• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

merti > 04-09-2012, 23:17

Bądźmy szczere - im zależy na komforcie rodzin a nie naszym. W końcu to od nich pobierają po kilka tys $$...A nie mogą dać nam ustawiać preferencji, bo rodziny z Ohio albo innej Oklahomy nie miałyby szans Każdy by tylko wpisywał NY, Cali itp

madz > 04-09-2012, 23:29

No ja nie mówię o takich szczegółach, u mnie przywaliły się do tego że napisałam że chciałabym mieszkać w dużym mieście albo blisko dużego miasta (max. 30 minut) ale wtedy chciałabym mieć samochód do swojej dyspozycji.

I tego się będę trzymać, zajebista rodzina ale nie spełniająca tego niestety odpadnie, bo ja też chcę mieć komfort podczas wyjazdu do US.

merti > 04-09-2012, 23:37

No jasne! Swoje warunki trzeba stawiać, zwłaszcza, że jest wiele rodzin je spełniających. Bo o ile 30 min. od NYC można mieszkać bez samochodu, o tyle na farmie w TX już nie bardzo

madz > 04-09-2012, 23:48

no ale kazali mi to skasować i zostawić tylko że chcę mieszkać blisko dużego miasta :/

paulaw > 04-09-2012, 23:58

A nie możesz z nimi trochę powalczyć? Płacisz im w końcu, więc nie powinni mieć nic do gadania.

madz > 05-09-2012, 10:53

Nie, bo inaczej mi nie przepuszczą aplikacji :/ Serio jeśli jeszcze do czegoś się przywalą to mam ich gdzieś.

agnieszka89 > 05-09-2012, 11:56

A kiedy dokładnie ty chcesz wyjechać? Najwyżej będziesz odrzucała rodziny które mieszkają za daleko od dużego miasta.

mamecia > 05-09-2012, 16:48

Tutaj zgadzam się z merti. Wszystko opiera się na wygodzie rodzin. Bo to Ty lecisz z drugiego końca świata, nie oni. Ty będziesz mieszkać u obcych ludzie, więc gdy będzie źle to rodzina dalej będzie prowadziła swoje życie a to Ty będziesz się musiała martwić czy uda Ci się znaleźć inną rodzinę czy będziesz musiała sama sobie kupić bilet powrotny do domu. Wiem, że czasem zasady agencji są irytujące, bo sama przez to przechodziłam, ale w kazdej jest to samo... nigdzie do końca nie będziesz mogła ustalić swoich preferencji.

madz > 05-09-2012, 17:11

Aga chcę lecieć mniej więcej za rok.

A co do wyboru rodziny to powiedziałam od razu mojej konsultantce że będę odrzucać te rodziny które nie spełniają moich warunków i tyle. Na szczęście nie mam aż tak dużego parcia na ten wyjazd, więc jak nie znajdę rodziny, która spełnia wszystkie moje podstawowe warunki to się nic nie stanie.

madz > 05-09-2012, 17:15

A i jeszcze jedno info :) Właśnie na twitterze przeczytałam. Blondie jeszcze nie jest w Stanach, miała odwołany lot, biedna.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia