-
-
Re: Au Pair 2013!
blonde > 03-09-2012, 23:07
[quote name="Blueberry91"]Licznik dostał jakiegoś turbo przyśpieszenia[/quote]
co nie? też tak uważam! a w ogóle to ten licznik trochę kłamie, bo go ustawiałam wtedy, kiedy jeszcze nie znałam godziny wylotu i ustawiłam na 9:00, a wylatuję o 13:00postaram się pisać tu do Was (i przede wszystkim na blogu) w miarę często, ale zobaczymy jak wyjdzie -
agatt > 04-09-2012, 17:11
blonde niech Ci sie tam ulozy za wielka wodapisz do nas co i jak, trzymam kciuki, zeby Ci sie powiodło )
Hej laski! Ja od wczoraj jestem w internacie a tam nie czesto mam dostep do internetu, wiec jakos zamulam ostatnio z postami. Co do mojego planu lekcji, jak na razie jest rewelacyjny, nie mam chemiii, fizyki, po, informatyki ;d no ale za to 6 polskich + konsultacje przedmaturalne, dwa niemieckie, reszty bardzo jeszcze nie ogarniam, ale nie jest zle. Szkoda tylko, ze 7 mi zmienia plan ;x pewnie na gorszy, znajac moje szczescie. Niedlugo ide na kurs z prawka a potem wracam do internatu, bo dzis do domu po szkole wrocilam. yaay blonde juz leci -
merti > 04-09-2012, 17:38
prawko prawko prawko .... jutro mam wewnętrzny i zacznę jazdyy. Będę miała 2,5 mies żeby wyjeździć te 30 godzin... -
paulaw > 04-09-2012, 18:39
No no, Blonde już leci (:
Ja dopiero zacznę... strasznie się boję jazdy, ale przeżyję, w sumie czym bliżej, tym mniejszy mam stres (o dziwo!). I po pierwszym dniu w szkole wróciłam z okropnym bólem głowy, dopiero teraz się obudziłam. Chyba jestem uczulona na naukę... okropne te gadanie o maturze na każdej lekcji! Aż mnie mdli. -
merti > 04-09-2012, 19:43
Ja to się nie mogę doczekać jazdy ! Najfajniejsza część kursu
Paula, musisz koniecznie zmienić swoje nastawienie i wybrać instruktora, który nie będzie cie denerwował. Moja koleżanka też się bała, wzięła instruktora który ją denerwuje z poleceni kolezanki, nie chce go zmienić i umawia się terz na jazdy co 3 tygodnie... już ją widzę jak zdaje za 13, darmowym razem -
paulaw > 04-09-2012, 21:07
Akurat mój instruktor to "kotek" (tak, nazywa tak każdego, bez względu na płeć i wiek), bardziej boję się siebie - mam zawsze tysiąc pytań do, nawet tych głupich i na które znam odpowiedź, ale po prostu muszę je zadać, a przy okazji boję się nieco jazdy, że kogoś przejadę, albo zniszczę samochód itd. I co najgorsze - że nie zdam za pierwszym razem i będę pierwsza w rodzinie, która będę podchodziła drugi/trzeci/czwarty raz. W sumie zdanie niczyje mnie nie obchodzi, ale nie chcę tej "tradycji" łamać :mrgreen: -
madz > 04-09-2012, 21:45
Ale się wkurzyłam! Znowu mi otworzyli aplikację :/ Już drugi raz, mam wszystko na 100% a oni mi ją otwierają i nic mnie nie informują... Rano chyba wykonam telefon, bo to już jest śmieszne.
Poza tym dzień mi minął BARDZO dobrze, a Wam? Jak w szkole pierwszy dzień? -
merti > 04-09-2012, 22:10
madz - co to znaczy otworzyli? W sensie, że jesteś dostępna dla rodzinek? To chyba dobrze -
merti > 04-09-2012, 22:10
madz - co to znaczy otworzyli? W sensie, że jesteś dostępna dla rodzinek? To chyba dobrze -
madz > 04-09-2012, 23:09
Merti niestety nie o to chodzi, wręcz przeciwnie, cofnęli mnie tak jakby. Już wiem dlaczego, gnębię moją konsultantkę która jest teraz w USA na au pair i mi odpisała bo do niej napisali, zamiast do mnie bezpośrednio :/
Irytuje mnie to że my mamy wypełniać wszystko dokładnie i jak najwięcej, przy czym nie pisać o tym co chcemy, a potem rodziny nam nawet swojego profilu nie udostępniają, albo jak nawet to nic tam w sumie nie jest napisane :/ Albo dopasowują nas do rodziny która kompletnie do nas nie pasuje i gdyby pozwolili nam napisać nasze preferencje to by takich matchów nie było w ogóle.