-
-
Re: Au Pair 2013!
DominikaDomi > 05-09-2012, 17:26
Ale pech na samym poczatku :/ -
paulaw > 05-09-2012, 18:59
Tak, czytałam :/ -
merti > 05-09-2012, 19:40
też czytałam. Straszny pech ;/
Uwagaaa... mam dwa wielkie newsy :p Po 1 zdałam wewnętrzny i już się umówiłam na pierwszą jazdę (i 10 kolejnych) a po 2 moja mama nie ma totalnie nic przeciwko ( no moze poza tym ze bedzie tesknic itp.) ... no w każdym razie powiedziała, że jestem dorosła, to moja decyzja, będzie mnie wspierać iii wie, że sobie poradzę Miło to słyszeć -
Blueberry91 > 05-09-2012, 19:40
Głupie, przyszłe Au Pair też płacą agencjom więc nie wiem czemu nie pozwalają im sprecyzować swoich preferencji, tym bardziej że to chyba właśnie pomoże rodzinom, co najwyżej Au Pair'ka finalnie nie znajdzie rodziny. A te preferencje i tak nie są z kosmosu wzięte.
Nie bać się prawka, fajna rzecz, ja miło wspominam swoje jazdy, chociaż na pierwszych byłam niemal sparaliżowana ze strachu. A w moim ośrodku jeszcze wybierało się instruktora "na stałe" po przejechaniu 10 pierwszych godzin z różnymi, fajna rzecz.
No co wy, odwołany lot?! O rety, jakby cały wyjazd był niewystarczająco stresujący...
merti, Zazdroszczę, chciałabym by moja mnie tak wspierała -
ambiwacencja > 05-09-2012, 20:20
O kurcze biedna blondeja już tu tak dawno nie byłam i nie wiem co się dzieje. Oby wszystko się dobrze ułożyło. -
agnieszka89 > 05-09-2012, 20:43
No niestety to rodziny płacą o wiele więcej agencji, więc ich zdanie jest ważniejsze. Poza tym wydaje mi się, że rodziny jest jednak też mniej w stosunku do ilości chętnych au pair. W innym wypadku wszyscy wyjeżdżali by zgodnie z planem. Dlatego to rodziny sa w bardziej komfortowej sytuacji. -
madz > 07-09-2012, 12:08
Pochwalę się, bo moja irytacja się skończyła :P Dostałam maila o zaakceptowaniu mojej aplikacji i w przyszłym tygodniu będę miała otwarty room :) Ciekawe kiedy ktokolwiek zagości na moim profilu, obstawiam grudzień :D
A tak to jeszcze powiem Wam coś. Byłam dziś na genialnej rozmowie ws. stażu. Idealne wszystko, serio, zakochałam się w tym miejscu, trzymajcie kciuki żeby jak w poniedziałek/wtorek zadzwonią to powiedzieli "TAK chcemy Cię!". Druga rzecz to dostałam się na projekt rekrutacyjny, fajne bo płatny, ciekawe jak będzie szło. A co najśmieszniejsze w tym projekcie? Że jest to rekrutacja opiekunek! Tak OPIEKUNEK :P tylko że do Niemiec, zarówno do dzieci jak i do osób starszych. W poniedziałek pierwszy dzień :) -
madz > 07-09-2012, 15:10
HAHAHAHA nie wieże że to napiszę! Właśnie zadzwonił telefon i usłyszałam magiczne "TAK! chcemy Cię!" :D W poniedziałek zaczynam staż w przedszkolu dla dzieci z autyzmem w grupie terapeutów :D Także inne plany zostały już odwołane :)
Dzieje się! -
agnieszka89 > 07-09-2012, 16:05
No to gratulacjei oczywiście powodzenia na stażu. A co do au pair to dobrze ze masz już wszystko gotowe, jak tylko rodzinki zaczną się zgłaszać do agencji powinnaś mieć pierwsze matche. Będziesz mogła sobie poprzebierać -
Blueberry91 > 07-09-2012, 20:13
Ja się powtórzę też tu - gratulacje madź!
A co do matchy, to faktycznie, przez ten rok będziesz miała ich setki przypuszczam, szczególnie z twoimi zainteresowaniami psychologicznymi i terapeutycznymi. Koniecznie dawaj nam znać o ciekawych rodzinkach
A ja wciąż się zastanawiam jak poinformować mamę. Nie wiem czy wybrać moment gdy ma dobry humor, nie wiem jak zacząć. W sumie to nie pierwsza rzecz, którą boję się powiedzieć, nieraz już były podobne kwestie i pamiętam że przy jednej moja mama mnie miło zaskoczyła, chociaż byłam przekonana że będzie zła, a przy drugiej gdy myślałam, że jakoś zrozumie, to była zła przez kilka miesięcy...