• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Emi, skandynawska syrenka ;)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Emi, skandynawska syrenka ;)

• Emi, skandynawska syrenka ;)
  • Re: Emi, skandynawska syrenka ;)

(-:MARZENA:-) > 26-01-2006, 15:54

kooooniecznie ustal w domu jakies prawa co do kompa bo na samych nielegalnych dzialaniach nie wyrobisz, a pozatym tak inaczej tu na forum jak ciebie nie ma

do nastepnego razu- mam nadzieje ze bedzie on soon

monica07 > 26-01-2006, 17:17

Emi pisalam to juz chyab kiedys, ale za kazdym razem jak slysze ze ty sie szwedzkiego uczysz i nawijasz to podziwiam, szczerze podziwiam.

Ostatnio myslalam zeby zainwestowac w nauke jakiegos nietypowego jezyka. Nie wiem skad mi sie ostatnio ten zapal do nauki bierze, chyba ta przerwa od szkoly i operskie obowiazki powoduja ze az mi sie chce uczyc

martamaua > 26-01-2006, 17:21

To wez sobie urdu albo pan jabi Monica

(-:MARZENA:-) > 26-01-2006, 17:26

hahahaha ciekawa jestem jakie te jezyki maja brzmienie.... :lol: :lol: :lol:

martamaua > 26-01-2006, 17:28

Calkiem znosne, twarde

monica07 > 26-01-2006, 17:28

kurwa mac jak nawet nie wiedzialam ze takie istnieja :lol:

z ta nietypowoscia nieprzesadzajmy, chcialabym zeby jeszcze pare osob na swiecie poslugujacych sie tym jezykiem zylo.no i raczej nie w himalajach albo filipinach bo sie nie wybieram

martamaua > 26-01-2006, 17:31

Urdu to Pakistan, pan jabi Indie

Widzialam w ogole foty z wesela pakistanskiego, cos niesamowitego jak kolorowo tam!!!

monica07 > 26-01-2006, 17:34

napieramy na Pakistan thousands of possibilities for aupairs!

zasmiecamy wlasnie historie Emi i zaraz ktos nas opieprzy zdrowo. Moze by tak sie do pracy wziac laski :lol:

martamaua > 26-01-2006, 17:36

Wlasnie ide, bo brudu juz scierpiec nie moge a i wez kogos zapros, wstyd

Psieplasiamy Emciu :*

Gość > 30-01-2006, 14:45

Nic nie szkodzi laski, mozecie smiecic, jako ze ja teraz bede tutaj bywac bardzo rzadko

Legalnosc neta zalatwila sie sama - host po prostu powiedzial mi w sobote, ze jesli chce sprawdzic poczte czy cos to moge na kompie Simona (starszego), Simon sam tez sie zgodzil - i tym sposobem jesli nikogo nie ma w domu a ja mam czas, moge sobie na forum zajrzec :lol:

Ale musicie sie przyzwyczaic, ze mnie teraz raczej nie ma niz jestem.

Od przyszlego tygodnia bede mogla tu bywac tylko w srody Reszta tygodnia to albo praca, albo szkola, albo zycie towarzyskie, ktore tu KWITNIE!

Sztokholm jak z pocztowki, a ile przystojnych panow to sie we lbie nie miesci... :roll: :twisted: 8) Mamy jednak z moja kumpelka Judith (imie podaje bo duzo jej tu pewnie bedzie, przynajmniej jak na razie sie zapowiada, jest tu operka od wrzesnia, znamy sie z neta od czerwca, jest z Holandii) poczatki jednego powaznego problemu - podoba nam sie dokladnie ten sam typ faceta... Ostatnio posprzeczalysmy sie w McDonaldzie (na lody poszlysmy ) o jednego takiego ktory kolo nas siedzial...

Ladna d. z niego, do tego normalnie zaczal z nami gadac - dziwna sprawa w Skandynawii... odwazny facet ale coz z tego, jak my takie obie traby ze o numer zadna nie zapytala... Potem jednak stwierdzilysmy, ze nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo - przynajmniej odszedl nam w sina dal powod do klotni

Najbardziej po moim rocznym pobycie w finskiej wsi podoba mi sie metro :lol: Moglabym cale zycie w nim spedzic na dzien dzisiejszy Oblesne, ale ile ludzi ciekawych mozna spotkac :lol:

Ekipka sie zbiera, jak na razie 2 razy bylismy out (no... w koncu dopiero jeden weekend byl) - ja, Judith, Adrian z RPA i Ksenija (operka z Litwy). Towarzystwo jak na razie niezle, raczej problem odwrotny niz w Finlandii - tam byl czas zeby wychodzic a nie bylo z kim, tutaj jest z kim ale z czasem troche trudniej

No to moze troche o mojej host rodzince. Hostka pedantka podobno, ale jak na razie ok sie wydaje. Host spoko, zadowolony caly czas, wczoraj mnie gotowac wieczorem uczyl :lol: Najwieksza ich wada (z ktorej zarazem chce mi sie smiac) to niesamowite skapstwo - wczoraj uzgadnialismy grafik i powiedzieli mi, ze mam sie starac brac jak najkrotszy prysznic, bo to jest bardzo drogie :roll: To jak ja niby w lecie mam nogi codziennie golic, he? :? :evil:

Wczoraj juz zaczelam myslec o przyszlym weekendzie (w piatek wychodzimy z moimi ludzikami na meeting grupy o nazwie international friends of stockholm), sobota mi sie marzyla, a tu przy obiedzie moi hosci pytaja, czy z chlopakami nie posiedze, bo oni sa zaproszeni na party bez dzieci :evil: Najpierw mialam pewnie bardzo zniesmaczona mine, ale potem pomyslalam sobie, ze przeciez jeszcze wiele sobot w szwedzkiej stolicy mnie czeka wiec ta jedna moge przebolec. Za to 25.lutego (za 3tyg) jada do Hiszpanii na tydzien (sa ferie) i zostaje sama w domu To bedzie sie dzialo, hehe (taa, pewnie forum non stop :lol: przynajmniej chwilowo wroca stare czasy )

Zdjecia pstrykam, ale nawet nie mam specjalnie jak ich na kompa zrzucic, chyba zaczne Judith molestowac, czy u niej moge zrobic...

W sumie to chyba wszystko co mialam napisac. Bede z powrotem nawijac w srode :lol: Ogolnie to mi sie tu podoba, ale teskni mi sie za moimi wariatami z Finlandii. Olga Anna mowi, ze to przejdzie po jakis 3 miesiacach, ale ja sama nie wiem... Cos jednak mowi mi, ze Sztohkolm jest jak najbardziej ok, ale moje miejsce jest gdzies Suomessa...

Pozyjemy zobaczymy.

A wracajac do tematu nietypowych jezykow - mnie sie Sami marzy, ale jestem na dobrej drodze Jak na razie szwedzki trzeba poprawic, a juz w glowie mi moja wyplata i... gramatyka finska. Czuje, ze czas podjac nowe wyzwanie 8)
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia