-
-
Re: Au Pair 2013!
madz > 07-09-2012, 21:09
Dzięki dziewczyny.
Blueberry niestety CC raczej tak nie myśli jak ty niestety. Uważają że mam małe szanse bo mój angielski jest na 4 (skala szkolna) i wątpią czy znajdę rodzinę która będzie spełniać wszystkie moje oczekiwania :/ No ale coż, mam to gdzieś tak na prawdę.
Ale ciekawa jestem czy rodzina będzie patrzeć bardziej na moje duże doświadczenie, wykształcenie i pasję czy bardziej na mój angielski. Pożyjemy zobaczymy :) -
goodmorningamerica > 07-09-2012, 21:11
Ja planuję na wrzesień/październik w 2013 -
madz > 07-09-2012, 21:25
[quote name="goodmorningamerica"]Ja planuję na wrzesień/październik w 2013 :)[/quote]
Witaj :) Napiszesz nam coś o sobie? -
Blueberry91 > 07-09-2012, 21:36
Nie wiedziałam, że agencje wystawiają oceny naszych poziomów angielskiego. W każdym razie wydaje mi się, że rodziny na angielski aż tak nie patrzą. Zdają sobie sprawę, że dziewczyny są z innych krajów, więc wiedzą, że ich angielski nie jest perfekcyjny i większość ma swoje akcentyJa uważam madz, że szanse masz duże
goodmorningamerica, Cześć -
madz > 07-09-2012, 22:08
[quote name="Blueberry91"]Nie wiedziałam, że agencje wystawiają oceny naszych poziomów angielskiego. W każdym razie wydaje mi się, że rodziny na angielski aż tak nie patrzą. Zdają sobie sprawę, że dziewczyny są z innych krajów, więc wiedzą, że ich angielski nie jest perfekcyjny i większość ma swoje akcenty :)[/quote]
No mi się też tak wydawało, no ale te baby w agencjach chyba wiedzą lepiej, no zobaczymy po prostu jak to będzie. Większość dziewczyn jedzie przecież żeby się nauczyć angielskiego. Na kilku blogach czytałam że sporo dziewczyn na szkoleniach praktycznie nie mówi po angielsku, także hmmm... -
goodmorningamerica > 07-09-2012, 22:24
[quote name="madz"]
[quote name="goodmorningamerica"]Ja planuję na wrzesień/październik w 2013[/quote]
WitajNapiszesz nam coś o sobie?[/quote]
Planuję wyjechać z APiA or Gawo. Na razie potrzebuję zdać maturę i obronić dyplom w kwietniu. Właściwie au pair daje mi szanse na rozwinięcie angielskiego, gdzie będę potrzebowała zrobić certyfikat na college. Jednak do września/października jeszcze spoooro czasu. Aplikacje chyba założę w lutym, żeby mieć czas na znalezienie perfect family i nobędę się odzywać na forum w razie czego :lol: -
madz > 07-09-2012, 23:00
zapraszamy do dyskusji, jakoś się z dziewczynami zżyłyśmy i myślę że będziemy razem przechodzić wszystkie trudy związane z wyjazdem. Także pisz o wszystkich krokach jak masz ochotę :)
A jaki dyplom będziesz bronić? Bo rozumiem że skoro matura przed tobą to raczej nie dylom uczelni wyższej :P
Czy tylko ja po raz milionowy oglądam właśnie sagę zmierzch? :D -
goodmorningamerica > 07-09-2012, 23:35
Jestem w liceum profilowanym plastycznym. 4 klasa i obowiązkowy dyplom z reklamy wizualnej, na której jestem i niedługo skończę. :mrgreen: Do tego dyplom z malarstwa i rysunku. Pójdzie szybko, chociaż boje się matury. :lol:
Mi przeszło ze zmierzchem, bardziej pamiętniki wampirów, plotkara i te inne. :lol: -
ambiwacencja > 07-09-2012, 23:35
Gratuluję madz, że dostałaś stażŚwietnie! Widac, że naprawdę kochasz dzieci życzę powodzenia!
Witaj goodmorningamerica -
Nimell > 08-09-2012, 0:30
Kurdę a ja nawet nie wiem na jakim poziomie jest mój angielski :P nic mi babki z agencji nigdy nie mówiły ale już słyszałam wielokrotnie, że dziewczyny się dowiadywały jaki im tam stopień wystawili.. Madz, znam dziewczynę która wyjechała też z CC i tez z niby poziomem 4, tak jej bynajmniej powiedzieli w agencji więc spokojnie ;)
A ja będę jedną z tych co nie będą mówić po angielsku..bo mam tak zajebistą blokadę, że nie wiem czy mi minie po miesiącu bycia tam czy dopiero jak będę stamtąd wyjeżdżać za rok..hehehe, dacie radę, będzie dobrze!