• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2014

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2014

• Au Pair 2014
  • Re: Au Pair 2014

yamisouls > 03-11-2013, 14:11

krawjedz napisał(a):Cześć jestem Aleksandra i mieszkam w okolicach Szczecina. W tym roku mam maturę, ale jako że poszłam do szkoły rok wcześniej, 18 lat kończę dopiero pod koniec czerwca. Wiąże się to z trudnościami jeśli chodzi o prawko. Jak sądzicie - mam szanse w tym roku? Może sobie darować i próbować po licencjacie, ewentualnie wziąć dziekankę? Zależy mi na tym roku, bo nie mam jeszcze sprecyzowanych planów co do studiów...

Cześć!
    Jasne, że powinnaś spróbować teraz, przecież nie musisz wyjeżdżać od razu w czerwcu tylko np. w październiku/listopadzie.
    Moim zdaniem branie dziekanki na wyjazd nie jest dobrym pomysłem, bo wtedy tracisz szansę na przedłużenie programu o drugi rok itd.. 

Marta91 > 03-11-2013, 14:27

yamisouls napisał(a):też się zastanawiam czy nie złożyć do CC też, zawsze większe szanse!
    no dokładnie tak samo myślę!

Marta91 > 03-11-2013, 14:30

KiniaJ19 napisał(a):alniac i Marta91 a wybrałyście już jakąś agencję ? ja też teraz zdaje mature i mam nadzieje że odbiore świadectwo i potem planuje właśnie wyjazd. też może być lipiec sierpień, zależy ile czasu zajmie załatwianie wszystkich papierów.
    Ja planuje z CC i APiA. Zamierzam zacząć tą całą procedurę w styczniu. Na przełomie listopad/grudzień zamierzam wybrać się na spotkanie indywidualne z konsultantką z CC i zobaczymy jak to będzie. Wydaje mi się, ze też u nich złożę aplikację. A Ty nad jakimi agencjami myślisz ?

martaj > 03-11-2013, 18:03

Marta91 napisał(a):Cześć tak zgadza się rocznik 91 się melduje! Dlaczego akurat lipiec/sierpień - otóż dlatego, że teraz studiuje i jestem wolna dopiero od końca czerwca Zamierzam skorzystać z urlopu dziekańskiego. Zauważyłam, że jesteś z okolic Warszawy, ja natomiast z okolic Poznania. A Ty na kiedy planujesz wyjazd? Z jakiej agencji?
    Ja planuje wyjazd jak uzbieram pieniadze. Chcę jechac z APiA  
    Dziewczyny kto jest z Wawy lub okolic?? chetnie bym sie spotkala i pogadała

martaj > 03-11-2013, 18:05

yamisouls napisał(a):Hej dziewczyny! Jestem Karolina i mieszkam w Warszawie. Planuję wyjechać od razu po licjencjacie, czyli mam nadzieję jeszcze w lipcu, ale obawiam się że obrona może mi się przesunąć na wrzesień ;/ Po długim rozważaniu chyba zdecyduję się na APiA a aplikację chcę założyć już na początku stycznia, żeby mieć dużo czasu i na spokojnie to wszystko ogarnąć. Pozdrawiam
    Miło ze jest ktos z Warszawy Moze jakies spotkanie integracyjne jak uzbiera sie nas wiecej???? Ja powinnam miec obrone dawno za soba ale ze sie obijalam  do tej pory sie nie obronilam  
     Co studiujesz Karolina? i na jakiej uczelni?

KiniaJ19 > 03-11-2013, 18:05

Marta91 ja myślałam o prowork.pl albo znalazłam jeszcze jedną agencję i wiem, że jest sprawdzona, bo koleżanki koleżanka była w USA i chyba 3 tyg. temu wróciła i jest bardzo zadowolona, możesz sobie sprawdzić: InterExchange Au Pair i możesz napisać jak Ci się widzi, ale Ty jesteś już przekonana, że chcesz jechać czy na razie się zastanawiasz ?? 

nutella > 03-11-2013, 18:27

hej, też jestem z Warszawy, studiuję na UW i chwilowo próbuję się zmusić do zapisania na egzamin na prawko
    spotkanie jak najbardziej!

Marta91 > 03-11-2013, 18:32

KiniaJ19 napisał(a):Marta91 ja myślałam o prowork.pl albo znalazłam jeszcze jedną agencję i wiem, że jest sprawdzona, bo koleżanki koleżanka była w USA i chyba 3 tyg. temu wróciła i jest bardzo zadowolona, możesz sobie sprawdzić: InterExchange Au Pair i możesz napisać jak Ci się widzi, ale Ty jesteś już przekonana, że chcesz jechać czy na razie się zastanawiasz ?? 
    Jestem zdecydowana jechać. Zastanawiałam się długo i jestem na 100% zdecydowana. Bałam się bardzo reakcji rodziców, i w końcu powiedziałam im o moich planach. Bardzo zależy mi na ich wsparciu Zaskoczona byłam, że powiedzieli "Masz nasze błogosławieństwo" xD więc jak najbardziej chce jechać.
    A Ty? Zdecydowana czy zastanawiająca się?

yamisouls > 03-11-2013, 18:32

Hej   Zarządzanie na UW. A wy?  I oczywiście jak najbardziej jestem za spotkaniem

Marta91 > 03-11-2013, 18:34

no ja niestety Poznań, ale jak by jakieś spotkanie było to myślę, że byłabym w stanie dotrzeć do Warszawy
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia