• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

blonde > 03-09-2012, 23:07

[quote name="Blueberry91"]Licznik dostał jakiegoś turbo przyśpieszenia [/quote]

co nie? też tak uważam! a w ogóle to ten licznik trochę kłamie, bo go ustawiałam wtedy, kiedy jeszcze nie znałam godziny wylotu i ustawiłam na 9:00, a wylatuję o 13:00 postaram się pisać tu do Was (i przede wszystkim na blogu) w miarę często, ale zobaczymy jak wyjdzie

agatt > 04-09-2012, 17:11

blonde niech Ci sie tam ulozy za wielka woda pisz do nas co i jak, trzymam kciuki, zeby Ci sie powiodło )

Hej laski! Ja od wczoraj jestem w internacie a tam nie czesto mam dostep do internetu, wiec jakos zamulam ostatnio z postami. Co do mojego planu lekcji, jak na razie jest rewelacyjny, nie mam chemiii, fizyki, po, informatyki ;d no ale za to 6 polskich + konsultacje przedmaturalne, dwa niemieckie, reszty bardzo jeszcze nie ogarniam, ale nie jest zle. Szkoda tylko, ze 7 mi zmienia plan ;x pewnie na gorszy, znajac moje szczescie. Niedlugo ide na kurs z prawka a potem wracam do internatu, bo dzis do domu po szkole wrocilam. yaay blonde juz leci

merti > 04-09-2012, 17:38

prawko prawko prawko .... jutro mam wewnętrzny i zacznę jazdyy. Będę miała 2,5 mies żeby wyjeździć te 30 godzin...

paulaw > 04-09-2012, 18:39

No no, Blonde już leci (:

Ja dopiero zacznę... strasznie się boję jazdy, ale przeżyję, w sumie czym bliżej, tym mniejszy mam stres (o dziwo!). I po pierwszym dniu w szkole wróciłam z okropnym bólem głowy, dopiero teraz się obudziłam. Chyba jestem uczulona na naukę... okropne te gadanie o maturze na każdej lekcji! Aż mnie mdli.

merti > 04-09-2012, 19:43

Ja to się nie mogę doczekać jazdy ! Najfajniejsza część kursu

Paula, musisz koniecznie zmienić swoje nastawienie i wybrać instruktora, który nie będzie cie denerwował. Moja koleżanka też się bała, wzięła instruktora który ją denerwuje z poleceni kolezanki, nie chce go zmienić i umawia się terz na jazdy co 3 tygodnie... już ją widzę jak zdaje za 13, darmowym razem

paulaw > 04-09-2012, 21:07

Akurat mój instruktor to "kotek" (tak, nazywa tak każdego, bez względu na płeć i wiek), bardziej boję się siebie - mam zawsze tysiąc pytań do, nawet tych głupich i na które znam odpowiedź, ale po prostu muszę je zadać, a przy okazji boję się nieco jazdy, że kogoś przejadę, albo zniszczę samochód itd. I co najgorsze - że nie zdam za pierwszym razem i będę pierwsza w rodzinie, która będę podchodziła drugi/trzeci/czwarty raz. W sumie zdanie niczyje mnie nie obchodzi, ale nie chcę tej "tradycji" łamać :mrgreen:

madz > 04-09-2012, 21:45

Ale się wkurzyłam! Znowu mi otworzyli aplikację :/ Już drugi raz, mam wszystko na 100% a oni mi ją otwierają i nic mnie nie informują... Rano chyba wykonam telefon, bo to już jest śmieszne.

Poza tym dzień mi minął BARDZO dobrze, a Wam? Jak w szkole pierwszy dzień?

merti > 04-09-2012, 22:10

madz - co to znaczy otworzyli? W sensie, że jesteś dostępna dla rodzinek? To chyba dobrze

merti > 04-09-2012, 22:10

madz - co to znaczy otworzyli? W sensie, że jesteś dostępna dla rodzinek? To chyba dobrze

madz > 04-09-2012, 23:09

Merti niestety nie o to chodzi, wręcz przeciwnie, cofnęli mnie tak jakby. Już wiem dlaczego, gnębię moją konsultantkę która jest teraz w USA na au pair i mi odpisała bo do niej napisali, zamiast do mnie bezpośrednio :/

Irytuje mnie to że my mamy wypełniać wszystko dokładnie i jak najwięcej, przy czym nie pisać o tym co chcemy, a potem rodziny nam nawet swojego profilu nie udostępniają, albo jak nawet to nic tam w sumie nie jest napisane :/ Albo dopasowują nas do rodziny która kompletnie do nas nie pasuje i gdyby pozwolili nam napisać nasze preferencje to by takich matchów nie było w ogóle.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia