• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

PROWORK

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• PROWORK

• PROWORK
  • Re: PROWORK

sentire > 14-01-2014, 23:20

missbigdreams, możesz rozwinąć temat AuPairCare? jestem ciekawa wszelkich opinii

Anjaa > 14-01-2014, 23:56

APC i IC(bodajze) sa ta amerykanskie zupełnie agencje, zglaszajac sie do polskiego posrednika/agencji, po zatwierdzeniu aplikacji, zostajesz "podlaczona" do którejś z tych dwoch Obydwie wspolpracuja z polskimi agencjami

missbigdreams > 15-01-2014, 0:21

sentire napisał(a):missbigdreams, możesz rozwinąć temat AuPairCare? jestem ciekawa wszelkich opinii

Co do APC, w moim przypadku brak zastrzeżeń. Wszystko bardzo szybko się działo. Akceptacja papierów aplikacyjnych w 5 dni po dostarczeniu ich do USA, szybkie otwarcie roomu, szybko też dostałam papiery wizowe.
    Bardziej mogę się wypowiedzieć na temat GAWO bo to z nimi mam bezpośredni kontakt. 

sentire > 15-01-2014, 8:27

Anjaa napisał(a):APC i IC(bodajze) sa ta amerykanskie zupełnie agencje, zglaszajac sie do polskiego posrednika/agencji, po zatwierdzeniu aplikacji, zostajesz "podlaczona" do którejś z tych dwoch Obydwie wspolpracuja z polskimi agencjami
    Anjaa, właśnie zawsze mi się wydawało, że to rozumiem, ale teraz jednak zaczynam mieć wątpliwości, Wiem, że amerykańskie organizacje pracują z polskimi, tak jak właśnie Prowork z Interexchange i APC. Ale jeśli chcę wyjechać z AuPair in America? Podobno to jest organizacja, nie agencja, tak się przynajmniej określają, a współpracują z AIFS. Dobrze to pojmuję?

sentire > 15-01-2014, 8:31

missbigdreams napisał(a):Co do APC, w moim przypadku brak zastrzeżeń. Wszystko bardzo szybko się działo. Akceptacja papierów aplikacyjnych w 5 dni po dostarczeniu ich do USA, szybkie otwarcie roomu, szybko też dostałam papiery wizowe.
    Bardziej mogę się wypowiedzieć na temat GAWO bo to z nimi mam bezpośredni kontakt. 
    Nie wiem dlaczego, ale po moim zniechęceniu do Proworku mam i jakąś awersję do GAWO (wiem, że to nieuzasadnione) :unsure:

missbigdreams > 15-01-2014, 14:23

Ja sama miałam podobną sytuację. Bałam się, że GAWO też będzie takie niekonkretne jak Prowork ale zaryzykowałam. I co? I za 33 dni wylatuje - między innymi dzięki GAWO   Najlepiej po prostu skontaktuj się mailowo z agencją, którą jesteś zainteresowana.

sentire > 15-01-2014, 15:11

missbigdreams - dużo w miałaś rodzin? długo czekałaś zanim miałaś matcha? no i, oczywiście, gdzie wylatujesz? ^_^

Anjaa > 15-01-2014, 19:01

APIA to jest aifs (polska wersja), oni współpracują z Au pair care
    Prowork pracuje z obydwoma, także w razie czego, automatycznie z jednej do drugiej "przeskakujesz"
    Ale Sentire dobrze kombinujesz

sentire > 15-01-2014, 21:58

dziękuję za wyjaśnienie  ^_^ 

rok temu, kiedy próbowałam pierwszy raz wylecieć, trafiłam z Proworku prosto do Interexchange, nikt mnie nie poinformował o możliwości trafienia do APC. rodzin tyle co nic. mało tego, Prowork jakoś 'przeoczył' moją rejestrację na stronie, oddzwonili do mnie po 2 tygodniach jakoś. ostatecznie po kilku tygodniach zaoferowali mi przeniesienie do drugiej organizacji, jednakże włączając w to ponowne wypełnianie wszystkich formalności. niestety nie miałam już na to czasu, więc musiałam zrezygnować. bardzo mnie to zniechęciło do całego wyjazdu <_< 

na szczęście wyszło nawet lepiej, w tym roku kończę studia i teraz lepiej to wszystko rozegram
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia