim przypadku!
W wyniku nieprzewidzianych okolicznosci stracilam dodatkowe zrodlo utrzymania a na dodatek okazalo sie ze moje plany co szkoly w sierpniu tez biora w lep, bo na kursy zglosily sie jakies mloty ktore po angielsku nic a nic a o indywidualnych raczej moge tylko pomarzyc.Szkoda. Teraz moge tylko trzymac kciuki zeby jakies osobki o podobnym do mnie poziomie mialy ochote dalej sie uczyc lub spakowac walizki i ufac ze dam sobie rade z tym co mam.
I jeszcze jedno:
Jak zaczac rozmowe z hostami o tym ze rezygnuje???
Nie umiem sie na to zdobyc :? -
Edi > 21-07-2006, 14:51
Sol,nic nie mow.Siedze i rycze,bo z mieszkaniem klopoty jak cholera.Ze tez to miasto jest takie male i jeszcze ten nieszczesny festiwal przez caly sierpien bedzie :? Szlag by to.A hosci,jak madrzy ludzie,to zrozumieja.Podaj konkretne powody i tyle. -
Gość > 21-07-2006, 15:49
Sol, jak będziesz już wiedziała, jak im to powiedzieć, to mi przekaż - bo mnie też taka rozmowa czeka...
A poradzić sobie poradzisz z tym co masz, nie martw się! -
Sol > 21-07-2006, 22:20
No i juz po... :lol:
Bogu dziekuje za to ze Dominika i Bartek sa tacy domyslni :lol:
(Bartek w wyniku nieprzewidzianych okolicznosci mieszka teraz u nas,podobnie jak babcia dunka ktora postanowila nas odwiedzic-nic prawie nie kumam co ona mowi do mnie, bo mimo iz po angielsku to z takim akcencet ze ja padam :? )
Prawda jest taka ze od kilku dni a raczej tygodni borykalam sie z tym jak im powiedziec ze rezygnuje, a z drugiej stony nie bedac przekonana w 100% iz ta rezygnacja to najlepsze co moge zrobic.Najgorzej zrobilo sie kilka dni temu, kiedy psychicznie juz naprawde nie dawalam rady
We wtorek pojechalam jeszcze z Dominika do Krakowa i cala droge przesluchalysmy muzyki w milczeniu.Obie to uwielbiamy wiec luz,ale zawsze cos nawijamy a tym razem nic.Obie wiedzialysmy ze cos jest nie tak,ale ja wiedzac ile ona teraz ma naprawde powaznych problemow nie mialam ochoty nawet wspominac o moich. W drodze powrotnej tak samo, jeszcze sie dowiedzialysmy ze ta dunska babcia przyjechala to juz w ogole...skonczylo sie na tym ze pojechalysmy na noc do Magdy,zony Bartka a naszej kumpeli bo nie mialysmy najmniejszej ochoty wracac do domu :!:
Na nastepny dzien to juz w ogole byl kosmos!Ja od kilku dni totalnie bez snu,bo jak mozna spac wiedzac ze musisz podjac w koncu ta decyzje,decyzje ktora znowu calkowicie zmieni twoje zycie na najblizszy okres.Bartek jak mnie zobaczyl to od razu sie pytal czy cos bralam bo wygladalam jak monstrum,totalnie,nawet w szkole to zauwazyli!!!
I tak przez caly dzien!!!bartek ze swoimi detektywistycznymi zdolnosciami na pewno cos wyczul.
Na poczatku powiedziec hostom o tym ze chcesz ich opuscic wczesniej wydawalo mi sie totalnie proste tym bardziej ze oni sa naprawde zajebisci.Ale okazalo sie inaczej!!!I choc wiedzialam ze oni zrozumieja moja decyzje to po prostu najzwyczajniej w swiecie nie potrafilam zaczac tej rozmowy.
Na szczescie Dominika sama zaczela :wink:
Jechalysmy sobie samochodem i ona mowi mi o tym ze musimy sie wyprowadzic, ze juz nie daje rady, ze nie moze mieszkac tak dluzej, ze znow wszystko od poczatku.Ja mine mialam pewnie taka :? i naprawde pojecia nie mialam jak ja mam jej w takiej syt.powiedziec zeby szukala sobie zastepstwa, a ona dokladnie w tym momencie mi mowi:"ale ty mi powiedz miesiac wczesniej jesli bedziesz chciala nas opuscic, bo jak spakujesz walizki i mnie tak zostawisz to ja sobie nie dam z tym wszystkim rady"-to byly slowa na ktore czekalam przez ostatnie kilka tyg!
Ja na to:"mozesz juz szukac niani,jestem zdecydowana na wyjazd ale zostane tak dlugo az kogos znajdziesz".
W sumie stanelo na tym ze zostane pewnie gdzies do konca sierpnia, moze krocej, w tym jeszcze mam tydz wakacji w domu!!!
Oczywiscie w miedzy czasie zadzwonili do Dominiki wszyscy znajomi i wiedza ze ja odchodze,a jak pytali dlaczego to mowila ze sie nie dziwi, bo co to za idea siedziec na takim zadupiu i to jeszcze w swoim kraju.
Boze jak sie ciesze ze mam to juz za soba!!!!
Emi nie zwlekaj tylko powiedz im i to czym predzej!!!
I na koniec-w zwiazku z tym ze nie mam jeszcze opcji na pszyszlosc to prosze was jesli znacie jakas fajna rodzinke ktora potrzebuje niani od wrzesnia,pazdziernika dajcie mi znac! -
Gość > 22-07-2006, 0:01
Sol, a chcesz przyjechać do moich?
Lidingo, autobusem 30min od centrum Sztokholmu, do stacji metra 15. Praca w godzinach 16.00 - 19.00, w pi?tek generalne sprz?tanie domu (dodatkowe 4 godziny - tzn rodzina twierdzi, że to między 2-3, ale ja wiem z do?wiadczenia). Chłopaki ok, host spoko, hostka ma swoje odchyły, ale można się ni? nie przejmować - i tak mało się z ni? widzi, a wszelkiego rodzaju sprawy załatwiane s? między operk? a hostem. 3600kr plus szkoła. Medborgarskolan, 7min autobusem od domu, 2 razy w tygodniu po 2h, możliwo?ć zamiany statusu z operki na studentkę, je?li dziewczyna chce. Pokój wła?ciwie bardziej niż wynajmowany, niż operski. Chłopaki wła?ciwie ceni? i szanuj? twoj? prywatno?ć.
A co mi nie odpowiada? Nie chcę już być live-in, a i to że mówi? po angielsku do Ciebie i do dzieci - ale je?li chcesz podszkolić angielski a przy okazji trochę nauczyć się szwedzkiego, to pozycja w sam raz. -
Sol > 22-07-2006, 0:27
Wiedzialam emi ze mi swoja rodzinke zaproponujesz :lol:
Ale akurat szwecja to ostatnie gdzie bym chciala pojechac...chociaz,kto wie? -
Edi > 22-07-2006, 1:50
O ja nie moge :lol: Emi:dzieciaki ok,host spoko,hostka ma swoje odchyly,ale....
Jakbym moja rodzine opisywala.Ale oni juz nikogo po mnie nie chca,wynosza sie z Edynburga na zadupie. -
martamaua > 22-07-2006, 12:53
Hehe czyli po krótce taki w miare opis
Ja o moich tez to samo
Sol w szoku jestem ale? dała!